3DS

δημοσιεύσεις

reviewsvideogames
Sushi Striker: The Way of Sushido @Switch, 3DS του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: 3DS

Νόστιμη συνταγή, αλλά του λείπουν τα... ξυλάκια

Τι θα συνέβαινε σε μια δυστοπική κοινωνία όπου τα ψάρια αποτελούν είδος προς εξαφάνιση; Αφήστε τα γιατί και τα πως - τα «μα πως μόνο τα ψάρια» και τα «τι συνέβη και φτάσαμε εκεί» και σκεφτείτε τα σοβαρά θέματα της υπόθεσης: ζωή χωρίς ψάρια, σημαίνει και ζωή χωρίς… ΣΟΥΣΙ. Και τι σημαίνει ζωή χωρίς σούσι; Σε εμάς εδώ μάλλον τίποτα - και τα κεμπάμπ μας έχουμε και τα κοντοσούβλια μας, και όλα τα καλά για να συνεχίσουμε ανενόχλητοι τη ζωή μας. Στη μακρινή Ιαπωνία ωστόσο τα πράγματα πρέπει να είναι μάλλον διαφορετικά, γιατί οι σχεδιαστές της Indieszero έκατσαν και σκαρφίστηκαν μια ιστορία όπου η έλλειψη σούσι προκάλεσε… οδυρμούς, χάος, κοινωνικές αναταραχές, μέχρι και εμφύλιο πόλεμο! Και κάπως έτσι ξεκινά – όπως μπορεί ήδη να υποθέσατε – και η ιστορία του Sushi Striker, παρουσιάζοντας ένα κόσμο όπου τα αποθέματα από σούσι μειώνονται χωρίς επιστροφή και δύο αντιμαχόμενες πλευρές μάχονται για το μέλλον του πλανήτη: η φασιστική Αυτοκρατορία θέλει να κρατήσει το σούσι για τον εαυτό της με τον απλό κόσμο να υποφέρει έχοντας για να τραφεί… μόνο όλα τα υπόλοιπα φαγητά του πλανήτη, ενώ το Απελευθερωτικό Μέτωπο σηκώνει το λάβαρο της επανάστασης διακηρύσσοντας «Το Σούσι ανήκει στον Λάο του!». Ο Μουσάσι, ο νεαρός πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, εμφανίζεται ως ένα από τα ορφανά του πολέμου, καθώς οι γονείς του εξαφανίστηκαν κατά τη διάρκεια των διαμαχών, αφήνοντάς του μόνο ένα μπουφάν με το σύμβολο του απελευθερωτικού μετώπου. Η ιστορία του Sushi Striker ξεκινάει με τον Μουσάσι να ανακαλύπτει ότι το μπουφάν του είναι πιο σημαντικό απ’ όσο γνώριζε, και ότι ο ίδιος έχει το δικό του ξεχωριστό ρόλο να διαδραματίσει στον αγώνα για την απελευθέρωση του Σούσι. 

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Mario Party: Star Rush @3DS του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Mario, εσύ, Σούπερ Σταρ!

Στο προηγούμενο επεισόδιο της σειράς «Τα Mario Party και εγώ», θίξαμε τα θεματάκια που παρουσίασε το Mario Party: Island Tour, το οποίο κυκλοφόρησε πριν από 2 χρόνια για το 3DS. Το κυριότερο πρόβλημα του προτελευταίου Mario Party, ήταν ότι τα μίνι παιχνίδια που περιελάμβανε το πακετάκι, ήταν στην πλειοψηφία τους βαρετά. Παιχνιδάκια των τριάντα δευτερολέπτων, ανιαρά και επαναλαμβανόμενα, που αδυνατούσαν να ξεχωρίσουν από τα χιλιάδες παρόμοια παιχνιδάκια-σκουπιδάκια που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια σε όλα τα κινητά και τις ταμπλέτες, χωρίς την παραμικρή χρέωση. Από το Island Tour έλειπε η φαντασία και το κέφι, η βαρεμάρα “χτυπούσε κόκκινο” και οι σχεδιαστές του παιχνιδιού, έδιναν την εντύπωση ότι έκαναν αγγαρεία, φτιάχνοντας έναν ακόμα τίτλο της σειράς, για να βγουν από την υποχρέωση. Στην περίπτωση όμως του Mario Party: Star Rush, οι άνθρωποι της ND Cube κάνουν στροφή 180 μοιρών (και όχι 360ο :P), παραδίδοντας μια άκρως διασκεδαστική συλλογή.  

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Sonic Boom: Fire & Ice @3DS του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Ενδιαφέρουσες δυνάμεις, αδιάφορα mini games

Ανοίγοντας την Χρυσή Βίβλο των Spin-off, το πρώτο πράγμα που διαβάζουμε είναι ο θεμελιώδης κανόνας που ισχύει για όλα τα παιχνίδια που βασίζονται σε γνωστές και αγαπημένες σειρές. «Αν θέλεις να αποφύγεις την γκρίνια και τη μίρλα των οπαδών της τάδε σειράς, φτιάχνεις ένα εναλλακτικό σύμπαν και μετά πειραματίζεσαι με την ησυχία σου», λέει ο κανόνας. Εγώ θα συμπλήρωνα και ένα «του αλλάζεις τα φώτα» αν θέλουμε να είμαστε ακριβείς στις διατυπώσεις μας. Πάνω σ’ αυτή τη λογική, βασίστηκε η δημιουργία της παράλληλης σειράς Sonic Boom. Ωστόσο, ο λόγος της ύπαρξής της, σχετίζεται με τη μόνιμη αντίδραση των οπαδών του υπερηχητικού σκαντζόχοιρου (αλλά και των φίλων που λατρεύουν να τον μισούν – ελάτε, σας βλέπω, μην κρύβεστε :P) απέναντι σε οποιαδήποτε αλλαγή. Ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, της SEGA της αρέσει να πειραματίζεται λιγάκι παραπάνω με τα παιχνίδια Sonic, άλλοτε με θετικά αποτελέσματα (βλέπε Sonic Adventure, Sonic Colours και Sonic Generations) και άλλοτε με αρνητικά όπως το - ωχ μάνα μ’ - Sonic 2006 και το - αλί και τρισαλί - Sonic Unleashed.    

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Dragon Quest VII: Fragments of the Forgotten Past @3DS του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Μεγάλη περιπέτεια σε μικρή κονσόλα

Πριν από πολλά, πολλά χρόνια, μέχρι να κυκλοφορήσει η σειρά Final Fantasy στον δυτικό κόσμο, η μοναδική πηγή πληροφόρησης που είχαμε για τα φημισμένα παιχνίδια ρόλων της Squaresoft ήταν κάποια ελάχιστα μονόστηλα που διαβάζαμε στα εξειδικευμένα περιοδικά της εποχής. Μέσα από αυτές τις σκόρπιες πληροφορίες, προσπαθούσαμε να σχηματίσουμε μια εικόνα γι' αυτά τα εξωτικά RPG. Διαβάζαμε, λοιπόν, ότι κάθε νέο επεισόδιο της σειράς προκαλούσε υστερία στους Ιάπωνες καταναλωτές, οι οποίοι σχημάτιζαν ατελείωτες ουρές έξω από τα καταστήματα περιμένοντας υπομονετικά να αποκτήσουν την πολυπόθητη κασετούλα. Τα Final Fantasy κατάφεραν να αποκτήσουν μυθικές διαστάσεις στον υπόλοιπο κόσμο, λόγω της τεράστιας εμπορικής επιτυχίας, αλλά και των λιγοστών στοιχείων που γνωρίζαμε γι’ αυτά. Φανταστείτε λοιπόν το δέος που προκάλεσε σε όλους εμάς, η ύπαρξη μιας δεύτερης σειράς παιχνιδιών ρόλων, από την άμεση ανταγωνίστρια της Squaresoft, την ιαπωνική Enix, η οποία ξεπερνούσε σε φήμη και πωλήσεις τα FF, και ήταν “υπεύθυνη” για φαινόμενα παρόμοια με αυτά που προκαλούσε ο μπασκετικός Άρης τη δεκαετία του Ογδόντα. Κάθε φορά που έβγαινε νέο παιχνίδι, ερήμωναν πόλεις, άδειαζαν μαγαζιά, τα θέατρα και οι κινηματογράφοι είχαν αργία, αφού οι Ιάπωνες κάθονταν στα σπίτια τους για να απολαύσουν το καινούργιο RPG.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Mighty No.9 @PS4, Xbox One, PC, Wii U, PS Vita, 3DS, PS3, X360 του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Η προχειρότητα σε όλο της το μεγαλείο

Το ταξίδι του Mighty No.9 στον μαγικό κόσμο των βιντεοπαιχνιδιών ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2013, μέσω του Kickstarter. Η καμπάνια του παιχνιδιού σημείωσε τρομακτική επιτυχία, αφού χρηματοδοτήθηκε μέσα σε δύο μόλις ημέρες από την έναρξή της, ενώ, μέχρι τη λήψη της, συγκεντρώθηκε το ποσό των τεσσάρων εκατομμυρίων δολαρίων, σπάζοντας όλα τα ρεκόρ στο Kickstarter. Η τεράστια αυτή επιτυχία οφειλόταν στο γεγονός ότι το Mighty No.9 υποσχόταν δύο απλά πράγματα: τη νοσταλγία και τον… Mega Man. Διαφημίστηκε όχι μόνον ως ένας νοσταλγικός τίτλος βγαλμένος από τη χρυσή εποχή των 8-μπιτων συστημάτων, αλλά και ως ο πνευματικός διάδοχος της μασκότ της Capcom, το παιχνίδι που θα συνέχιζε την κληρονομιά των παλιών καλών Mega Man. Στην περίπτωση του Mighty No.9, οι προθέσεις ήταν οι καλύτερες και οι συνθήκες φάνταζαν ιδανικές. Πίσω από την ανάπτυξη του τίτλου βρισκόταν ο Κέιτζι Ιναφούνε, ο “μπαμπάς” του MM, παρέα με βετεράνους σχεδιαστές που συμμετείχαν στη δημιουργία των παλιών παιχνιδιών της σειράς. Μακριά από την πιεστικό περιβάλλον μιας μεγάλης εταιρίας όπως η Capcom, o Ιναφούνε ήταν ελεύθερος να δημιουργήσει το παιχνίδι που λαχταρούσαν οι χιλιάδες οπαδοί του Μπλου Μπόμπερ. Τρία χρόνια μετά την ανακοίνωσή του, το Mighty No.9 βρίσκεται στα χέρια μας και το τελικό αποτέλεσμα παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Για όλους τους λάθος λόγους και σίγουρα όχι για τους φίλους του Mega Man :P         

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2016: SEGA ""

tags: 3DS

Λίγοι και καλοί τίτλοι από τις SEGA και Atlus

H παρουσία της SEGA στην φετινή Ε3, μας θύμισε το λόγο για τον οποία ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες εταιρίες του χώρου. Αρκεί να σας πούμε ότι η SEGA Ευρώπης ταξίδεψε μέχρι το Λος Άντζελες για να παρουσιάσει παιχνίδια, τα μισά εκ των οποίων δεν είναι σίγουρο ότι θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη :P Παραβλέποντας αυτές τις χαριτωμένες ιδιαιτερότητες της ιαπωνικής εταιρίας, τόσο η SEGA όσο και η θυγατρική της, η Atlus, παρουσίασαν λίγους και καλούς τίτλους, δίνοντας έμφαση στην ποιότητα παρά στην ποσότητα. Με τα αποκαλυπτήρια του νέου μεγάλου Sonic να έχουν προγραμματιστεί για τις 22 Ιουλίου, το Persona 5 ήταν το παιχνίδι που συγκέντρωσε τα περισσότερα βλέμματα στο περίπτερο της SEGA.

περισσότερα ⇒
θέματα
E3 2016: Nintendo ""

tags: 3DS

Παιχνίδια ρόλων για όλα τα γούστα

Αναμφίβολα, η πληθωρική εμφάνιση του The Legend of Zelda: Breath of the Wild κατά τη διάρκεια της φετινής Ε3 μονοπώλησε το ενδιαφέρον του κοινού και αναπτέρωσε το ηθικό των φίλων της Nintendo. Ωστόσο, δεν ήταν το μοναδικό παιχνίδι που μας έδειξε η ιαπωνική εταιρία. Το Δενδρόσπιτο της Nintendo φρόντισε να μας παρουσιάσει αρκετούς τίτλους για το Wii U και το 3DS, τους οποίους θα δούμε στα καταστήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς.

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Mario and Sonic at the Rio 2016 Olympic Games @Wii U, 3DS του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Η ίδια συνταγή με νέα αγωνίσματα

Ύστερα από τέσσερις τίτλους Mario & Sonic (συν αυτόν του 2016), ήρθε η ώρα για σας αποκαλύψω δύο από τα μεγαλύτερα μυστικά της βιομηχανίας των βιντεοπαιχνιδιών. Μυστικό Νο.1: ο Σόνικ ο Σκαντζόχοιρος, η διάσημη μασκότ της SEGA, δεν τρέχει ασταμάτητα εδώ και 25 χρόνια (btw, χρόνια πολλά Sonic!!!), διασχίζοντας πράσινους λόφους και βιομηχανικές περιοχές γεμάτες επικίνδυνα χημικά, μόνο και μόνο για να σώσει τους φίλους του τα ζωάκια – και ενίοτε τον κόσμο - από τα χέρια του διαβολικού δόκτορα Ρομπότνικ. Παύση πριν την αποκάλυψη για το “χτίσιμο” της απαραίτητης αγωνίας με το Μυστικό Νο.2. Ο Μάριο, ο κοντόχοντρος υδραυλικός που έχει ταυτιστεί με την εμπορική εικόνα της Nintendo, δεν τρέχει από τη μία άκρη του Μανιταροβασιλείου στην άλλη, προσπαθώντας απλά να γλιτώσει την Πριγκίπισσα Ροδακινιά από τα νύχια του Μπάουζερ. Αυτό που συμβαίνει στην πραγματικότητα, είναι ότι όλες αυτές οι δραστηριότητες αποτελούν μέρος της προπόνησης των δύο ψηφιακών ηρώων, στο πλαίσιο της προ-ολυμπιακής τους προετοιμασίας. Γιατί και οι δύο είναι μεγάλοι αθληταράδες, “εθισμένοι” στις διακρίσεις και χρυσά μετάλλια. Μετά το Πεκίνο και το Λονδίνο, ο Μάριο και ο Σόνικ ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για το Ρίο της Βραζιλίας, την πόλη που θα φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016.     

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Fire Emblem Fates @3DS του Στέλιου «gandalfst» Μουστάκη

tags: 3DS

Ένα από τα πλέον ποιοτικά προϊόντα της Nintendo για την εποχή αυτή

Να ξεκινήσω το παρόν άρθρο με μια μικρή παρένθεση; Αγαπητή Intelligent Systems, γιατί δείχνεις όλη σου την αγάπη στο Fire Emblem και αγνοείς το πνευματικό αδελφάκι του, το Advance Wars; Είναι δυνατόν να κυκλοφορείς δύο τίτλους από τη μία σειρά τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και κανένα τίτλο από τη δεύτερη, τα τελευταία οχτώ; Τόσο δύσκολο είναι να το πας εναλλάξ, για να ικανοποιήσεις τους οπαδούς και των δύο (που μεταξύ μας, μάλλον είναι οι ίδιοι άνθρωποι); Τέλος πάντων... Fire Emblem συνέχεια λοιπόν, μετά από το επιβλητικό Awakening του 2013, έναν τίτλο που προσωπικά παραμένει στο τοπ 10 των καλύτερων παιχνιδιών που έχει να επιδείξει η βιβλιοθήκη του 3DS. Και φυσικά, το Fates δεν έχει παρά να συνεχίσει/αντιγράψει, όλα εκείνα τα στοιχεία που έκαναν το Awakening μια τεράστια επιτυχία για τη Nintendo. 

περισσότερα ⇒
reviewsvideogames
Stella Glow @3DS του Σπύρου "Shinobi" Ασημάκη

tags: 3DS

Ο Άλτο και οι μάγισσες

Είναι γεγονός ότι το 3DS διαθέτει μια αξιοζήλευτη συλλογή από παιχνίδια ρόλων κάθε είδους. Η φορητή και τρισδιάστατη κονσολίτσα της Nintendo είναι η χαρά για τους φίλους της κατηγορίας, μια και στην υπερπλήρη βιβλιοθήκη του μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε παραδοσιακά JRPG, RPG στρατηγικής και δράσης. Παιχνίδια όπως τα φάιναλφαντασιακα Bravely Default και Second, τη σειρά των Shin Megami Tensei, τα… Pokemon (ναι, εγώ το έγραψα αυτό :P), τα ηρωικά Fire Emblem, το ποδοσφαιρικό Inazuma Eleven και τα διασκεδαστικά Monster Hunter, αποτελούν αξιόπιστες λύσεις για τους θιασώτες του είδους που θέλουν να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους παιχνίδια ρόλων αραχτοί στον καναπέ και το κρεβάτι, στα ταξίδια και τις διακοπές. Στη λίστα των καλών RPG φιλοδοξεί να μπει το Stella Glow, το τελευταίο και οριστικό παιχνίδι της ιαπωνικής Imageepoch, η οποία σταμάτησε τη λειτουργία της, τη χρονιά που μας πέρασε.

περισσότερα ⇒