Καλώς ορίσατε στο byteme.gr! Σας θυμίζουν τίποτε τα ονόματα που είδατε να υπογράφουν τα δημοσιευμένα άρθρα; Είναι πολύ πιθανό, αν οι εμπειρίες σας από τα videogames πάνε μερικά (ή και περισσότερα) χρόνια πίσω. Αν από την άλλη είστε πιο νέοι, είναι ευκαιρία να συστηθούμε!

Ας συστηθούμε, λοιπόν!

Σπύρος Ασημάκης

Shinobi

85 Articles43 Comments

Ο υπεραστικός «θρύλος» της συμπρωτεύουσας θέλει τον Σπύρο ιδρυτή και αρχηγό μιας μυστικής οργάνωσης που πραγματοποιεί μυστικιστικές τελετές, ξόρκια, και μαγείες φιλοδοξώντας να καταστήσει ξανά τη SEGA αυτοκράτειρα του gaming, όπως (δεν) ήταν παλιά. Η προφητεία της οργάνωσης είχε «σημαδέψει» την ημερομηνία 9/9/9, όπου η ιαπωνική εταιρεία υποτίθεται πως θα εμφάνιζε μυστηριωδώς το Dreamcast 2, το διάδοχο του τελευταίου συστήματός της, ακριβώς δέκα χρόνια μετά την κυκλοφορία του. Εκείνη η μέρα ήρθε και έφυγε και η εκπλήρωση της προφητείας μετατέθηκε για το 2026. Μέχρι τότε και για να πνίξει την πίκρα και την ανυπομονησία του, ο Σπύρος ασχολείται εντατικά με το byteme, όντας ο πιο δραστήριος συντάκτης του.

Φωκίων Χαροκόπος

Dismiss

51 Articles48 Comments

Ένα ιερό τέρας του «ειδικού» Τύπου, ο Φωκίωνας είναι σχεδόν όσο παλιός όσο το ίδιο το gaming. Ένας πραγματικός εμπειρογνώμων της βιομηχανίας, είναι απολαυστικό να διαβάζεις τις παρουσιάσεις του όσο και να «μπλέκεις» σε αντιπαραθέσεις μαζί του, εκεί όπου με το σαρδόνιο όσο και μακάριο ύφος του θα φροντίσει να εξαϋλώσει οποιοδήποτε επιχείρημά σου, ολοκληρώνοντας συνήθως την κουβέντα με φράσεις όπως «όταν εγώ έπαιζα Zork και Strider…» και «…η γενιά μου μεγάλωσε με 3 καρέ το δευτερόλεπτο, και εσύ γκρινιάζεις ακόμη για τα τριάντα». Οι κακές γλώσσες τον θέλουν ιδιαίτερα επικριτικό απέναντι στη Nintendo, ο ίδιος όμως φρόντισε να τις σωπάσει επιδεικτικά, ονομάζοντας τη σκυλίτσα του Zelda.

Στέλιος Μουστάκης

gandalfst

43 Articles3 Comments

Πλέον μια από τις παλιές καραβάνες του χώρου, ο Στέλιος είναι (πάλι καλά) ο μοναδικός «Νιντεντόβιος» του byteme μετά την αποχώρηση του Νότη Χαλκίδη. Παρά την προφανή αγάπη του για τη «μαμά» Nintendo θεωρείται αντικειμενικός, αξιόπιστος και με «μάτι» για αξιόλογες ανεξάρτητες κυκλοφορίες. Εξακολουθεί δε να αποκρούει τις φήμες πως κάποτε ανακήρυξε το Nintendogs παιχνίδι της χρονιάς ως «αναπόδεικτες» και «κακεντρεχείς». Μεγάλη του φιλοδοξία είναι σχεδιάσει κάποτε ένα βιντεοπαιχνίδι με θέμα την ποδηλασία, αλλά προς το παρόν δυσκολεύεται να γράψει εκτελέσιμο κώδικα με τη φράση «hello world», οπότε οι προοπτικές είναι για την ώρα δυσοίωνες.

Γιώργος Μούγιος
0 Articles0 Comments

Σαν μοναχικός, μυστηριώδης κομήτης εμφανίζεται ο Γιώργος, μία φορά το χρόνο, προκειμένου να παρουσιάσει το νέο παιχνίδι Formula One, και έπειτα αποσύρεται ξανά στη φωλιά του για να περάσει τις επόμενες 365 ημέρες αναλύοντας κάθε χιλιοστό ψηφιακού δρόμου των καλύτερων παιχνιδιών racing της χρονιάς. Τον είδαμε σε μια σπάνια εμφάνιση στην Ε3 του 2016, εκεί όπου ξεμπρόστιασε τσούρμο ξένων δημοσιογράφων, προσπερνώντας τους ολόκληρους γύρους στο Gran Turismo.

Δημήτρης Τσαμπίρας
0 Articles0 Comments

Γνωστός στην πιάτσα για τα εξεζητημένα κουρέματα και τα nerdy t-shirt του, ο Δημήτρης είναι χαρακτηριστικό δείγμα του είδους των IT manager, όντας αυθεντία στην κυβερνο-ασφάλεια. Έχει περάσει τα χρόνια της νιότης του σε όλα τα… υπόγεια των εταιρειών τεχνολογίας, δίνοντας μοναδικές μουσικές παραστάσεις σαν πρώτος ντράμερ σε όλα τα Guitar Hero και Rock Band που κυκλοφόρησαν και όχι, δεν θα σου φτιάξει τον υπολογιστή σου. Έχει το μεγαλύτερο gaming backlog από όλη την υπόλοιπη παρέα αλλά ο στόχος παραμένει να καταφέρει να τερματίσει έστω ένα παιχνίδι μέσα στη χρονιά.