ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Kingdom Hearts III (@Xbox One, PS4)

Προηγούμενο Άρθρο
Dirt Rally 2.0 (@PS4, Xbox One, PC)
Σχόλια(11)
  1. Ο/Η PIREDERAS λέει:

    And now for the million dollar question:

    Να παίξω τα Κingdom Ηearts 1-2 ή να πάω κατ’ ευθείαν στο 3ο;

    1. Κάνε όπως αγαπάς και ξεκίνα με αυτό που σου γυάλισε πρώτα. Κανονικά πας 1-2-3. Αλλά αν δεν σε νοιάζει η ιστορία (ΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ), δεν έχεις θέμα.

  2. Ο/Η blackpax λέει:

    Αρχικώς να πω ότι το σαιτ μου κάνει νερά και στο λογκιν και γενικώς δε μου αρέσει ο νέος τρόπος…Ελπίζω να είναι η αλλαγή συνήθειας και να περάσει.

    Στο θέμα, όσον αφορά τα ΚΗ, είναι εξαιρετικά παιχνίδια και όντως όπως λέει ο πολύ σοβαρός κ.κ. Ασημάκης, είναι ένα μικρό θαύμα της βιομηχανίας και αξίζουν συγχατητήρια τόσο στην αρχική ιδέα (όποιοι την είχαν) όσο και στην απίστευτη υλοποίηση.

    Γυροφέρνω πολύ καιρό το πακέτο με τα πολλά ΚΗ μέσα αλλά νομίζω θα βγει κι ένα με ΟΛΑ μέσα, αν δεν έχει βγει ήδη, οπότε θα το τσιμπήσω χωρίς δεύτερη σκέψη, ας μην το παίξω ποτέ. Αν θυμάμαι καλά έχω παίξει μόνο τα 1+2.

    Ωραίο ριβιου πάντως, με τις απαραίτητες πληροφορίες που θέλει ο υποψήφιος αγοραστής. Ειδικά για τη σύζυγό μου (που ευτυχώς κατανοεί και ενίοτε παίζει και κάτι πλέον) όλο το ριβιού ήταν η φράση “..το οποίο δεν απευθύνεται σε όσους αναζητούν έντονες, δύσκολες μάχες και μπόλικη αδρεναλίνη”.

    Πάντως η επιμονή σας να μην δείχνετε βαθμούς, παρ΄ ότι βάζετε -αν θυμάμαι καλά- για λόγους ταξινόμησης, είναι απρόσφορη και δεν εξυπηρετεί τίποτα. Ειδικά εδώ, που στο σαιτ μπαίνουμε συγκεκριμένοι σταθεροί εγκάρδιοι υποστηρικτές, δεν καταλαβαίνω τη “ζημιά” μπορεί να κάνει ο βαθμός. Μην το εκλάβετε ως γκρίνια, δεν είναι πλέον (στις αρχές ήταν!@%%#@!). Αλλά ξανασκεφτείτε το, νέα αρχή νέες σκέψεις 🙂

    1. Μπορεί να θέλει συνήθεια, ωστόσο είναι πάρα πολύ χρήσιμες οι παρατηρήσεις που κάμνετε, ώστε να τις περάσουμε στον ντιβέλοπερ για να τα σιάξει λίγο τα τεχνικά μας τα θέματα.

      Στα δικά μας,

      Ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια, αγαπητέ!

      Ναι, νομίζω ότι υπάρχει πακέτο με όλα τα KH τα βασικά και αυτά με τα περίεργα ονόματα που τα σκαρφίζονταν οι τύποι της SE, είτε για να σπάσουν πλάκα με το καταναλωτικό κοινό, είτε πιωμένοι.

      Όλα τα KH είναι φτιαγμένα για κόσμο που θέλει να απολαύσει ένα παιχνίδι στο έπακρο, χωρίς άγχος και ιδιαίτερες δυσκολίες. Όχι ότι τα δύο πρώτα είναι τα πιο εύκολα παιχνίδια του κόσμου, αλλά και πάλι είναι πολύ φιλικά και διασκεδαστικά.

      Πλέον, στο νέο σάιτ, δεν χρειάζεται να βάζουμε βαθμούς για λόγους ταξινόμησης. Δεν υπάρχουν βαθμοί. Η έλλειψη βαθμών βοηθάει 1) τον αναγνώστη, γιατί πλέον διαβάζει και κρίνει με την ησυχία του και 2) εμάς, ώστε να γράφουμε πιο λοκληρωμένες κριτικές. Επίσης, δεν έχουν σημασία οι βαθμοί. Μην ξεχνάς ότι όλοι μας, βάλαμε το χεράκι μας ώστε να μειώσουμε την αξία τους. Είχαμε φτάσει στο σημείο που το “7” να θεωρείται η βάση, ότι είναι για τα μέτρια παιχνίδια. Δεν είναι κρίμα να αποτρέπουμε τον κόσμο από τα αγοράσει ένα παιχνίδι, εξαιτίας ενός αριθμού;

  3. Ο/Η PIREDERAS λέει:

    Σπύρο είδα το video του Mega64 και πέθανα από τα γέλια!

    Blackpax στο PS Store υπάρχει πακέτο με τα άπαντα (Kingdom Hearts All-In-One package λέγεται).

    Για τις βαθμολογίες, αφήστε τες να πάνε στην ευχή της Παναγίας. Στο κάτω-κάτω, αν ένα παιχνίδι έχει 79 metascore είναι μέτριο, και αν πάρει 80 metascore τρέχουμε να το πάρουμε 🙂

    1. Ατελειώτο κλάμα με το βίντεο από M64.

      Όσο αντιμετωπίζουμε παιχνίδια του 6-7 ως κακά, του 8 ως μέτρια, του 9 ως καλά και του 10 ως τα πολύ καλά, δεν έχει νόημα να ασχολούμαστε με τους βαθμούς. Έχουν χάσει προ πολλού την αξία τους. Και γι’ αυτό φταίμε όλοι.

  4. Ο/Η blackpax λέει:

    εντάξει, βαθμοί έχετε γεια…
    Πάντως για να με πείσετε με τα συμπαθή επιχειρήματά σας, pirederas και σοβαρότατε κ.κ. Α, θα πρέπει να ορκιστείτε ότι δεν τσεκάρετε ΠΟΤΕ βαθμούς στο metacritic ! Αν το κάνετε έστω για το χαβαλέ, σημαίνει ότι κατά βάθος δεν διαφωνείτε μαζί μου ότι ο βαθμός συμπληρώνει ένα ριβιου. Επίσης μπορείτε να κάνετε ένα πείραμα ως quality control του βαθμού, αλλά δεν το αναλύω γιατί ήδη σας άφησε παγερά αδιάφορους η ιδέα.

    Αγνοήστε το παραπάνω κείμενο, ήταν ο φόρος τιμής από μένα για τους βαθμούς.

    1. Ο/Η PIREDERAS λέει:

      Εγώ κοιτάω το metacritic, αλλά μόνο τα κείμενα στα user reviews. Τα νούμερα ούτε που τα κοιτάω πλέον. Κοιτάω να δω τί γράφει ο άλλος. Φυσικά αγνοώ τα user reviews του πρώτου μήνα κυκλοφορίας που είναι κατά κανόνα troll posts (δεκάρια σε απατεωνιές και μηδενικά σε καλά παιχνίδια από butthurt fanboys).

      1. Πείραμα; Έλεγχος ποιότητας του βαθμού; BP, με ιντριγκάρεις. Τι εννοάς, ακριβώς;

        Εμένα με κούρασαν οι βαθμοί. Μια στο Δημοτικό, μια στο Γυμνάσιο, μια στο Λύκειο, μια στο Πανεπιστήμιο. Νισάφι πχια 😛

        1. Ο/Η blackpax λέει:

          Είδες τελικά που ο βαθμός έχει την ίντριγκά του;;;;; Αφού με τσιγκλάς θα μιλήσω ακόμα λίγο για βαθμούς, αν και είχα αποφασίσει να κλείσω με τον παραπάνω φόρο τιμής.
          Υπάρχουν πολλοί τρόποι για ποιοτικό έλεγχο στο βαθμό, τόσο πριν τον βάλεις όσο και μετά. Θα αναφερθώ στον πιο απλό (εν είδει πειράματος), έτσι για το χαβαλέ.
          Υποτίθεται ότι ένα καλό ριβιού πρέπει να σου αφήνει μια σαφή εικόνα του παιχνιδιού, που πάσχει, που είναι καλό, πόσο αξίζει η αγορά ανάλογα με τα ενδιαφέροντα κτλ κτλ, έτσι δεν είναι; Όλοι μέσα μας όταν αμφιταλαντευόμαστε για μια αγορά ή όταν είμαστε σίγουροι για την αγορά ή μη αγορά, ουσιαστικά βαθμονομούμε την αξία/πιθανότητα μιας πράξης. Ακόμα και αν δεν λέμε “5” ή “6” ή “10”, οι περιγραφές μας έχουν διαβάθμιση και αν θεωρητικά μας ανέλυε κάποιος θα μπορούσε να αποδώσει βαθμό στις προθέσεις αγοράς ενός παιχνιδιού.
          Ένας απλός λοιπόν τρόπος είναι να βάλεις έναν βαθμό που δεν θα αποκαλύψεις, και να αφήσεις 5-6 συναδέλφους σου ριβγιούερς (ωραίες λέξεις) να βγάλουν έναν βαθμό με βάση το κείμενό σου. Το επόμενο βήμα είναι να βάλουν βαθμό οι αναγνώστες. Αν οι βαθμοί έχουν πολύ μεγάλη απόκλιση, τότε προφανώς έχετε δίκιο και ο καθένας αποδίδει βαθμό προσαρμοσμένο στα δικά του κριτήρια (που είναι και το λογικό). Αν όλοι πέφτουν κοντά, τότε ο βαθμός έχει την αξία του.
          Το ξέρω ότι ο καθένας μπορεί να βρει πολλούς αντιλόγους και επιχειρήματα. Αλλά όταν μιλάμε για “πείραμα”, μόνο τα αποτελέσματα έχει νόημα να παρατηρεί κανείς και όχι τόσο τη θεωρία πριν από αυτό. Για να είμαστε και εντός διεθνών πλαισίων, ξεκινήστε με μια πιλοτική μελέτη μεταξύ σας με τους βαθμούς, χαχα.

          Το ξαναλέω, αγνοήστε ολόκληρο το παραπάνω κείμενο, ήταν η επιτομή του φόρου τιμής στους βαθμούς.

Leave a Reply