reviews

reviewsvideogames
Destiny 2 @PS4, Xbox One, PC του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: Xbox One, PS4, PC, Destiny 2

Περισσότερο... Destiny Complete

Κανονικά, αυτό θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο εύκολα review όλων των εποχών, αν εξαιρέσεις φυσικά την ώρα που χρειάστηκε να επενδύσω στο παιχνίδι για να μπορέσω να γράψω ολοκληρωμένα. Τώρα που το σκέφτομαι, ΕΙΝΑΙ ένα από τα ευκολότερα review όλων των εποχών, όσον αφορά το συντακτικό κομμάτι, γιατί έχουμε αναλύσει ήδη τι είναι αυτό που κάνει το Destiny τόσο ξεχωριστό ως εμπειρία, αλλά και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του ως franchise, στην κριτική του προηγούμενου τίτλου.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
DiRT 4 @Xbox One, PS4, PC του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: Xbox One, PS4, PC, DiRT 4

Ο άρχοντας των χωματόδρομων

Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας και η είσοδος νέων και ταλαντούχων δημιουργών στην αγαπημένη μας βιομηχανία, προκάλεσε μία αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης των λεγόμενων αρχοντικών παιχνιδιών. Βιντεοπαιχνίδια σπάνιας ομορφιάς και εξαιρετικής ποιότητας που κερδίζουν τον παίκτη από την πρώτη στιγμή, χάρις στο αρχοντικό τους περιεχόμενο, την πληθώρα των επιλογών, τους καλοφτιαγμένους μηχανισμούς και τον αψεγάδιαστο χειρισμό. Ένα τέτοιο είναι και το DiRT 4, το νέος μέλος της φημισμένης σειράς ραλακίων DiRT, από την Codemasters. Οι Εγγλέζοι γνωρίζουν απ’ έξω και ανακατωτά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πράγμα που τους επιτρέπει να μεταφέρουν την εμπειρία ενός πραγματικού αγώνα ράλι, στην οθόνη μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.    

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Matterfall @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4, Matterfall

Το καλύτερο παιχνίδι που δεν έφτιαξε ποτέ η Rainbow Arts

Προειδοποίηση: αυτό το κείμενο μπορεί να περιέχει άγνωστες λέξεις για όσους δεν ήξεραν τι θα πει βιντεοπαιχνίδι πριν από το 1995.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο, PS4

Χοϊσάλα. Χαλεμπιντού. Χαροκόπος.

Ειλικρινά, δεν ξέρω ποια είναι η λογική της Sony με τα standalone expansions. Τι είναι αυτό που κάνει κυκλοφορίες όπως το Infamous First Light και τώρα το Uncharted The Lost Legacy (Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο στα Ελληνικά) να αξίζουν τη δική τους θέση στα ράφια των καταστημάτων και το δικό τους προωθητικό budget σύμφωνα με τη Sony; Σίγουρα, πρόκειται για σαφώς πιο ολοκληρωμένες παραγωγές από το οποιοδήποτε DLC. Αλλά δεν αντικατοπτρίζεται αυτό  στην τιμή τους, η οποία είναι επίσης σαφώς υψηλότερη ενός τυπικού DLC; Όσο για την ίδια την τιμή, η οποία είναι βεβαίως χαμηλότερη από την «κυρίως» κυκλοφορία, δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο, από τη στιγμή που, μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτά τα expansions, η τιμή του βασικού τίτλου έχει πέσει πολλές φορές σε χαμηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας τυχόν έκτακτες εκπτώσεις.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Valkyria Revolution @PS4, Xbox One, PS Vita του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: Xbox One, Valkyria Revolution, PS4, PS Vita

Ένα όχι και τόσο επαναστατικό spin-off

Αν έχω μάθει κάτι σ’ αυτή τη ζωή, είναι ότι η SEGA συνεχίζει να δημιουργεί καινούργια και σημαντικά IP, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η πορεία της ιαπωνικής εταιρείας, ειδικά την τελευταία εικοσαετία, ήταν ταραχώδης: εγκατέλειψε μια και καλή την κατασκευή παιχνιδομηχανών, φλέρταρε με την χρεοκοπία, και, αφού την απέφυγε, ξεκίνησε να δημιουργεί και κυκλοφορεί παιχνίδια για τα συστήματα των πάλαι ποτέ ανταγωνιστών της. Παρ’ όλα αυτά, ως άλλη... κατσαρίδα του gaming, κατάφερνε να δημιουργήσει παιχνίδια που βασίζονται σε πρωτότυπες ιδέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σειρά Valkyria Chronicles.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
WipEout Omega Collection @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: WipEout Omega Collection, PS4

We have explosive

Όπως φανερώνει και το επίθημα Collection στον τίτλο του, το νέο WipEout δεν είναι πραγματικά νέο. Είναι, στην ουσία, τρεις κυκλοφορίες, το WipEout 2048, το WipEout HD και το WipEout Fury σε ένα όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο πακέτο. Είναι το απόσταγμα και η τελική (με όλη την έννοια της λέξης) εξέλιξη ενός είδους που κάποτε ήταν συνυφασμένο με τη θεαματική πλευρά του racing. Ενός είδους που ξεκίνησε με το F-Zero της Nintendo στο SNES και ολοκληρώθηκε με το WipEout 2048 στο Vita και το κλείσιμο του Studio Liverpool της Sony. Με τη λέξη «ολοκληρώθηκε» δεν εννοώ φυσικά ότι χάθηκε. Απλώς έπαψε να έχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη σκηνή των indie, όπου κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογοι εκπρόσωποι του είδους, όπως το Redout και το Fast RMX.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Blitzkrieg 3 @PC του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PC, Blitzkrieg 3

Μαθαίνοντας από τον Boris

Η σχέση μου με τα παιχνίδια στρατηγικής είναι κάπως ιδιόμορφη, εν συγκρίσει με άλλες κατηγορίες παιχνιδιών. Ενώ είμαι ανοιχτός σε νέες προτάσεις και παραλλαγές γνωστών και αγαπημένων παιχνιδιών κάθε είδους, δεν μπορώ να πω ότι συμβαίνει το ίδιο με τα RTS. Μετά τα δύο πρώτα Age of Empires (ειδικά με το δεύτερο), δεν μπόρεσα να “κολλήσω” με κανένα άλλο παιχνίδι της κατηγορίας. Αντιθέτως, έμεινα αφοσιωμένος στις μάχες με έφιππους ιππότες, στις αναμετρήσεις στρατιωτών που κράδαιναν τεράστια σπαθιά και βαλλίστρες. Παρά το γεγονός ότι δοκίμασα αρκετά παιχνίδια από αυτά, από το Star Craft και τα Red Alert, μέχρι τα Age of Empires III/Age of Mythology και τα Total War, πάντα επέστρεφα στη ... θαλπωρή των παλιών, καλών Age of Empires.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Tekken 7 @PS4, Xbox One, PC του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: Xbox One, Tekken 7, PS4, PC

Hardcore fighting… για όλους

Α, το Tekken. Δεν ήταν πάντα το καλύτερο, ούτε το αγαπημένο μου fighting game. Είχε καταφέρει όμως να μπει στις ζωές μας δυναμικά, χάρη στους anime χαρακτήρες και τα εκρηκτικά του εφέ που πραγματικά «τσάκιζαν κόκκαλα», καταμεσής μιας  πολυγωνικής επανάστασης που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε με τη «γενιά των 32 bit» και πιο συγκεκριμένα με το πρώτο PlayStation κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Όπως και αν το δει κανείς, ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη «γενιά» που να εγκαινιάστηκε τόσο θεαματικά, όσο αυτή που ξεκίνησε (στην Ευρώπη) με το Tekken και το Wipeout. Και ναι, Σπύρο, το ξέρω ότι υπήρχε και το Saturn.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Ecotone @PC του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PC, Ecotone

Μικρό και απρόβλεπτο

Κάθε παιχνίδι πλατφόρμας που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να κρατήσει αμείωτο τον ενδιαφέρον το παίκτη, από την αρχή, μέχρι το τέλος. Μερικά από αυτά, το πετυχαίνουν με τα όμορφα γραφικά τους, άλλα με τον έξυπνο σχεδιασμό των επιπέδων και κάποια με τον υψηλό βαθμό δυσκολίας. Στην περίπτωση του Ecotone, οι σχεδιαστές του, το πετυχαίνουν εφαρμόζοντας κάτι πάρα πολύ απλό, μα και πρωτότυπο: κάθε πίστα έχει τους δικούς της ξεχωριστούς κανόνες.  

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Drawn to Death @PS4) του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4, Drawn to Death

Bored to death...

Αν τα παιχνίδια του David Jaffe ξεχωρίζουν για κάτι, είναι η... καφρίλα που κουβαλάνε. Το 1995, η τρέλα και η καφρίλα του Αμερικάνου δημιουργού μας “χτύπησε την πόρτα”, με το θεοπάλαβο και χαοτικό Twisted Metal, ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι με αυτοκίνητα, τράκες και πολυβόλα, που απολαύσαμε στο Playstation. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2005, οι ολύμπιοι θεοί έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο, από τα χέρια του μονίμως τσαντισμένου Κράτου, στο λατρεμένο God of War για το PS2. Το σερί της καφρίλας συνεχίζεται με το Drawn to Death, ένα σουτεράκι τρίτου προσώπου για τέσσερις παίκτες, φτιαγμένο από τα χεράκια του γνωστού σχεδιαστή, για το PS4.

περισσότερα ⇒