επικαιρότητα φήμες

Remastering by Emulation: η νέα πατέντα της Sony

Στο νέο επεισόδιο της σειράς "Θα είναι το PS5 συμβατό με τα παιχνίδια των προηγούμενων Playstation;", οι μηχανικοί της Sony κατοχύρωσαν μία παντέντα με το ευφάνταστο όνομα "Remaster by Emulation".

Σύμφωνα με την περιγραφή της καταχώρησης, η διαδικασία του ριμάστερ παλαιότερων τίτλων, όσον αφορά τον οπτικοακουστικό τομέα, θα πραγματοποιείται ζωντάνα, κατά τη διάρκεια της εξομοίωσης του εκάστοτε παιχνιδιού. Πρόκειται για μία διεργασία αντικατάστασης των πρωτότυπων assets ενός παλιού παιχνιδιού, με νέα, ωραία και ρετουσαρισμένα, ώστε τα παλιά παιχνίδια να δείχνουν ωραία στις σύγχρονες τηλεοράσεις.   

Ενδεχομένως, η ύπαρξη αυτής της πατέντας να σχετίζεται με το διάδοχο του PS4 και τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια από τα προηγούμενα Playstation. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εταιρείες δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να πατεντάρουν τις ιδέες των μηχανικών τους, οπότε είναι πιθανόν η πατέντα αυτή να μην αφορά το PS5.

H καταχώρηση της πατέντας έγινε στις 22 Νοεμβρίου του 2016 και ανανεώθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2018.

Πηγή: Eurogamer

4 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
pirederas
21:23 08.10.18 pirederas χωρίς τίτλο
Εγώ δεν τρελαίνομαι για το backwards compatibility, αλλά αν το PS5 εχει bc εξ αρχής, τότε πολύ απλά η Sony κερδίζει και την επόμενη γενιά πριν καν ξεκινήσει. Εκτός αν ντυθούν μασκαράδες και κάνουν επικές χαζομάρες τύπου Xbox One reveal.

Shinobi
21:45 08.10.18 Shinobi RE: χωρίς τίτλο
Μακάρι. Ευκαιρία να παίξω ξανά το Witcher 3.

blackpax
08:51 09.10.18 blackpax RE: RE: χωρίς τίτλο
Τελικώς κι εγώ διαπιστώνω ότι το backwards compatibility δεν είναι τόσο σημαντικό για μένα όσο νόμιζα, ειδικά κατά τη μετάβαση απ το πσ2 στο πσ3 και λιγότερο απ το πσ3 στο πσ4. Σημασία έχει η νέα κονσόλα που αγοράζεις να σε αποζημιώνει με νέους τίτλους. Μου αρέσουν και όλα τα παλιά μου δε λέω, ειδικά η συλλογή μου στο πσ3 είναι έρωτας, αλλά επί του πρακτέου περισσότερο τη νοσταλγία και τις αναμνήσεις αναζωογονεί και όχι την ενεργό επιθυμία για καλύτερα και ομορφότερα παιχνίδια.

Dismiss
09:50 09.10.18 Dismiss RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Πρώτον, δεν είναι καινούρια πατέντα, δηλαδή ανανεώθηκε μεν, αλλά καταχωρήθηκε το 2016, δηλαδή μπορεί να έχει να κάνει με τα παιχνίδια του PS2. Τώρα για το BC, πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός γίνεται ολοένα και πιο σημαντικό, γιατί τα παιχνίδια δεν κάνουν πια μεγάλα άλματα στο gameplay, ενώ και στα γραφικά τα άλματα είναι σημαντικά μεν, αλλά όχι τόσο καθοριστικά. Άσε που υπάρχουν και τόσα 2D, indie κλπ. που δεν χρειάζονται πια βελτίωση, ήδη τρέχουν 4Κ60.

Ιδιαίτερα στα πρώτα δύο χρόνια μιας κονσόλας παίζει σημαντικό ρόλο. Το θέμα όμως δεν είναι μόνο το BC. Αφού έχουμε x86 και τα παιχνίδια γίνονται πιο scalable (εκδόσεις για Pro και X), θα πρέπει σιγά-σιγά να αρχίσουμε να απαιτούμε όχι μόνο να τρέχουν τα παλιά, αλλά και να βελτιώνουν κάποια πράγματα, έστω και αν δεν είμαστε ακόμα στο στάδιο του PC, όπου οι δημιουργοί βάζουν πολλά assets, γιατί έχουν να κάνουν με πολλά configurations.