PS4

δημοσιεύσεις

reviewsvideogames
Destiny 2 @PS4, Xbox One, PC του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

Περισσότερο... Destiny Complete

Κανονικά, αυτό θα έπρεπε να είναι ένα από τα πιο εύκολα review όλων των εποχών, αν εξαιρέσεις φυσικά την ώρα που χρειάστηκε να επενδύσω στο παιχνίδι για να μπορέσω να γράψω ολοκληρωμένα. Τώρα που το σκέφτομαι, ΕΙΝΑΙ ένα από τα ευκολότερα review όλων των εποχών, όσον αφορά το συντακτικό κομμάτι, γιατί έχουμε αναλύσει ήδη τι είναι αυτό που κάνει το Destiny τόσο ξεχωριστό ως εμπειρία, αλλά και ποιες είναι οι φιλοδοξίες του ως franchise, στην κριτική του προηγούμενου τίτλου.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
DiRT 4 @Xbox One, PS4, PC του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4

Ο άρχοντας των χωματόδρομων

Η αλματώδης εξέλιξη της τεχνολογίας και η είσοδος νέων και ταλαντούχων δημιουργών στην αγαπημένη μας βιομηχανία, προκάλεσε μία αύξηση στη συχνότητα εμφάνισης των λεγόμενων αρχοντικών παιχνιδιών. Βιντεοπαιχνίδια σπάνιας ομορφιάς και εξαιρετικής ποιότητας που κερδίζουν τον παίκτη από την πρώτη στιγμή, χάρις στο αρχοντικό τους περιεχόμενο, την πληθώρα των επιλογών, τους καλοφτιαγμένους μηχανισμούς και τον αψεγάδιαστο χειρισμό. Ένα τέτοιο είναι και το DiRT 4, το νέος μέλος της φημισμένης σειράς ραλακίων DiRT, από την Codemasters. Οι Εγγλέζοι γνωρίζουν απ’ έξω και ανακατωτά τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, πράγμα που τους επιτρέπει να μεταφέρουν την εμπειρία ενός πραγματικού αγώνα ράλι, στην οθόνη μας, χωρίς εκπτώσεις και συμβιβασμούς.    

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Matterfall @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

Το καλύτερο παιχνίδι που δεν έφτιαξε ποτέ η Rainbow Arts

Προειδοποίηση: αυτό το κείμενο μπορεί να περιέχει άγνωστες λέξεις για όσους δεν ήξεραν τι θα πει βιντεοπαιχνίδι πριν από το 1995.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

Χοϊσάλα. Χαλεμπιντού. Χαροκόπος.

Ειλικρινά, δεν ξέρω ποια είναι η λογική της Sony με τα standalone expansions. Τι είναι αυτό που κάνει κυκλοφορίες όπως το Infamous First Light και τώρα το Uncharted The Lost Legacy (Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο στα Ελληνικά) να αξίζουν τη δική τους θέση στα ράφια των καταστημάτων και το δικό τους προωθητικό budget σύμφωνα με τη Sony; Σίγουρα, πρόκειται για σαφώς πιο ολοκληρωμένες παραγωγές από το οποιοδήποτε DLC. Αλλά δεν αντικατοπτρίζεται αυτό  στην τιμή τους, η οποία είναι επίσης σαφώς υψηλότερη ενός τυπικού DLC; Όσο για την ίδια την τιμή, η οποία είναι βεβαίως χαμηλότερη από την «κυρίως» κυκλοφορία, δεν νομίζω ότι μπορεί να θεωρηθεί κριτήριο, από τη στιγμή που, μέχρι να κυκλοφορήσουν αυτά τα expansions, η τιμή του βασικού τίτλου έχει πέσει πολλές φορές σε χαμηλότερα επίπεδα, ιδιαίτερα αν λάβουμε υπόψη μας τυχόν έκτακτες εκπτώσεις.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Valkyria Revolution @PS4, Xbox One, PS Vita του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4

Ένα όχι και τόσο επαναστατικό spin-off

Αν έχω μάθει κάτι σ’ αυτή τη ζωή, είναι ότι η SEGA συνεχίζει να δημιουργεί καινούργια και σημαντικά IP, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η πορεία της ιαπωνικής εταιρείας, ειδικά την τελευταία εικοσαετία, ήταν ταραχώδης: εγκατέλειψε μια και καλή την κατασκευή παιχνιδομηχανών, φλέρταρε με την χρεοκοπία, και, αφού την απέφυγε, ξεκίνησε να δημιουργεί και κυκλοφορεί παιχνίδια για τα συστήματα των πάλαι ποτέ ανταγωνιστών της. Παρ’ όλα αυτά, ως άλλη... κατσαρίδα του gaming, κατάφερνε να δημιουργήσει παιχνίδια που βασίζονται σε πρωτότυπες ιδέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σειρά Valkyria Chronicles.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
WipEout Omega Collection @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

We have explosive

Όπως φανερώνει και το επίθημα Collection στον τίτλο του, το νέο WipEout δεν είναι πραγματικά νέο. Είναι, στην ουσία, τρεις κυκλοφορίες, το WipEout 2048, το WipEout HD και το WipEout Fury σε ένα όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο πακέτο. Είναι το απόσταγμα και η τελική (με όλη την έννοια της λέξης) εξέλιξη ενός είδους που κάποτε ήταν συνυφασμένο με τη θεαματική πλευρά του racing. Ενός είδους που ξεκίνησε με το F-Zero της Nintendo στο SNES και ολοκληρώθηκε με το WipEout 2048 στο Vita και το κλείσιμο του Studio Liverpool της Sony. Με τη λέξη «ολοκληρώθηκε» δεν εννοώ φυσικά ότι χάθηκε. Απλώς έπαψε να έχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη σκηνή των indie, όπου κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογοι εκπρόσωποι του είδους, όπως το Redout και το Fast RMX.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Tekken 7 @PS4, Xbox One, PC του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

Hardcore fighting… για όλους

Α, το Tekken. Δεν ήταν πάντα το καλύτερο, ούτε το αγαπημένο μου fighting game. Είχε καταφέρει όμως να μπει στις ζωές μας δυναμικά, χάρη στους anime χαρακτήρες και τα εκρηκτικά του εφέ που πραγματικά «τσάκιζαν κόκκαλα», καταμεσής μιας  πολυγωνικής επανάστασης που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε με τη «γενιά των 32 bit» και πιο συγκεκριμένα με το πρώτο PlayStation κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Όπως και αν το δει κανείς, ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη «γενιά» που να εγκαινιάστηκε τόσο θεαματικά, όσο αυτή που ξεκίνησε (στην Ευρώπη) με το Tekken και το Wipeout. Και ναι, Σπύρο, το ξέρω ότι υπήρχε και το Saturn.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Sony ""

tags: PS4

Χαμηλοί τόνοι

H αλήθεια είναι ότι η φετινή παρουσία της Sony, ήταν κάπως υποτονική, σε σχέση με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε το 2015 και το 2016. Μεγάλες εκπλήξεις δεν είχαμε, ωστόσο, παρουσιάστηκαν πάρα πολλά παιχνίδια, για σκληροπυρηνικούς παίκτες, για περιστασιακούς, για τους φίλους της Εικονικής Πραγματικότητας, ακόμη και για κόσμο που δεν ασχολείται καθόλου με τα βιντεοπαιχνίδια. Για να τα δούμε ένα - ένα, με τη σειρά: 

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Ubisoft ""

tags: PS4

Νέες ιδέες, καινούργια παιχνίδια και το Beyond Good & Evil 2

Το ζήσαμε και αυτό. Κρίνοντας με βάση από τα όσα είδαμε από τις Sony, Microsoft, EA και Bethesda, η Ubisoft είχε την πιο μεστή και ευχάριστη παρουσίαση, κατά τη φετινή Ε3. Η πανύψηλη Αΐσα δεν μας τίμησε με την παρουσία της, έλλειψαν οι αμήχανες στιγμές και τα νέα παιχνίδια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Η παρουσίαση ξεκίνησε με συγκίνηση και ολοκληρώθηκε με συγκίνηση. Πάμε να τα δούμε, αναλυτικά. Σνιφ!

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Bethesda ""

tags: PS4

Βιντεοθεραπεία χωρίς εκπλήξεις

Είδε και απόειδε η Bethesda από τις παρουσιάσεις των Electronic Arts και Microsoft, με το τεχνητό κέφι, τις ελάχιστες εκπλήξεις και τις αναλύσεις επί αναλύσεων, και είπε να το ρίξει στη βιντεοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της φετινής βιντεοπαρουσίασης, εμφανίστηκαν όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στα καταστήματα, τους προσεχείς μήνες. Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων και μεγάλων εκπλήξεων, η Bethesda αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τα απολύτως βασικά. Φύγαμε για την Bethesdaland!

περισσότερα ⇒