ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πρώτες πληροφορίες για τη Stadia της Google

Σχόλια(9)
  1. Ο/Η Goal Scoring SuperStar Hero λέει:

    Έχει διευκρινιστεί αν τα παιχνίδια θα πρέπει να τα αγοράσεις και να μείνουν στη συλλογή σου ή αν θα μπορείς και να τα νοικιάζεις με τη μέρα, βδομάδα κτλ;

    Και επίσης, αν αγοράσεις το παιχνίδι για οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα, θα σου δίνεται στην κατοχή σου και στην πλατφόρμα της stadia; ( 99,9% όχι, αλλά ωραίο θα ήταν)

    Τα περιφερειακά που έχουμε ήδη στην κατοχή μας και που παίζουν σε ps4/pc, πχ τιμονιέρες;

    Τέλος, η λέξη “stadia” από που προέρχεται, τι γένους είναι;

    1. Ναι, τα παιχνίδια πρέπει να τα αγοράζεις, δεν έχουν πει ακόμα τίποτα για ενοικίαση. Οι συνδρομητές θα παίρνουν και δωρεάν παιχνίδια.

    2. Ο/Η PIREDERAS λέει:

      Δεν παίζει cross-buy μεταξύ διαφορετικών πλατφορμών (εκτός ίσως από κανένα skin), αλλά στα περισσότερα (αν όχι όλα) παιχνίδια θα υπάρχει cross-save και cross-play απ’ ότι καταλαβαίνω.

  2. Ο/Η blackpax λέει:

    Δεν νοιώθω ότι ξεκινάει σωστά, απέναντι σε ισχυρό κατεστημένο. Το stadia πιθανώς είναι ο πληθυντικός του “στάδιο”. Κάποιες ελληνικές λέξεις διατηρούν τον ελληνικό πληθυντικό τους σε μερικές ξένες γλώσσες (για λόγο που δεν θυμάμαι). Όπως phenomena (αγγλικά), antibiotika (γερμανικά) κτλ.

    1. Ο/Η PIREDERAS λέει:

      Το Stadia δεν είναι πληθυντικός του ελληνικού Στάδιο, αλλά του λατινικού Stadium . Όπως και forum – fora. Για τα γερμανικά antibiotika που λες, δεν ξέρω να πω 🙂

      1. Ο/Η blackpax λέει:

        Αυτό ακριβώς λέω, είναι ο ελληνικός πληθυντικός που για κάποιον λόγο χρησιμοποιείται σε άλλες γλώσσες (και ως δάνειο σε άλλες λέξεις). Δεν υπάρχει η μορφή αυτή του πληθυντικού στην γραμματική τους, παρά μόνο ως εισαγωγή από τα ελληνικά (και μεταφέρεται και σε νέες λέξεις). Το stadium προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη “στάδιον”.

      2. Stadium ήταν ένα από τα καλύτερα ουφάδικα της Θεσσαλονίκης, στα σύνορα Άνω Χαριλάου – Κάτω Χαριλάου. Με το τσουβάλι τα πενηντάρικα και τα κατοστάρικα.

        1. Ο/Η blackpax λέει:

          Τίποτα ακόμα δεν έχει ξεπεράσει σε συναίσθημα εκείνο που μου δημιουργούσε εκείνο το παραλιακό μαγαζάκι στα πέριξ της Χαλκίδας, που είχε, μεταξύ άλλων, το Double Dragon και το Tehkan World Cup, την εποχή που βάζαμε 20δρχ. Πρέπει να ήταν 1988, ζέστημ καλοκαίρι, εντελώς κιτς περιβάλλοντα παραλιών και υποδομών και lucky cap. ΠΟΙΟΣ μπορεί να εξομοιώσει αυτά τα πράγματα σήμερα;;;;;;

Leave a Reply