PS4

δημοσιεύσεις

reviewsvideogames
Valkyria Revolution @PS4, Xbox One, PS Vita του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4

Ένα όχι και τόσο επαναστατικό spin-off

Αν έχω μάθει κάτι σ’ αυτή τη ζωή, είναι ότι η SEGA συνεχίζει να δημιουργεί καινούργια και σημαντικά IP, ανεξάρτητα από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Η πορεία της ιαπωνικής εταιρείας, ειδικά την τελευταία εικοσαετία, ήταν ταραχώδης: εγκατέλειψε μια και καλή την κατασκευή παιχνιδομηχανών, φλέρταρε με την χρεοκοπία, και, αφού την απέφυγε, ξεκίνησε να δημιουργεί και κυκλοφορεί παιχνίδια για τα συστήματα των πάλαι ποτέ ανταγωνιστών της. Παρ’ όλα αυτά, ως άλλη... κατσαρίδα του gaming, κατάφερνε να δημιουργήσει παιχνίδια που βασίζονται σε πρωτότυπες ιδέες. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η σειρά Valkyria Chronicles.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
WipEout Omega Collection @PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

We have explosive

Όπως φανερώνει και το επίθημα Collection στον τίτλο του, το νέο WipEout δεν είναι πραγματικά νέο. Είναι, στην ουσία, τρεις κυκλοφορίες, το WipEout 2048, το WipEout HD και το WipEout Fury σε ένα όμορφο, πλήρως ανακαινισμένο πακέτο. Είναι το απόσταγμα και η τελική (με όλη την έννοια της λέξης) εξέλιξη ενός είδους που κάποτε ήταν συνυφασμένο με τη θεαματική πλευρά του racing. Ενός είδους που ξεκίνησε με το F-Zero της Nintendo στο SNES και ολοκληρώθηκε με το WipEout 2048 στο Vita και το κλείσιμο του Studio Liverpool της Sony. Με τη λέξη «ολοκληρώθηκε» δεν εννοώ φυσικά ότι χάθηκε. Απλώς έπαψε να έχει μεγάλο εμπορικό ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στη σκηνή των indie, όπου κυκλοφορούν αρκετά αξιόλογοι εκπρόσωποι του είδους, όπως το Redout και το Fast RMX.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Tekken 7 @PS4, Xbox One, PC του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

Hardcore fighting… για όλους

Α, το Tekken. Δεν ήταν πάντα το καλύτερο, ούτε το αγαπημένο μου fighting game. Είχε καταφέρει όμως να μπει στις ζωές μας δυναμικά, χάρη στους anime χαρακτήρες και τα εκρηκτικά του εφέ που πραγματικά «τσάκιζαν κόκκαλα», καταμεσής μιας  πολυγωνικής επανάστασης που οι περισσότεροι από εμάς γνωρίσαμε με τη «γενιά των 32 bit» και πιο συγκεκριμένα με το πρώτο PlayStation κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ‘90. Όπως και αν το δει κανείς, ίσως να μην έχει υπάρξει άλλη «γενιά» που να εγκαινιάστηκε τόσο θεαματικά, όσο αυτή που ξεκίνησε (στην Ευρώπη) με το Tekken και το Wipeout. Και ναι, Σπύρο, το ξέρω ότι υπήρχε και το Saturn.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Sony ""

tags: PS4

Χαμηλοί τόνοι

H αλήθεια είναι ότι η φετινή παρουσία της Sony, ήταν κάπως υποτονική, σε σχέση με τις εμφανίσεις που πραγματοποίησε το 2015 και το 2016. Μεγάλες εκπλήξεις δεν είχαμε, ωστόσο, παρουσιάστηκαν πάρα πολλά παιχνίδια, για σκληροπυρηνικούς παίκτες, για περιστασιακούς, για τους φίλους της Εικονικής Πραγματικότητας, ακόμη και για κόσμο που δεν ασχολείται καθόλου με τα βιντεοπαιχνίδια. Για να τα δούμε ένα - ένα, με τη σειρά: 

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Ubisoft ""

tags: PS4

Νέες ιδέες, καινούργια παιχνίδια και το Beyond Good & Evil 2

Το ζήσαμε και αυτό. Κρίνοντας με βάση από τα όσα είδαμε από τις Sony, Microsoft, EA και Bethesda, η Ubisoft είχε την πιο μεστή και ευχάριστη παρουσίαση, κατά τη φετινή Ε3. Η πανύψηλη Αΐσα δεν μας τίμησε με την παρουσία της, έλλειψαν οι αμήχανες στιγμές και τα νέα παιχνίδια μονοπώλησαν το ενδιαφέρον, σε αντίθεση με προηγούμενες χρονιές. Η παρουσίαση ξεκίνησε με συγκίνηση και ολοκληρώθηκε με συγκίνηση. Πάμε να τα δούμε, αναλυτικά. Σνιφ!

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Bethesda ""

tags: PS4

Βιντεοθεραπεία χωρίς εκπλήξεις

Είδε και απόειδε η Bethesda από τις παρουσιάσεις των Electronic Arts και Microsoft, με το τεχνητό κέφι, τις ελάχιστες εκπλήξεις και τις αναλύσεις επί αναλύσεων, και είπε να το ρίξει στη βιντεοθεραπεία. Κατά τη διάρκεια της φετινής βιντεοπαρουσίασης, εμφανίστηκαν όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στα καταστήματα, τους προσεχείς μήνες. Ελλείψει σημαντικών ανακοινώσεων και μεγάλων εκπλήξεων, η Bethesda αρκέστηκε στο να παρουσιάσει τα απολύτως βασικά. Φύγαμε για την Bethesdaland!

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2017: Η Electronic Arts ""

tags: PS4

Παιχνίδια που θα δούμε μέχρι τέλους του έτους

Η φετινή Ε3 ξεκίνησε με το σώου της Electronic Arts, το βράδυ του Σαββάτου (για εμάς) και δεν απογοήτευσε: "αποστειρωμένες" παρουσιάσεις, γιουτιούμπερς (αυτή η μάστιγα), τεχνητό κέφι και όλα τα παιχνίδια που θα δούμε στα καταστήματα, μέχρι το τέλος του έτους, άντε ,βαριά - βαριά, αρχές του 2018. Το μενού περιελάμβανε αθλητικούς τίτλους, multiplayer, ραλάκια και δύο νέα IP. Πάμε να τα δούμε!

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Drawn to Death @PS4) του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4

Bored to death...

Αν τα παιχνίδια του David Jaffe ξεχωρίζουν για κάτι, είναι η... καφρίλα που κουβαλάνε. Το 1995, η τρέλα και η καφρίλα του Αμερικάνου δημιουργού μας “χτύπησε την πόρτα”, με το θεοπάλαβο και χαοτικό Twisted Metal, ένα πολεμικό βιντεοπαιχνίδι με αυτοκίνητα, τράκες και πολυβόλα, που απολαύσαμε στο Playstation. Δέκα χρόνια αργότερα, το 2005, οι ολύμπιοι θεοί έπεφταν ο ένας μετά τον άλλο, από τα χέρια του μονίμως τσαντισμένου Κράτου, στο λατρεμένο God of War για το PS2. Το σερί της καφρίλας συνεχίζεται με το Drawn to Death, ένα σουτεράκι τρίτου προσώπου για τέσσερις παίκτες, φτιαγμένο από τα χεράκια του γνωστού σχεδιαστή, για το PS4.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Prey @Xbox One, PC, PS4) του Φωκίωνα "Dismiss" Χαροκόπου

tags: PS4

To Shock που μας χρωστούσαν αυτήν τη γενιά

Γενικά, όταν κρίνω ένα παιχνίδι, προτιμώ να εξοικειώνομαι μαζί του και να γνωρίζω όσο το δυνατόν περισσότερες πλευρές του, παρά να τρέχω να φτάσω στο τέλος. Με άλλα λόγια, προτιμώ να κινούμαι οριζόντια, αξιολογώντας το εύρος μιας εμπειρίας, παρά κατακόρυφα, ώστε να μπορώ να ισχυριστώ πληρότητα κάλυψης περιεχομένου. Φυσικά, το ιδανικό είναι να κινείσαι και στις δύο διαστάσεις, αλλά αυτό δεν είναι πάντα εφικτό έτσι όπως έχουν τα δεδομένα στη χώρα μας (και με την πρόσφατη πολιτική της Bethesda, όχι μόνο στη χώρα μας πια). 

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Root Letter @PS4, PS Vita του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: PS4

Μία χαλαρή υπόθεση μυστηρίου

Visual Novels, η κατηγορία βιντεοπαιχνιδιών που φημίζεται για τον ελάχιστο βαθμό αλληλεπίδρασης και την απουσία στοιχειωδών μηχανισμών, είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους παίκτες που ζουν στη «Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου». Χρόνια τώρα, οι Ιάπωνες λατρεύουν να “βυθίζονται” στο μαγικό κόσμο των οπτικοποιημένων μυθιστορημάτων, λύνοντας γρίφους, εξιχνιάζοντας εγκλήματα και σώζοντας ανυπεράσπιστες κορασίδες, από του Χάρου τα δόντια.

περισσότερα ⇒