θέματα

θέματα
O δεκάλογος της Nintendo του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Wii U, Switch, Nintendo

Τα 10 βήματα που όρισαν τη διαδρομή της ιαπωνικής εταιρείας, από το Wii U, στο Switch

Μπορείς να καταλογίσεις τα χίλια μύρια στη Nintendo, η αλήθεια είναι ωστόσο πως παραμένει η πιο ιδιαίτερη, πιο αλλοπρόσαλλη, πιο συναρπαστική βρε αδερφέ, περίπτωση δημιουργού hardware στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Κάτι η εκατον-εικοσάχρονη ιστορία της και το DNA του εφευρετικού παιχνιδάδικου, που παραμένει αλώβητο στη δημιουργική έκφραση των δημιουργών της. Κάτι η εμμονή στη διαφορετικότητα που κρατάει δεμένο σαν άγκυρα το hardware development, στις προσδοκίες των οπαδών για τεχνολογική καινοτομία. Και φυσικά αυτή η ιαπωνικού τύπου βραδυπορία και εκάστοτε άρνηση στις σύγχρονες τάσεις που οδηγεί σε αποφάσεις τύπου...εφαρμογή κινητού για το voice chat στο Switch (ε; τι;)... Όλα αυτά είναι τα κομμάτια που εξακολουθούν να συνθέτουν το παζλ της σύγχρονης Nintendo.

περισσότερα ⇒
θέματα
Νintendo Switch: Σχολιάζοντας την πρώτη εμφάνιση του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Nintendo Switch

Θα ανάψει ξανά τα φώτα της επιτυχίας για τη Nintendo;

Στέλιος Μουστάκης και Σπύρος Ασημάκης μελετούν την παρουσίαση του Nintendo Switch της περασμένης Παρασκευής και προσπαθούν να προβλέψουν αν το Switch θα... ανάψει ξανά τα φώτα της επιτυχίας για τη Nintendo.

περισσότερα ⇒
θέματα
2016: Τα Παιχνίδια της Χρονιάς ""

tags: Top 5 2016, byteme

H παραδοσιακή λίστα με τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε για τη χρονιά που μας αφήνει

Δύο μέρες πριν αλλάξει ο χρόνος, οι συντελεστές του byteme μαζευτήκαμε για να φτιάξουμε τα παραδοσιακά γλυκα των Χριστουγέννων, όπως μελομακάρονα, κουραμπιέδες, λαχταριστές δίπλες και γεμιστή γαλοπούλα (όχι, δεν κάναμε λάθος - γλυκό είναι και αυτή :P), με σκοπό να σας τα παρουσιάσουμε, σε τούτο εδώ το άρθρο. Δυστυχώς, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες, το τελικό αποτέλεσμα (καρβουνιασμένοι κουραμπιέδες, μελομακάρονα-λάσπη, άψητη γέμιση άνευ γαλοπούλας) δεν ήταν αυτό που θα θέλαμε, οπότε και αποφασίσαμε, μέρες που είναι, να παραθέσουμε τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε για το 2016. 

περισσότερα ⇒
θέματα
PlayStation 4 Pro: ένα καθοριστικό πείραμα για το μέλλον του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: Playstation 4 Pro

Το καλύτερο PlayStation που μπορείς να αγοράσεις αυτήν τη στιγμή. Αλλά με προϋποθέσεις.

Μετά από κάποιες εβδομάδες ενασχόλησης, αρχικά σε τηλεόραση Full HD και αργότερα με νέο εξοπλισμό, μπορώ να δηλώσω με κάθε αυτοπεποίθηση ότι το PS4 Pro ίσως να είναι πιο ενδιαφέρον σε θεωρητικό επίπεδο, από όσο σε πρακτικό. Με μια προϋπόθεση που θα έχουν μαντέψει ήδη οι περισσότεροι από εσάς. Όντως, είναι η πρώτη φορά που ένας platform holder προσφέρει ουσιαστική αναβάθμιση σε μια παραδοσιακή κονσόλα. Από την άλλη πλευρά, αυτό μάλλον δεν σημαίνει… αυτό που πολλοί πιστεύουν ότι σημαίνει. Όχι ότι το PS4 Pro δεν είναι σημαντική αναβάθμιση. Είναι και παραείναι. Είναι όμως μια αναβάθμιση απόλυτα σύμφωνη με τους όρους, τις προϋποθέσεις και πιθανότατα τα μελλοντικά σχέδια της Sony.

περισσότερα ⇒
θέματα
Δύο μήνες με το Playstation VR του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: εικονική πραγματικότητα, PS VR, gandalfst

Το παρόν, το μέλλον και το τοπ 5 του PSVR

O Στέλιος Μουστάκης ξεπερνά το μήνα του μέλιτος με τη μάσκα εικονικής πραγματικότητας της Sony, κατασταλάζει σχετικά με τις προοπτικές της και προτείνει τα πέντε καλύτερα παιχνίδια του συστήματος.

περισσότερα ⇒
θέματα
Playstation Experience 2016 ""

tags: PS4, PS Vita, Playstation Experience 2016

Μια βραδιά με μικρές, μεγάλες και μπομπάτες εκπλήξεις

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η φετινή Playstation Experience ήταν συνέχεια της εξαιρετικής παρουσίασης που πραγματοποίησε η Sony, στην Ε3 του 2016. Η ιαπωνική εταιρία ακολούθησε την επιτυχημένη συνταγή του καλοκαιριού, αφού  προτίμησε να δείξει ένα μεγάλο αριθμό από νέους τίτλους, χωρίς να αναλωθεί σε κουραστικές ομιλίες και αναλύσεις. Λίγα λόγια και πολλά παιχνίδια από την Sony, λοιπόν, η οποία επιφύλαξε μικρές, μεγάλες και… μπομπάτες εκπλήξεις, για τους φίλους του Playstation. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά.   

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2016: SEGA ""

tags: PS4, E3 2016, 3DS

Λίγοι και καλοί τίτλοι από τις SEGA και Atlus

H παρουσία της SEGA στην φετινή Ε3, μας θύμισε το λόγο για τον οποία ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου. Αρκεί να σας πούμε ότι η SEGA Ευρώπης ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες για να παρουσιάσει παιχνίδια, τα μισά εκ των οποίων δεν είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη :P Παραβλέποντας αυτές τις χαριτωμένες ιδιαιτερότητες της ιαπωνικής εταιρίας, τόσο η SEGA όσο και η θυγατρική της, η Atlus, παρουσίασαν λίγους και καλούς τίτλους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Με τα αποκαλυπτήρια του νέου μεγάλου Sonic να έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου, το Persona 5 ήταν το παιχνίδι που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα στο περίπτερο της SEGA.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2016: Nintendo ""

tags: Wii U, Nintendo, E3 2016, 3DS

Παιχνίδια ρόλων για όλα τα γούστα

Αναμφίβολα, η πληθωρική εμφάνιση του The Legend of Zelda: Breath of the Wild κατά τη διάρκεια της φετινής Ε3 μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού και αναπτέρωσε το ηθικό των φίλων της Nintendo. Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι που μας έδειξε η ιαπωνική εταιρία. Το Δενδρόσπιτο της Nintendo φρόντισε να μας παρουσιάσει αρκετούς τίτλους για το Wii U και το 3DS, τους οποίους θα δούμε στα καταστήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2016: Η τρίτη μέρα του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: ανασκόπηση, E3 2016, Day Three

Το τέλος μιας έκθεσης

Η τελευταία μέρα μιας Ε3 έχει πάντα κάποια χαρακτηριστικά κοινά γνωρίσματα. Αρχικά,συνήθως έχει μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των επισκεπτών, καθώς πολλά μέσα ενημέρωσης έχουν ολοκληρώσει την κάλυψή τους και έχουν αποχωρήσει, το ίδιο και μεγάλος αριθμός από τους εκθέτες και τους εκπροσώπους των στούντιο που βρίσκονται στην έκθεση. Οι ουρές ωστόσο δεν μειώνονται αλλά μετατοπίζονται, καθώς το κοινό έχει πλέον εντοπίσει τους καλύτερους τίτλους ή/και που βρίσκονται τα πιο περιζήτητα δωράκια και σπεύδει για μια τελευταία ευκαιρία να τα διεκδικήσει, ή να περάσει λίγο χρόνο με αυτά τα παιχνίδια. Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν αυτό του Zelda, το οποίο ούτως ή άλλως είχε τις μεγαλύτερες ουρές κατά τη διάρκεια της έκθεσης. Με το παιχνίδι να συγκεντρώνει διθυράμβους από όλες τις μεριές και τη Nintendo να επιβραβεύει τους «τυχερούς» που κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το παιχνίδι με ένα συλλεκτικό νόμισμα και ένα μπλουζάκι, ο κόσμος άρχισε να τρέχει προς το περίπτερο με το που άνοιξαν οι πύλες το πρωί της Πέμπτης, για να προλάβει μια θέση στην ουρά. Μέχρι τις 12 το μεσημέρι, η ουρά που είχε διαμορφωθεί ήταν τόσο μεγάλη που οι υπεύθυνοι της Nintendo τη σταμάτησαν, αφού δεν υπήρχε πλέον αρκετός χρόνος για να εξυπηρετηθούν όλοι στο χρόνο που είχε απομείνει μέχρι το κλείσιμο της έκθεσης.

περισσότερα ⇒
θέματα
Ε3 2016: Η δεύτερη μέρα του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: ανασκόπηση, E3 2016, Day Two

Ubisoft, τρόμος σε έκδοση VR και μια μέρα στη Hyrule!

Η Τετάρτη είχε πολύ «ψωμί» για την ομάδα του Byteme.gr. Η μέρα ξεκίνησε από τη Ubisoft και ολοκληρώθηκε στη Nintendo, με αρκετές βόλτες στο ενδιάμεσο και κάποιες επιπλέον συναντήσεις. Πριν φτάσει η ομάδα στο εκθεσιακό κέντρο βέβαια, έπεσε πάνω στο φημισμένο «Μποτιλιάρισμα α λα Ελ Εη», κάτι που μεταφράζεται σε ακινητοποιημένα αυτοκίνητα σε αυτοκινητόδρομο οκτώ λωρίδων και τεσσάρων παράδρομων. Θα είχε ενδιαφέρον να παρατηρήσεις την κλίμακα της όλης κατάστασης, αν δεν ήσουν και εσύ κολλημένος στην κίνηση, με το ραντεβού σου να περιμένει στην Ε3. Τελικά φτάσαμε πάντως, και παρακάτω θα διαβάσετε (ή καλύτερα, θα δείτε) πως εξελίχθηκε η Ημέρα Δεύτερη (σ.σ. θα ακολουθήσουν αναλυτικά άρθρα για κάποιους από τους πιο σημαντικούς τίτλους). 

περισσότερα ⇒