DS

δημοσιεύσεις

στήλες
Καλό καλοκαίρι με φορητή κονσόλα; Λαστ γίαρ! του Χάρη Κλάδη

tags: DS

Όταν η Nintendo δεν κερδίζει το έδαφος που χάνει η Sony, κάποιος τρίτος επωφελείται

Ας πούμε πως το αναπάντεχο νέο των ημερών δεν είναι η αποχώρηση του Πάρντο από τη Blizzard, αλλά ότι το PS Vita αντιμετωπίζει έλλειψη στοκ στην αμερικανική αγορά, λόγω της αυξημένης ζήτησης (αυτό το πακέτο με το Borderlands 2, από ζάχαρη είναι πια;). Άντε, ας πούμε πως επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στην Ιαπωνία η φορητή κονσόλα της Sony πλησίασε κορυφή την εβδομάδα που μας πέρασε διπλασιάζοντας σχεδόν τις πωλήσεις της (3DS: 27.884 τεμάχια, PSV: 24.919 τεμάχια). Ο λόγος στην περίπτωση αυτή είναι το λανσάρισμα του Freedom Wars. Όμως η Ιαπωνία είναι μόνο μια χαρούμενη όαση «τσέπης» όπου μόνο οι φορητές παιχνιδομηχανές τα πηγαίνουν καλά. Σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο, δηλαδή στον... πραγματικό, διανύουν την περίοδο της παρακμής τους, η οποία ενδεχομένως να τις οδηγήσει στο τέλος τους...

περισσότερα ⇒
στήλες
Πωλήσεις παιχνιδιών για τον Μάρτιο 2013 στην Ελληνική αγορά ""

tags: DS

Ώπα, σταθείτε, πλάκα κάνουμε τώρα - δεν είναι το Pro πρώτο;;!

Δεν είστε έτοιμοι για αυτό που συνέβη στην ελληνική αγορά. Όχι, σοβαρά τώρα. Πόσο έτοιμοι δεν ήταν στην Κύπρο για το πατατράκ στο τραπεζικό σύστημα; Ε, πολλαπλασιάστε επί 1315. Τό 'χετε;

περισσότερα ⇒
στήλες
50% κάτω από τις προβλέψεις της για το οικ. έτος 2013 η Nintendo ""

tags: DS

Χαμηλή κερδοφορία για την εταιρεία που πάντως έχει μεγάλες προσδοκίες για του χρόνου

Όπως αναμενόταν η Nintendo δημοσίευσε αποτελέσματα για το οικονομικό έτος 2013 (που ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου) τα οποία ήταν πολύ χαμηλότερα από τα προσδοκώμενα. Συγκεκριμένα η εταιρεία ανακοίνωσε κέρδη 7 δισεκατομμυρίων γεν (κάτι λιγότερο από 55 εκατ. ευρώ) από 14 δισεκατομμύρια που ήταν οι προβλέψεις, ποσόν που πάντως είναι σαφής βελτίωση από τα 43,2 δισεκ. γεν ζημιές που ήταν τα αποτελέσματα το οικονομικό έτος 2012.

περισσότερα ⇒
στήλες
Αμερικάνικη αγορά: οι αριθμοί της NPD για τον μήνα Μάρτιο 2013 ""

tags: DS

BioShock και Tomb Raider μοιράζονται την κορυφή, το Xbox 360 συνεχίζει στον δρόμο του

Το 2012 ήταν πεσμένη χρονιά για την αγορά των βιντεοπαιχνιδιών στην Αμερική, και απ' όσο μπορούμε να κρίνουμε από τους αριθμούς που προκύπτουν από την έρευνα της NPD, τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν μέσα στο 2013 - ή έστω, όχι πριν το λανσάρισμα των νέων κονσολών από τις Microsoft και Sony. 

περισσότερα ⇒
στήλες
Πωλήσεις παιχνιδιών για τον μήνα Φεβρουάριο 2013 στην Ελληνική αγορά ""

tags: DS

Αλλάζει ο καιρός και... μεγαλώνει η μέρα;

Ελάτε, παραδεχτείτε το. Δεν υπάρχει ούτε μια παρουσία στο τοπ10 των πωλήσεων για τον μήνα Φεβρουάριο 2013 που δημοσιεύει η GfK για την ελληνική αγορά που να σας κάνει πια εντύπωση. Ο Έλληνας ο gamer τι θέλει; Κάνα ποδοσφαιράκι (τέσσαρες παρουσίες το Pro, μια το FIFA και μια το Manager - χλίδα!;), κάνα μπασκετάκι έτσι για να μη μας λένε μονόχνοτους, ένα με αυτοκίνητα και μετά Call oif Duty και WoW.

περισσότερα ⇒
στήλες
Αμερικάνικη αγορά: οι αριθμοί της NPD για τον μήνα Φεβρουάριο 2013 ""

tags: DS

Κορυφαίο το Dead Space 3, συνεχίζεται η κυριαρχία του Xbox 360, «σημάδια ζωής» για Wii U και PS Vita

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα από την αμερικανική αγορά της λιανικής που συντάσσει κάθε μήνα η NPD, ο Φεβρουάριος συνέχισε να γράφει πτωτικές τάσεις για τη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών. Ωστόσο όπως υπογραμμίζει η εταιρεία οι μετρήσεις της αφορούν μόνο τις πωλήσεις που γίνονται στα παραδοσιακά καταστήματα. Δεν καταγράφουν ούτε τις πωλήσεις κουτάτων παιχνιδιών από ιντερνετικά e-shops, ούτε την αγορά των μεταχειρισμένων αλλά ούτε και τις πωλήσεις και τα έσοδα από κατεξοχήν ψηφιακό περιεχόμενο (παιχνίδια, DLC, μικροσυναλλαγές και mobile).

περισσότερα ⇒
στήλες
Πωλήσεις παιχνιδιών για τον μήνα Ιανουάριο 2013 στην Ελληνική αγορά ""

tags: DS

Playstation 2: η κονσόλα που αρνείται να πεθάνει!

Διατηρητέο μνημείο κοντεύει να καταντήσει στη χώρα μας το Playstation 2. Η σχεδόν 15ετίας κονσόλα της Sony συνεχίζει να βρίσκεται στο προσκήνιο της ελληνικής αγοράς, αφού με οδηγό το PES 13 φιγουράρει στην τέταρτη θέση του πίνακα των πωλήσεων για τον μήνα Γενάρη. Τα στοιχεία μας παρέχει η GfK. 

περισσότερα ⇒
στήλες
Μήπως το μόνο που χρειάζεται η Nintendo είναι να αλλάξει το μέγεθός της; του Χάρη Κλάδη

tags: DS

Ο Μάικλ Πάχτερ τα βάζει με τον σκληρό πυρήνα των φαν της Nintendo και μου δίνει την τέλεια πάσα

Λοιπόν, στο NeoGAF ξεκίνησε μια «συζήτηση» σχετικά με τα όσα είπε ο Πάχτερ περί «λάθους της Nintendo με το Wii U». Η συζήτηση κυμάνθηκε λίγο πολύ στα επίπεδα που φαντάζεστε: όπως ακριβώς πολλές συζητήσεις και εδώ στο byteme.

περισσότερα ⇒
στήλες
Αμερικάνικη αγορά: οι αριθμοί της NPD για τον μήνα Ιανουάριο 2013 ""

tags: DS

Η αμερικάνικη αγορά κοιμάται και... καταγράφει «πλαστή» άνοδο σε σχέση με πέρσι

Ο φετινός Γενάρης είναι... περίεργος μήνας όσον αφορά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η αμερικάνικη αγορά. Γιατί; Επειδή όπως διαβάζουμε κάθε πέντε-έξι χρόνια ένας Ιανουάριος αποτελείται από πέντε εβδομάδες προκειμένου να διατηρείται η συνέπεια στο Ημερολόγιο για τη λιανική αγορά που δημοσιεύει κάθε χρόνο η Ομοσπονδία Λιανεμπορίου. Αυτό το ημερολόγιο ακολουθούν οι περισσότεροι λιανέμποροι και άρα η NPD που καταγράφει το στίγμα της αγοράς.

περισσότερα ⇒
στήλες
Πωλήσεις παιχνιδιών για τον μήνα Δεκέμβριο 2012 στην Ελληνική αγορά ""

tags: DS

Δυο λέξεις αρκούν για να περιγράψουν το πως πέρασαν οι Έλληνες τα έξμας: Ελλάδα ποδοσφαιρομάνα!

Οι πιο αβανγκάρντ (για τα ελληνικά δεδομένα, έτσι;) ανάμεσά μας ενδεχομένως να αναθάρρησαν τον προηγούμενο μήνα, βλέποντας ψήγματα... φυσιολογικότητας στον πίνακα με τις πωλήσεις παιχνιδιών που δημοσιεύει η GfK για την ελληνική αγορά της λιανικής. Αλλά τελικά με την όρεξη θα μείνουμε! Τα Χριστούγεννα και τα οικογενειακά τραπέζια έφεραν μαζί τους όοοολες τις παραδόσεις που συνοδεύουν τον Έλληνα καταναλωτή και ειδικότερα των παίκτη βιντεοπαιχνιδιών.

περισσότερα ⇒