Οι τίτλοι με τις καλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη για το 2022

Έχοντας μπει για τα καλά στο δεύτερο μισό του 2022, ήρθε η ώρα να ρίξουμε μια ματιά στις πωλήσεις που σημείωσαν τα βιντεοπαιχνίδια μέσα στο πρώτο μισό του έτους, στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πρωταθλητής καλοκαιριού ανακηρρύσεται το Elden Ring των FromSofware και Bandai Namco. Ο αριστουργηματικός τίτλος του Χιντετάκα Μιγιαζάκι κυριάρχησε στις περισσότερες ευρωπαϊκές αγορές, κερδίζοντας τις καρδιές εκατομμυριών παικτών σε όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Στη δεύτερη θέση συναντούμε το προτελευταίο FIFA, χάρη στον έρωτα των Ευρωπαίων με τη στρογγυλή, ψηφιακή θεά, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκουμε το Pokémon Legends: Arceus, χωρίς να συνυπολογίζουμε τις πωλήσεις από το eShop της Nintendo, διότι ο ιαπωνικός κολοσσός το έχει σε κακό να μοιράζετε τα νούμερα από τις ψηφιακές πωλήσεις των παιχνιδιών της.

Από τη λίστα με τα βιντεοπαιχνίδια που σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις για το 2022, δεν απουσιάζουν οι τρεις ύποπτοι (GTAV, Mario Kart 8 και Red Dead Redemption II) οι οποίοι θα συνεχίσουν να απασχολούν τα πορτοφόλια μας, μέχρι τη συντέλεια του κόσμου.

  1. Elden Ring
  2. FIFA 22
  3. Pokémon Legends: Arceus
  4. Grand Theft Auto V
  5. LEGO Star Wars: The Skywalker Saga
  6. Horizon: Forbidden West
  7. Gran Turismo 7
  8. Mario Kart 8: Deluxe
  9. Red Dead Redemption II
  10. Nintendo Switch Sports
  11. Mario Party Superstars
  12. Kirby and the Forgotten Land
  13. NBA 2K22
  14. F1 2022
  15. Minecraft: Nintendo Switch Edition
  16. Assassin’s Creed: Valhalla
  17. Big Brain Academy: Brain vs Brain
  18. Call of Duty: Vanguard
  19. Far Cry 6
  20. Just Dance 2022

Στον τομέα του hardware, το Switch της μαμάς Nintendo απολαμβάνει την πρώτη θέση στον πίνακα των πωλήσεων, ενώ η δεύτερη θέση είναι καπαρωμένη από το PS5 της μαμάς Sony. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo πουλάει λες και βγήκε για πρώτη φορά στα ράφια μόλις χθες (μάλλον κανένας δεν έχει ενημερώσει το Switch οτι βρίσκεται στον πέμπτο του χρόνο στην αγορά και όχι στον πρώτο), ενώ το PS5, παρά τις σοβαρές ελλείψεις σε β’ ύλες, πιάνει τη δεύτερη θέση και δεν την αφήνει σε κανέναν.

Πηγή: Games Industry

Exit mobile version