Wii

δημοσιεύσεις

στήλες
Οι στιγμές μιας γενιάς που φεύγει του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: Wii

Επιλέγοντας (με εντελώς προσωπικά κριτήρια) τις στιγμές που καθόρισαν την έβδομη γενιά

Αν και η χρήση του όρου "γενιά" δεν έχει πλέον ουσιαστική σημασία, καθώς τα συστήματα βιντεοπαιχνιδιών εξελίσσονται με εντελώς ασύμμετρο τρόπο τον τελευταίο καιρό, εξακολουθεί να οριοθετεί με πολύ ωραίο τρόπο τους κύκλους αναβάθμισης της τεχνολογίας, όχι μόνο για τον καταναλωτή, αλλά και για ολόκληρη τη βιομηχανία. Οι σχέσεις κόστους και κέρδους αλλάζουν, οι άνετοι ρυθμοί πωλήσεων δίνουν τη θέση τους σε μια χρονική περίοδο ρίσκου και επενδύσεων και τα άμεσα κέρδη υποχωρούν για μερικούς μήνες, καθώς μεγάλα και μικρά στούντιο προετοιμάζουν το έδαφος στο οποίο καλούνται να φυτέψουν τους σπόρους της μελλοντικής κερδοφορίας τους. Τώρα που στην ουσία δεν έχουν μείνει στην αγορά της εκλαϊκευμένης τεχνολογίας σημαντικά τεχνολογικά άλματα, με την εξαίρεση ίσως των υψηλότερων αναλύσεων και της επιστροφής των συστημάτων εικονικής πραγματικότητας (τεχνολογίες, δηλαδή, υψηλού οικονομικού και ψυχολογικού ρίσκου αυτήν τη στιγμή), η περιβόητη "νέα γενιά" δεν είναι τίποτε άλλο από την αναπροσαρμογή του ελάχιστου κοινού παρονομαστή, δηλαδή της ελάχιστης τεχνολογικής βάσης που θα έχουν στη διάθεσή τους οι δημιουργοί παιχνιδιών.

περισσότερα ⇒
στήλες
Πακετάροντας το Wii μου του Χάρη Κλάδη

tags: Wii

Το «αντίο» μιας γενιάς μέρος Ά

Ξεσκόνισα επιμελώς το Wii (το λευκό) και τα παρελκόμενα του (μου λείπει το Wii-mote το οποίο έχω δώσει στον Μουστάκη), και ξεκίνησα να τα συσκευάζω προσεκτικά στο κουτί τους. Βασικά, κάπου εκεί διαπίστωσα ότι αυτή είναι η παιχνιδομηχανή που κατέληξα να έχω χρησιμοποιήσει λιγότερο από οποιαδήποτε άλλη, είτε ως παίκτης βιντεοπαιχνιδιών είτε ως αρθρογράφος (και βέβαια τον Ιανουάριο που μας πέρασε συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από το πρώτο μου ενυπόγραφο άρθρο σε περιοδικό του χώρου – γενικότερα το 2013 είναι σημαίνον έτος :Ρ).

περισσότερα ⇒
στήλες
Πωλήσεις παιχνιδιών για τον Μάρτιο 2013 στην Ελληνική αγορά ""

tags: Wii

Ώπα, σταθείτε, πλάκα κάνουμε τώρα - δεν είναι το Pro πρώτο;;!

Δεν είστε έτοιμοι για αυτό που συνέβη στην ελληνική αγορά. Όχι, σοβαρά τώρα. Πόσο έτοιμοι δεν ήταν στην Κύπρο για το πατατράκ στο τραπεζικό σύστημα; Ε, πολλαπλασιάστε επί 1315. Τό 'χετε;

περισσότερα ⇒
στήλες
50% κάτω από τις προβλέψεις της για το οικ. έτος 2013 η Nintendo ""

tags: Wii

Χαμηλή κερδοφορία για την εταιρεία που πάντως έχει μεγάλες προσδοκίες για του χρόνου

Όπως αναμενόταν η Nintendo δημοσίευσε αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2013 (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου) τα οποία ήταν πολύ χαμηλότερα από τα προσδοκώμενα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 7 δισεκατομμυρίων γεν (κάτι λιγότερο από 55 εκατ. ευρώ) από 14 δισεκατομμύρια που ήταν οι προβλέψεις, ποσόν που πάντως είναι σαφής βελτίωση από τα 43,2 δισεκ. γεν ζημιές που ήταν τα αποτελέσματα το οικονομικό έτος 2012.

περισσότερα ⇒
στήλες
15 -21 Απριλίου: ο πίνακας των πωλήσεων για τη Μ.Βρετανία ""

tags: Wii

Με το «καλημέρα» κατέκτησε την κορυφή το Injustice: Gods Among Us

Tο Injustice: Gods Among Us τα κατάφερε μια χαρά στην αγορά της Μ.Βρετανίας αφού ξεπέρασε το Bioshock: Infinite για να βρεθεί στο ρετιρέ του πίνακα της GfK.

περισσότερα ⇒
στήλες
8 - 14 Απρ: ο πίνακας των πωλήσεων για την Ιαπωνική αγορά ""

tags: Wii

Λουίτζι εσύ, σούπερ σταρ σε μια εξέδρα που είναι στον κόσμο μοναδική!

Η Ιαπωνική αγορά είναι η μοναδική που καταγράφει άνοδο σε σχέση με πέρσι. Ω, ναι, μπορεί η άνοδος αυτή να μην είναι συνταρακτική, μπορεί να μην αφορά στις πωλήσεις κονσολών, ωστόσο δεν παύει να δίνει θετικό πρόσημο στον τζίρο με οδηγό τις πωλήσεις παιχνιδιών: 14.001.000 ήσαν τα πωληθέντα αντίτυπα πέρσι μέχρι τα μέσα Απρίλη, 14.170.000 είναι φέτος. Έτσι φαίνεται να συνεχίζεται η τάση που καταγράφηκε συνολικά κατά το οικονομικό έτος 2013 και αναρωτιόμαστε αν θα συνεχιστεί καθοδόν για το καλοκαίρι.

περισσότερα ⇒
στήλες
Αμερικάνικη αγορά: οι αριθμοί της NPD για τον μήνα Μάρτιο 2013 ""

tags: Wii

BioShock και Tomb Raider μοιράζονται την κορυφή, το Xbox 360 συνεχίζει στον δρόμο του

Το 2012 ήταν πεσμένη χρονιά για την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική, και απ' όσο μπορούμε να κρίνουμε από τους αριθμούς που προκύπτουν από την έρευνα της NPD, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέσα στο 2013 - ή έστω, όχι πριν το λανσάρισμα των νέων κονσολών από τις Microsoft και Sony. 

περισσότερα ⇒
στήλες
8 -14 Απριλίου: ο πίνακας των πωλήσεων για τη Μ.Βρετανία ""

tags: Wii

To Bioshock: Infinite «δεν καταλαβαίνει τίποτα» - το ίδιο και το Xbox 360

Σχεδόν «καρμπόν» με εκείνη που προηγήθηκε ήταν η προηγούμενη εβδομάδα για τη βρετανική αγορά. Στους πίνακες της GfK τo Bioshock: Infinite διατήρησε την πρωτιά ακολουθούμενο από το Tomb Raider (φτου-φτου!). Ψηλά συνέχισαν το Defiance και το FIFA 13, ενώ στην πέμπτη θέση κατετάγη το Luigi's Mansion 2.

περισσότερα ⇒
στήλες
1 - 7 Απρ: ο πίνακας των πωλήσεων για την Ιαπωνική αγορά ""

tags: Wii

Ισχνή άνοδος στην Ιαπωνική αγορά κατά το οικονομικό έτος 2013 χάρη στο 3DS

Το οικονομικό έτος 2013 ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου και παρ'όλη τη γενικότερη πτώση που γνωρίζει η βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, η αγορά της Ιαπωνίας φαίνεται ότι αποτελεί εξαίρεση!

περισσότερα ⇒
στήλες
1 -7 Απριλίου: ο πίνακας των πωλήσεων για τη Μ.Βρετανία ""

tags: Wii

Παραμένει στην κορυφή το BioShock Infinite - κυριαρχία του Xbox 360 στο τοπ10

To Bioshock: Infinite παρέμεινε εύκολα στην πρώτη θέση των πωλήσεων στους πίνακες της GfK που αφορούν τη λιανική αγορά βιντεοπαιχνιδιών στη Μ.Βρετανία. Ωστόσο η έκτη θέση που κατέλαβε το παιχνίδι με την έκδοση για PS3 έναντι της πρώτης θέσης του Xbox 360 στον πίνακα με την κατάταξη ανά πλατφόρμα, καταδεικνύει ότι η κονσόλα της Microsoft εξακολουθεί να έχει τη μεγαλύτερη δυναμική.  Καλά ξεκίνησε το Defiance ενώ ψηλά συνεχίζει να διατηρείται το εξαιρετικό Tomb Raider (φτου-φτου!).

περισσότερα ⇒