θέματα

θέματα
Πρώτη ματιά στο Far Cry 5 του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Far Cry 5, PC, PS4, Xbox One

Η πέμπτη κραυγή είναι και η πιο επίκαιρη

«Υπάρχει αυτή τη στιγμή μια αίσθηση εκεί έξω, ότι κάτι δεν πάει καλά στον κόσμο. Ότι τα πράγματα δεν είναι όπως θα έπρεπε να είναι. Και ο φόβος που δημιουργεί αυτή η αίσθηση, το συναίσθημα πως μπορεί τα πράγματα να πάνε πολύ στραβά ανά πάσα στιγμή, είναι κάτι που πιστεύουμε πως έχει «ποτίσει» την ουσία του νέου Far Cry». Αυτά τα λόγια από τον υπεύθυνο της Ubisoft, Μάναμπ Ρόι, σε μεταξύ μας συζήτηση για τη βασική πηγή έμπνευσης πίσω από το νέο επεισόδιο της σειράς, είναι ενδεικτικά για να καταλάβεις πώς τα τωρινά γεγονότα έχουν επηρεάσει, αν όχι κατευθύνει την εξέλιξη του διάσημου franchise της Γαλλικής εκδότριας. Σύμφωνα με τον κύριο Ρόι βέβαια, η πρωταρχική πηγή έμπνευσης συναντάται στα παιδικά χρόνια ορισμένων από τους βασικούς συντελεστές του παιχνιδιού, που έζησαν την εποχή του Ψυχρού Πολέμου και την τρομολαγνία της πυρηνικής απειλής και μάλιστα μεγάλωσαν σε περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Μοντάνα της Αμερικής, όπου διαδραματίζεται και το Far Cry 5. Δεν είναι καθόλου δύσκολο ωστόσο να κάνεις τους παραλληλισμούς με ότι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο και ειδικότερα στην Αμερική του σήμερα, την Αμερική του Τραμπ, της ιδεολογικής οπισθοδρόμησης για μεγάλα κομμάτια του πληθυσμού της, που ανακαλύπτει ξανά εξωτερικούς και εσωτερικούς «εχθρούς» (μουσουλμάνους, Κινέζους, Βορειο-Κορεάτες, μέχρι και τους... ομοφυλόφιλους) σε μια ακράια αντίδραση απέναντι σε μια παρατεταμένη περιόδο πολιτικής ορθότητας.

περισσότερα ⇒
θέματα
2017: Τα Παιχνίδια της Χρονιάς ""

tags: byteme, Top 5 2017

Μίνι ανασκόπηση μέσα από τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε

Αγαπημένες και αγαπημένοι,

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Nintendo ""

tags: E3 2017, Nintendo, Switch

Γεμίζει η βιβλιοθήκη του Switch - έρχεται και το Metroid Prime 4

Σύντομη και περιεκτική η Nintendo, παρουσίασε όλα της τα παιχνίδια μέσα από ένα βίντεο διάρκειας εικοσιπέντε λεπτών. Ούτε καν μισής ώρας, δηλαδή. Τα περισσότερα από τα παιχνίδια που είδαμε, θα κυκλοφορήσουν μέχρι το τέλος του έτους, ενώ η ιαπωνική εταιρεία, άφησε πολλές υποσχέσεις με δύο σημαντικές ανακοινώσεις. Η υβριδική κονσόλα της Nintendo θα αποκτήσει το δικό της κανονικό Pokemon (εκτός του Poken Tournament Deluxe, που είναι fighting), καθώς και το νέο επεισόδιο της σειράς Metroid Prime. Κυρίες, κύριοι, το Metroid Prime 4 έρχεται στο Switch.     

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Sony ""

tags: E3 2017, PS VR, PS4, PS4 Pro, Sony

Χαμηλοί τόνοι

H αλήθεια είναι ότι η φετινή παρουσία της Sony, ήταν κάπως υποτονική, σε σχέση με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε το 2015 και το 2016. Μεγάλες εκπλήξεις δεν είχαμε, ωστόσο, παρουσιάστηκαν πάρα πολλά παιχνίδια, για σκληροπυρηνικούς παίκτες, για περιστασιακούς, για τους φίλους της Εικονικής Πραγματικότητας, ακόμη και για κόσμο που δεν ασχολείται καθόλου με τα βιντεοπαιχνίδια. Για να τα δούμε ένα - ένα, με τη σειρά: 

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Ubisoft ""

tags: E3 2017, PC, PS4, Switch, Ubisoft, Xbox One

Νέες ιδέες, καινούργια παιχνίδια και το Beyond Good & Evil 2

Το ζήσαμε και αυτό. Κρίνοντας με βάση από τα όσα είδαμε από τις Sony, Microsoft, EA και Bethesda, η Ubisoft είχε την πιο μεστή και ευχάριστη παρουσίαση, κατά τη φετινή Ε3. Η πανύψηλη Αΐσα δεν μας τίμησε με την παρουσία της, έλλειψαν οι αμήχανες στιγμές και τα νέα παιχνίδια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Η παρουσίαση ξεκίνησε με συγκίνηση και ολοκληρώθηκε με συγκίνηση. Πάμε να τα δούμε, αναλυτικά. Σνιφ!

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Bethesda ""

tags: Bethesda, E3 2017, PC, PS4, Switch, Xbox One

Βιντεοθεραπεία χωρίς εκπλήξεις

Είδε και απόειδε η Bethesda από τις παρουσιάσεις των Electronic Arts και Microsoft, με το τεχνητό κέφι, τις ελάχιστες εκπλήξεις και τις αναλύσεις επί αναλύσεων, και είπε να το ρίξει στη βιντεοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της φετινής βιντεοπαρουσίασης, εμφανίστηκαν όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στα καταστήματα, τους προσεχείς μήνες. Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων και μεγάλων εκπλήξεων, η Bethesda αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τα απολύτως βασικά. Φύγαμε για την Bethesdaland!

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Microsoft ""

tags: E3 2017, Microsoft, Xbox One, Xbox One X, πρώην Xbox Scorpio

Forza Xbox One X!

H φετινή παρουσίαση της Microsoft, ξεκίνησε με το απόλυτα προφανές και αναμενόμενο: με την αποκάλυψη του νέου Xbox. Το Project Scorpio ονομάζεται Xbox One X και θα είναι ο... He-Man των παιχνιδομηχανών. Κοινώς, η δυνατότερη κονσόλα του σύμπαντος. Το XOX θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου, στα 499 δολάρια. Από εκεί και πέρα, η αμερικάνικη εταιρεία πέτυχε κάτι πραγματικά μοναδικό. Κατάφερε να μετριάσει τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η πρώτη επίσημη εμφάνιση του Xbox One X, παρουσιάζοντας περισσότερα από σαράντα τίτλους που ζήτημα είναι αν οι τρεις από αυτούς, μπορούν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του νέου οικιακού συστήματος της MS.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Electronic Arts ""

tags: E3 2017, EA Sports, Electronic Arts, PC, PS3, PS4, Switch, X360, Xbox One

Παιχνίδια που θα δούμε μέχρι τέλους του έτους

Η φετινή Ε3 ξεκίνησε με το σώου της Electronic Arts, το βράδυ του Σαββάτου (για εμάς) και δεν απογοήτευσε: "αποστειρωμένες" παρουσιάσεις, γιουτιούμπερς (αυτή η μάστιγα), τεχνητό κέφι και όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στα καταστήματα, μέχρι το τέλος του έτους, άντε ,βαριά - βαριά, αρχές του 2018. Το μενού περιελάμβανε αθλητικούς τίτλους, multiplayer, ραλάκια και δύο νέα IP. Πάμε να τα δούμε!

περισσότερα ⇒
θέματα
O δεκάλογος της Nintendo του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Nintendo, Switch, Wii U

Τα 10 βήματα που όρισαν τη διαδρομή της ιαπωνικής εταιρείας, από το Wii U, στο Switch

Μπορείς να καταλογίσεις τα χίλια μύρια στη Nintendo, η αλήθεια είναι ωστόσο πως παραμένει η πιο ιδιαίτερη, πιο αλλοπρόσαλλη, πιο συναρπαστική βρε αδερφέ, περίπτωση δημιουργού hardware στην αγορά των βιντεοπαιχνιδιών. Κάτι η εκατον-εικοσάχρονη ιστορία της και το DNA του εφευρετικού παιχνιδάδικου, που παραμένει αλώβητο στη δημιουργική έκφραση των δημιουργών της. Κάτι η εμμονή στη διαφορετικότητα που κρατάει δεμένο σαν άγκυρα το hardware development, στις προσδοκίες των οπαδών για τεχνολογική καινοτομία. Και φυσικά αυτή η ιαπωνικού τύπου βραδυπορία και εκάστοτε άρνηση στις σύγχρονες τάσεις που οδηγεί σε αποφάσεις τύπου...εφαρμογή κινητού για το voice chat στο Switch (ε; τι;)... Όλα αυτά είναι τα κομμάτια που εξακολουθούν να συνθέτουν το παζλ της σύγχρονης Nintendo.

περισσότερα ⇒
θέματα
Νintendo Switch: Σχολιάζοντας την πρώτη εμφάνιση του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: Nintendo Switch

Θα ανάψει ξανά τα φώτα της επιτυχίας για τη Nintendo;

Στέλιος Μουστάκης και Σπύρος Ασημάκης μελετούν την παρουσίαση του Nintendo Switch της περασμένης Παρασκευής και προσπαθούν να προβλέψουν αν το Switch θα... ανάψει ξανά τα φώτα της επιτυχίας για τη Nintendo.

περισσότερα ⇒