ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Star Wars Jedi: Fallen Order (@Xbox One, PS4, PC)

Σχόλια(16)
 1. Ο/Η blackpax λέει:

  Δεν θα αγόραζα ποτέ τέτοιου είδους παιχνίδι, αλλά το ριβιού με κάνει να το σκέφτομαι, κυρίως για τα μεγάλα διαστημικά τοπία που πάντα με μάγευαν. Να ζούσε τώρα ο Σάγκαν, θα έδινε ρέστα ως σύμβουλος σε τέτοια παιχνίδια, και θα τρελαινόταν κι ο ίδιος…

  Το νοιώθετε ότι το byteme σβήνει σε επίπεδο αλληλεπίδρασης; Το έχετε αποφασίσει να μείνει στον αυτόματο ή έχετε κάτι άλλο κατά νου; Εγώ με ποιον και πως θα μοιραστώ ότι αγόρασα 3δ πριντερ;

  1. Η ομάδα μας έχει φτάσει τα 305 άτομα, χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και έχουμε καθημερινές συζητήσεις εδώ: https://www.facebook.com/groups/248750595822412/

     1. Ο/Η blackpax λέει:

      Υποτίθεται ότι ήταν χιούμορ, στο ύφος της απάντησής σου, αλλά δεν μπορώ να το εξηγήσω, οπότε πάει 🙂 .

      Τη γνωρίζω την ομάδα και είμαι μέλος απ’την αρχή της, αλλά είναι αλλιώς εκεί που λαμβάνει άλλες διαστάσεις και αλλιώς ήταν εδώ μέσα. Για εδώ μέσα περισσότερο πήγαινε η ε ερώτησή μου, αν σκοπεύετε να “ζωντανέψετε” το σαιτ ή θα το αφήσετε να (απο)πέσει κάποια στιγμή.

 2. Εμείς τι να κάνουμε, δηλαδή. Αν ο κόσμος προτιμάει να μιλάει στο FB, μιλάμε στο FB. Ας έρχονται εδώ μόνο για να διαβάζουν. Να τους αναγκάσουμε, δηλαδή;

  1. Ο/Η blackpax λέει:

   Δεν είπε κανείς ν’ αναγκάσει κανέναν, δίνεις μεγαλύτερη βαρύτητα απ’όσο πρέπει στο σχόλιό μου. Από την αρχή ήμουνα ξεκάθαρος, η αλλαγή του σαιτ το κατέστησε αφιλόξενο για επικοινωνία και αλληλεπίδραση, όπως συνέβαινε πριν. Και απλά ρωτάω αν αυτή η αλλαγή προς το χειρότερο έχει κάποια λογική από πίσω που δεν βλέπω, διότι αυτό που βλέπω είναι απόπτωση. Αν όλα αυτά ενοχλούν που τα λέω, θα σταματήσω εννοείται, δεν είναι σκοπός μου να (ανα)κινώ αρνητικά αισθήματα.

   Με την ευκαιρία, καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές σε όλους, να έχουμε με υγεία και χαρές.

   1. Όχι καλέ, τι να ενοχλείς, απλά δεν βλέπω προσωπικά κάποιον λόγο να αλλάξουμε κάτι, ούτε να γίνει ιδιαίτερη συζήτηση. Το site δεν είναι πλατφόρμα επικοινωνίας, είναι πλατφόρμα περιεχομένου. Εκεί που πριν συζητούσαμε μεταξύ μας 3-5 άτομα στο φόρουμ και στα σχόλια και μάλιστα πολύ αραιά, τώρα έχουμε ανοιχτεί λίγο και έχουμε καθημερινό engagement με περισσότερα άτομα, αλλά σε άλλη πλατφόρμα. Ε, δεν μπορούν όλοι να γράφουν τα ίδια πράγματα δύο φορές. Απόπτωση στην επισκεψιμότητα δεν υπάρχει, αυτό που βλέπεις είναι περισσότερο μεταφορά της αλληλεπίδρασης σε μια καλύτερη πλατφόρμα για επικοινωνία. Για μένα, θα ήταν καλύτερα να ενσωματωθεί και αυτή η ενότητα με τα σχόλια στην ομάδα στο FB, αλλά τότε ίσως είχαμε θέμα GDPR και απορρήτου, οπότε το εγκαταλείψαμε αυτό.

    1. Ο/Η blackpax λέει:

     Θέμα GDPR στο ΦΒ σε ενότητα με σχόλια, από που και έως που ;;;;;; Θα πρέπει να κλείσει όλο το ΦΒ χτες αν είναι έτσι, ή να αποζημιώνει τον καθένα μας με εκατομμύρια δολάρια…

     Οκ πάντως, όπως κα να ‘χει, ας μην το κουράζουμε άλλο το θέμα αυτό, πάω πάσο. 🙂

 3. Ο/Η Goal Scoring SuperStar Hero λέει:

  Συμφωνώ απόλυτα με τον blackpax, αν και αντιλαμβάνομαι ότι ειμαστε η μειοψηφία.
  Βρίσκω ότι πιο αποτρεπτικό το να ποστάρω κάτι στο fb στη σελίδα σας, και ο κάθε άσχετος “φίλος”/θεία/ξάδερφος να δει με τι ασχολούμαι, την άποψή μου για κάτι, το αν είμαι ξύπνιος, την αίσθηση του χιούμορ μου. Μου λείπει όσο τπτ το φορουμ, και ακόμα περισσότερο τα παλιά reviews που δεν έχουν μεταφερθεί στο νέο σαητ.

  Επίσης, τι κακό αυτό με το βίρτσουα φάητερ στο fb? Που στο καλό είναι το αστείο με ένα παιχνίδι που έκανε εντύπωση πριν 25 χρόνια και αποτέλεσε ουσιαστικά demostration game των arcade δυνατοτήτων της σεγκα?Παιχνιδάκι της σειράς, του 30λεπτου, ενός είδους κλινικά νεκρού.Πόστ παρά πόστ, βίρτσουα φάητερ, πραγματικά έλεος, εκτός αν δεν έχω καταλάβει το τρομερά αστείο της υπόθεσης.

  1. Το VF6 είναι αυτό που λέμε in-joke της κοινότητας, πείραγμα στον Σπύρο που το περιμένει να ανακοινωθεί από χρόνο σε χρόνο και δεν συμβαίνει ποτέ. Τώρα για τα υπόλοιπα, σόρι παιδιά, αλλά το φόρουμ είχε τόση λίγη κίνηση που πραγματικά απορώ γιατί δεν το χρησιμοποιούσατε περισσότερο, αφού έχετε τόσο έντονα συναισθήματα. Δεν μας παίρνει από χρόνο και άτομα να διατηρούμε δύο πλατφόρμες επικοινωνίας, οπότε κρατάμε αυτή που έχει τον κόσμο.

  2. Βασικά το VF είναι παιχνίδι του δεκάλεπτου. Δεν θέλει παραπάνω. Άντε να κάνεις κανένα continue στον Akira. Οι άλλοι είναι εύκολοι. Αλλά μισάωρο, ούτε με σφαίρες.

   Όσο για την επικοινωνία, φόρουμ και τα λοιπά, αυτή τη στιγμή, το fb μας δίνει (εσάς και εμάς) την ευκαιρία να επικοινωνούμε άμεσα και με πολύ περισσότερο κόσμο. Αυτό είναι και το πιο σημαντικό. Επίσης, η κίνηση στα σχόλια που έχουμε εντός του σάιτ, επιβεβαιώνει αυτά που λέμε για το fb. Ελάχιστοι σχολιάζουν εντός σάιτ, παρά το γεγονός ότι και σημαντικές ειδήσεις είχαμε, όπως και μεγάλες κυκλοφορίες.

   1. Ο/Η Goal Scoring SuperStar Hero λέει:

    Τα επιχειρήματα και των 2 είναι 101% πραγματικά, απλά δεν απαντούν στην τοποθέτησή μου: το group στο fb είναι ανοικτό, κάτι που σημαίνει ότι ο κάθε θείος και ξάδερφος βιάζει πατόκορφα την ιδιοτικότητά μου.

    Και ναι, ισχύει πως το site, ακόμα και σωστά να λειτουργούσε το login, τα σχόλια, οι αριθμήσεις, το forum(που δεν υπάρχει), θα είχε ένα κλάσμα από την δραστηριότητα του fb group, κάτι πέρα για πέρα προφανές, φυσιολογικό, μα πάνω απόλα μη συγκρίσιμο.

 4. Ο/Η blackpax λέει:

  Ουσιαστικά έχετε μόλις επιβεβαιώσει τα λόγια μου περί απόπτωσης του σαιτ, ή εκφύλισης αν θέλετε. Η επικοινωνία στο φβ είναι προβληματική γιατί μπαίνει στο αναγκαστικό καλούπι του φβ και παίρνει την τυποποιημένη μορφή του, με τα gifs, τις στερεοτυπίες, τα λαικς της συνήθειας ή της κεκτημένης ταχύτητας και της απώλειας συνοχής. Και φυσικά αυτό που λέει το GOAL SCORING SUPERSTAR HERO, με τον οποίο χαίρομαι που συμφωνούμε. Η αλήθεια είναι, το αναγνωρίζω, ότι δυστυχώς στο φβ περνά τις ώρες του πολύς κόσμος και φαντάζει ιδανικό κοινό σημείο τομής των διαφορετικών τρόπων ζωής. Αυτό θεωρώ έγινε η αφορμή της εύκολης μετάβασης και όχι η έλλειψη συμμετοχής στο παλιό σαιτ. Ο κλασικός δούρειος ίππος που μπαίνει ως ευκολία/δώρο (παροχής υπηρεσιών hosting και πλατφόρμας επικοινωνίας σε μαζικό επίπεδο) και καταπίνει συγκεντρωτικά τις μικρές κοινότητες. Μη αναγκαίο κακό, αναγκαίο κακό ή εξέλιξη δεν ξέρω, πάντως θεωρώ ότι αν αυτή η μετάβαση έγινε συνδειδητά ως επιλογή καλύτερης λύσης, τότε κάνατε μεγάλο λάθος. Αν υπήρξε πρόβλημα βιωσιμότητας, τότε οκ, τουλάχιστον σώσατε -για πόσο;- αυτό που είχατε/είχαμε χτίσει (ό,τι κι αν ήταν). Προσωπικά έχει αρχίσει να μου γίνεται αδιάφορο το σαιτ, ακόμα και για το περιεχόμενο που ανεβάζετε (νέα, ριβιου κτλ) γιατί το νοιώθω άψυχο. Σαν ένα σπίτι που κάποτε έσφυζε από ζωή και τώρα είναι έρημο. Δεν είναι καθόλου ρομαντική αυτή η θεώρηση, νομίζω είναι η πραγματικότητα. Και στο φβ δεν πρόκειται να αναρτήσω ούτε ένα σχόλιο, για αρκετούς λόγους (θα μου πείτε πρόβλημά μου, οκ το δέχομαι). Με τα νέα δεδομένα, δεν ξέρω αν υπάρχει λόγος να παραμείνει το byteme.gr ως επισκέψιμο σαιτ. Δεν νομίζω ότι εξυπηρετεί κάτι, αφού αυτή τη στιγμή όλα λειτουργούν καλύτερα και ευκολότερα στο φβ. Πάντως όπως και να ‘χει, ειλικρινά σας ευχαριστώ για αυτά που μας έχετε χαρίσει μέχρι πριν την αλλαγή, η αλληλεπίδραση ήταν μοναδική, με τις διαφωνίες μας και τις συμφωνίες μας, κάτι που δεν πρόκειται να συμβεί στο φβ. Χάρηκα πολύ που είχα την ευκαιρία να “γνωρίσω” καλύτερα άλλους χρήστες αλλά και κάποια άτομα του χώρου, να έχω αυτή την εποικοδομητική συνδιαλλαγή απόψεων και να εκτιμήσω κάποια πράγματα.

 5. @Goal: η ομάδα είχε τα προεπιλεγμένα settings. Δεν σκέφτηκα ότι μπορεί να έχει κάποιος τέτοιο θέμα. Πολύ λογικό το αίτημά σου και τη γύρισα σε ιδιωτική, δεν μας επηρεάζει ιδιαίτερα.

  @blackpax: για να επιβιώσει ένα site, χρειάζεται και τη συνδρομή των μελών του. Όσο καλό περιεχόμενο και αν έχεις, αν δεν σε κοινοποιεί κανείς ή δεν σε προτείνει σε άλλα άτομα, μένεις στάσιμος και δημιουργείται ένα echo chamber όπου 4-5 άτομα κάνουν το site παρεούλα τους. Ήδη, έχουμε αποφασίσει να μην βάλουμε διαφημίσεις στο site, ε μην μας στερήσετε και την απήχηση, δεν είναι ωραίο να δίνουμε τόσο χρόνο από τον ελάχιστο που μας απομένει για να τα διαβάζουμε μεταξύ μας. Τουλάχιστον έτσι συνεχίζουμε να παίρνουμε υλικό από τις εταιρείες και έχουμε έναν λόγο ύπαρξης. Όπως καταλαβαίνεις, όταν δίνουμε τόσο χρόνο από την προσωπική μας ζωή, πρέπει να υπάρχει και κάποιο αντίκρυσμα. Και η συναισθηματική ικανοποίηση ενός-δύο ατόμων δεν είναι ικανό αντίκρυσμα για τα ξενύχτια που ρίχνουμε, ακριβώς επειδή αγαπάμε αυτό που φτιάξαμε.

Leave a Reply