θέματα

θέματα
Καλοκαιρινό (Playstation VR του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: PSVR, εικονική πραγματικότητα, εξτραβαγκάντζα

Φοράμε το κράνος ψηφιακής πραγματικότητας και παίζουμε πέντε τίτλους για όλα τα... VR γούστα

Η τελευταία φορά που ασχοληθήκαμε διεξοδικά με το Playstation VR ήταν στη δίμηνη επέτειο ενασχόλησής μας με το σύστημα. Από τότε, το κράνος ψηφιακής πραγματικότητας της Sony έχει περάσει από διαφορετικά στάδια. Από τον αρχικό ενθουσιασμό για τις προοπτικές της νέας τεχνολογίας, στο σκεπτικισμό που πήγαζε κυρίως από την απουσία τίτλων – πέρα από το Resident Evil VII – που να μπορούν να λειτουργήσουν σαν ουσιαστικοί κράχτες για το σύστημα και τελικά σε μια κάποια… αδιαφορία, καθώς η αγορά φάνηκε να στρέφεται πάλι στα παραδοσιακά της μονοπάτια και να αφήνει εν μέρει στην άκρη τα τολμηρά πειράματα της ιαπωνικής εταιρείας. Η ίδια Sony έχει φροντίσει να κρατήσει μια ενδιάμεση στάση απέναντι στο δημιούργημά της: συνεχίζει να το τροφοδοτεί με μια σταθερή ροή κυκλοφοριών αλλά παράλληλα δεν φαίνεται διατεθειμένη να ρισκάρει, «αναθέτοντάς» του κάποιο μεγαλεπήβολο project ή ένα από τα σημαντικά της franchise. Δεν πρόκειται να δούμε ποτέ το επόμενο God of War ή The Last of Us στο PSVR και αυτό είναι ΟΚ, καθώς είναι αναμενόμενα δύσκολο για την ιαπωνική εταιρεία να πάρει ένα τέτοιο ρίσκο, όταν έχει προτεραιότητα η στήριξη καθαυτού του PS4 και του PS4 Pro. Από την άλλη, αυτού του είδους διαχείριση έχει και αντίκτυπο: από τη στιγμή που το PSVR δεν φαίνεται να κατέχει σημαντική θέση στην εμπορική στρατηγική της Sony, είναι δύσκολο να θεωρηθεί απαραίτητη επένδυση και για τους περισσότερες κατόχους του PS4.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2018: Η Nintendo ""

tags: E3 2018, Nintendo, Switch

Smash Direct

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά. Η ελαφρώς απογοητευτική Direct που ετοίμασε η Nintendo για τη φετινή Ε3, θα μπορούσε να είχε προβληθεί οποιαδήποτε στιγμή μέσα στο έτος. Αυτή είναι η μαύρη αλήθεια. Και αυτό γιατί η ιαπωνική εταιρεία αποφάσισε να αφιερώσει σχεδόν ολόκληρη την E3 Direct στο Super Smash Bros. Ultimate, μαζί με μερικά από τα παιχνίδια που πρόκειται να κυκλοφορήσουν για το Switch, μέχρι το τέλος του έτους. Συνεπώς, Bayonetta 3 γιοκ, Metroid Prime 4 γιοκ, εκπλήξεις γιοκ. Παρ' όλα αυτά, η μαμά Nintendo φρόντισε να ανακοινώσει το Fire Emblem: Three Houses, το οποίο θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2019. Ε, απ΄ το τίποτα...

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2018: Η Sony ""

tags: E3 2018, PlayStation, PS VR, PS4, Sony

Ουκ εν τω πολλω το ευ, άλλ' εν τω ευ το πολύ

Φέτος, η Sony αποφάσισε να κινηθεί κάπως διαφορετικά σε σχέση με τον τρόπο που παρουσίαζε τα νέα της παιχνίδια στις περασμένες Ε3. Σε αντίθεση με προηγούμενες εμφανίσεις, τούτη τη φορά, η μαμά του Playstation προτίμησε να εστιάσει σε τέσσερις "δυνατούς" τίτλους, τους οποίους οι κάτοχοι PS4 περιμένουν πως και πως. Προτίμησε, λοιπόν, να αφήσει τα ίδια τα παιχνίδια να "μιλήσουν" και να δημιουργήσουν την όποια φασαρία, παρά επενδύσει σε ένα φαντασμαγορικό σώου με άπειρα φωτορυθμικά και άναρθρες κραυγές. Κατά έναν περίεργο τρόπο, η ήρεμη και χαμηλών τόνων παρουσίαση της Sony, συμπληρώνει την ηγετική - και γεμάτη ενθουσιασμό - εμφάνιση της Microsoft, δημιουργώντας, έτσι, την απόλυτη ισορροπία στον μικρόκοσμο της Ε3. Πάμε να δούμε πως τα κατάφερε, φέτος, η Sony.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2018: Η Microsoft ""

tags: E3 2018, PC, Xbox One

Δυναμικό ξεκίνημα, εντυπωσιακό κλείσιμο και πάμπολλα παιχνίδια στο ενδιάμεσο

Γεμάτη σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το υλικό που είχε στα χέρια της και ακολουθώντας το παράδειγμα της Sony (βλέπε Ε3 2015 και Ε3 2016), η Microsoft πραγματοποίησε μία χορταστική και αρχοντική εμφάνιση, εστιάζοντας αποκλειστικά και μόνο στα παιχνίδια. Από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό, η αμερικάνικη εταιρεία "βομβάρδιζε" θεατές και τηλεθεατές με όλους εκείνους τους τίτλους που πρόκειται να κυκλοφορήσουν για το Xbox One, φέτος και του χρόνου. Τέλος, η MS ξεκαθάρισε ότι παραμένει αφοσιωμένη στην οικογένεια των Xbox, ανακοινώνοντας - δια στόματος Φιλ Σπένσερ - την απόκτηση τεσσάρων αξιόλογων στούντιο. H οικογένεια του Xbox υποδέχεται τις Undead Labs (State of Decay), Playground Games (Forza Horizon 3), Ninja Theory (Hellblade: Senua's Sacrifice) και Compulsion Games (We Happy Few).     

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2018: Η Electronic Arts ""

tags: E3 2018, Electronic Arts, PC, PS4, Switch, Xbox One

Στον αυτόματο πιλότο

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η Electronic Arts εγκαινίασε την Ε3, για να μη χαλάνε τα γούρια και οι συνήθειες. Η φετινή παρουσία της αμερικάνικης εταιρείας ήταν σαφώς πιο συμμαζεμένη (λιγότεροι γιουτιούμπερς - αυτή η μάστιγα, ινφλουένσερς και λοιποί περίεργοι), εστιάζοντας στις γνωστές και ετήσιες κυκλοφορίες (Battlefield, FIFA, NBA Live). Ωστόσο, αν εξαιρέσουμε δύο τίτλους από ανεξάρτητα στούντιο, η παρουσίαση της ΕΑ δεν έκρυβε καμία έκπληξη, ενώ, για μία ακόμα φορά, δεν έδειξε τίποτα απολύτως σχετικά με τα τόσα πολλά παιχνίδια Star Wars που, σε θεωρητική βάση, βρίσκονται στα σκαριά τα τελευταία τρία χρόνια.

περισσότερα ⇒
θέματα
Πρώτη ματιά στο Far Cry 5 του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Far Cry 5, PC, PS4, Xbox One

Η πέμπτη κραυγή είναι και η πιο επίκαιρη

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αίσθηση εκεί έξω, ότι κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο. Ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Και ο φόβος που δημιουργεί αυτή η αίσθηση, το συναίσθημα πως μπορεί τα πράγματα να πάνε πολύ στραβά ανά πάσα στιγμή, είναι κάτι που πιστεύουμε πως έχει «ποτίσει» την ουσία του νέου Far Cry». Αυτά τα λόγια από τον υπεύθυνο της Ubisoft, Μάναμπ Ρόι, σε μεταξύ μας συζήτηση για τη βασική πηγή έμπνευσης πίσω από το νέο επεισόδιο της σειράς, είναι ενδεικτικά για να καταλάβεις πώς τα τωρινά γεγονότα έχουν επηρεάσει, αν όχι κατευθύνει την εξέλιξη του διάσημου franchise της Γαλλικής εκδότριας. Σύμφωνα με τον κύριο Ρόι βέβαια, η πρωταρχική πηγή έμπνευσης συναντάται στα παιδικά χρόνια ορισμένων από τους βασικούς συντελεστές του παιχνιδιού, που έζησαν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και την τρομολαγνία της πυρηνικής απειλής και μάλιστα μεγάλωσαν σε περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Μοντάνα της Αμερικής, όπου διαδραματίζεται και το Far Cry 5. Δεν είναι καθόλου δύσκολο ωστόσο να κάνεις τους παραλληλισμούς με ότι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο και ειδικότερα στην Αμερική του σήμερα, την Αμερική του Τραμπ, της ιδεολογικής οπισθοδρόμησης για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού της, που ανακαλύπτει ξανά εξωτερικούς και εσωτερικούς «εχθρούς» (μουσουλμάνους, Κινέζους, Βορειο-Κορεάτες, μέχρι και τους... ομοφυλόφιλους) σε μια ακράια αντίδραση απέναντι σε μια παρατεταμένη περιόδο πολιτικής ορθότητας.

περισσότερα ⇒
θέματα
2017: Τα Παιχνίδια της Χρονιάς ""

tags: byteme, Top 5 2017

Μίνι ανασκόπηση μέσα από τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε

Αγαπημένες και αγαπημένοι,

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Nintendo ""

tags: E3 2017, Nintendo, Switch

Γεμίζει η βιβλιοθήκη του Switch - έρχεται και το Metroid Prime 4

Σύντομη και περιεκτική η Nintendo, παρουσίασε όλα της τα παιχνίδια μέσα από ένα βίντεο διάρκειας εικοσιπέντε λεπτών. Ούτε καν μισής ώρας, δηλαδή. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια που είδαμε, θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η ιαπωνική εταιρεία, άφησε πολλές υποσχέσεις με δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo θα αποκτήσει το δικό της κανονικό Pokemon (εκτός του Poken Tournament Deluxe, που είναι fighting), καθώς και το νέο επεισόδιο της σειράς Metroid Prime. Κυρίες, κύριοι, το Metroid Prime 4 έρχεται στο Switch.     

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Sony ""

tags: E3 2017, PS VR, PS4, PS4 Pro, Sony

Χαμηλοί τόνοι

H αλήθεια είναι ότι η φετινή παρουσία της Sony, ήταν κάπως υποτονική, σε σχέση με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε το 2015 και το 2016. Μεγάλες εκπλήξεις δεν είχαμε, ωστόσο, παρουσιάστηκαν πάρα πολλά παιχνίδια, για σκληροπυρηνικούς παίκτες, για περιστασιακούς, για τους φίλους της Εικονικής Πραγματικότητας, ακόμη και για κόσμο που δεν ασχολείται καθόλου με τα βιντεοπαιχνίδια. Για να τα δούμε ένα - ένα, με τη σειρά: 

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Ubisoft ""

tags: E3 2017, PC, PS4, Switch, Ubisoft, Xbox One

Νέες ιδέες, καινούργια παιχνίδια και το Beyond Good & Evil 2

Το ζήσαμε και αυτό. Κρίνοντας με βάση από τα όσα είδαμε από τις Sony, Microsoft, EA και Bethesda, η Ubisoft είχε την πιο μεστή και ευχάριστη παρουσίαση, κατά τη φετινή Ε3. Η πανύψηλη Αΐσα δεν μας τίμησε με την παρουσία της, έλλειψαν οι αμήχανες στιγμές και τα νέα παιχνίδια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Η παρουσίαση ξεκίνησε με συγκίνηση και ολοκληρώθηκε με συγκίνηση. Πάμε να τα δούμε, αναλυτικά. Σνιφ!

περισσότερα ⇒