επικαιρότητα

φήμες
Φήμη: Υπό ανάπτυξη το King of Fighters XV

λέξεις κλειδιά: King of Fighters XV

Η φαίνεται ότι SNK ενημέρωσε τους επενδυτές της πως το King of Fighters XV βρίσκεται υπό ανάπτυξη (σήμερα πρέπει να είναι η μέρα της ανάπτυξης) και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.

Προς το παρόν, η ιαπωνική εταιρεία δεν έχει τοποθετηθεί επίσημα σχετικά με τα (ευχάριστα) νέα που έμαθαν οι επενδυτές της. Μέχρι να μάθουμε περισσότερα, θα βολευτούμε με το King of Fighters XIV.

Πηγή: Gematsu  

φήμες
Φήμη: Νέο παιχνίδι Batman από τη WB Games Montreal

λέξεις κλειδιά: Batman

Ώρα να κάνουμε τους ντετέκτιβ. Ας βάλουμε τα στοιχεία κάτω: 

Βοηθός παραγωγού στη WB Games Motreal φοράει ένα μπλουζάκι με μία κουκουβάγια στη πλάτη. Η βοηθός ανεβάζει τη φωτογραφία στο τουίτερ.

Στα κόμιξ, οι Κουκουβάγιες έκαναν άνω κάτω τη ζωή του Μπάτμαν και ολόκληρης της Γκόθαμ, για αρκετά τεύχη.

Η WB Games Μontreal ήταν υπεύθυνη για την ανάπτυξη του Batman: Arkham Origins.  

Αυτή την εβδομάδα έχουμε τα The Game Awards, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ανακοινωθούν καμιά δεκαριά νέα παιχνίδια.

Βρε, μην είν' αυτός ο Μπάτμαν στην αυλή των Κουκουβαγιών; Βρε μπας και η WB Games Motreal ετοιμάζει νέο παιχνίδι με πρωταγωνιστή τον Σκοτεινό Ιππότη;

Για να δούμε τι θα δούμε...

Πηγή: IGN

φήμες
Remastering by Emulation: η νέα πατέντα της Sony

λέξεις κλειδιά: PS5, συμβατότητα, φήμες

Στο νέο επεισόδιο της σειράς "Θα είναι το PS5 συμβατό με τα παιχνίδια των προηγούμενων Playstation;", οι μηχανικοί της Sony κατοχύρωσαν μία παντέντα με το ευφάνταστο όνομα "Remaster by Emulation".

Σύμφωνα με την περιγραφή της καταχώρησης, η διαδικασία του ριμάστερ παλαιότερων τίτλων, όσον αφορά τον οπτικοακουστικό τομέα, θα πραγματοποιείται ζωντάνα, κατά τη διάρκεια της εξομοίωσης του εκάστοτε παιχνιδιού. Πρόκειται για μία διεργασία αντικατάστασης των πρωτότυπων assets ενός παλιού παιχνιδιού, με νέα, ωραία και ρετουσαρισμένα, ώστε τα παλιά παιχνίδια να δείχνουν ωραία στις σύγχρονες τηλεοράσεις.   

Ενδεχομένως, η ύπαρξη αυτής της πατέντας να σχετίζεται με το διάδοχο του PS4 και τη δυνατότητα να παίζει παιχνίδια από τα προηγούμενα Playstation. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι εταιρείες δεν κάνουν άλλη δουλειά από το να πατεντάρουν τις ιδέες των μηχανικών τους, οπότε είναι πιθανόν η πατέντα αυτή να μην αφορά το PS5.

H καταχώρηση της πατέντας έγινε στις 22 Νοεμβρίου του 2016 και ανανεώθηκε στις 2 Οκτωβρίου του 2018.

Πηγή: Eurogamer

φήμες
Φήμη: Το Assassin's Creed Odyssey θα είναι το επόμενο παιχνίδι της σειράς

λέξεις κλειδιά: Assassin's Creed Odyssey, PC, PS4, Xbox One, φήμες

Φίλες και φίλοι των Assassin's Creed, οι φήμες λένε ότι το επόμενο παιχνίδι της σειράς θα ονομάζεται Assassin's Creed Odyssey και δεν θα έχει καμία σχέση με το Super Mario Odyssey :P

Τούτη τη φορά, το νέο AC θα μας ταξιδέψει στην Αρχαία Ελλάδα και σύμφωνα με τις φήμες, θα διαφέρει ακόμα περισσότερο από τα προηγούμενα ασασίνια, καθώς θα μας επιτρέπει να διαλέξουμε το φύλο του ασασίνου μας, θα διαθέτει επιλογές διαλόγου (στα πρότυπα των Mass Effect και του Witcher 3) όπως και στοιχεία που παραπέμπουν σε RPG.

Την ύπαρξη του τίτλου, "πρόδωσε" ένα ωραιότατο μπρελόκ σε σχήμα αρχαιοελληνικής περικεφαλαίας, με το λογότυπο του νέου παιχνιδιού να κοσμεί τη συσκευασία.

Οτιδήποτε σχετίζεται με το νέο Assassin's Creed, θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια της φετινής Ε3, η οποία ξεκινά σε λίγες μέρες. Μέχρι τότε, υπομονή.

Πηγή: Kotaku

φήμες
Φήμη: το Diablo III έρχεται στο Switch...

λέξεις κλειδιά: Diablo III, Switch

Φωτάκι Diablo, διακόπτης (switch), άνοιγμα και κλείσιμο διακόπτη (switch), αλτάνες. Όπως και να 'χει, το παρακάτω τουίτ από την Blizzard, προκάλεσε αναστάτωση στους κατόχους Switch. Να, αυτό εδώ:

Με την ανάρτηση αυτή, η Blizzard δημιούργησε την εντύπωση ότι το Diablo III αναπτύσσεται για την υβριδική παιχνιδομηχανή της Nintendo. Ωστόσο, έπειτα από σχετική ερώτηση του Eurogamer, η αμερικάνικη εταιρεία δήλωσε ότι κάτι τέτοιο δεν βρίσκεται στα πλάνα της.

Χμ... Ας το πιστέψουμε. 

Πηγή: Eurogamer 

φήμες
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: H Bandai Namco έχει αναλάβει την ανάπτυξη του Metroid Prime 4

λέξεις κλειδιά: Bandai Namco, Metroid Prime 4, Switch

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σύμφωνα με νέες πληροφορίες από το Eurogamer, την ανάπτυξη του Metroid Prime 4 εχει αναλάβει η Bandai Namco Ιαπωνίας και όχι η Bandai Namco Studios Singapore. Η ομάδα από τη Σιγκαπούρη ασχολείται με ένα παιχνίδι αγνώστου ταυτότητας, πάλι για το Switch. 

Αρχική δημοσίευση: To Metroid Prime 4, ο αποκλειστικός τίτλος για το Switch που προκάλεσε κύμα ευφορίας στους φίλους της Nintendo, αναπτύσσεται από την Bandai Namco. Αυτό υποστηρίζει το Eurogamer και οι πολλές και διαφορετικές πηγές του, οι οποίες επιβεβαιώνουν αυτή την πληροφορία. 

Βάσει της πλήροφόρησης που έχει το Eurogamer, υπευθυνη για την ανάπτυξη του νέου Metroid Prime είναι η Bandai Namco Studios Singapore και όχι η Retro Studios, η οποία δημιούργησε την τριλογία Metroid Prime. Άλλη μία ενδιαφέρουσα πληροφορία είναι ότι στην ομάδα της Σιγκαπούρης εργάζονται πολλά πρώην μέλη της LucasArts Singapore που συμμετείχαν στην ανάπτυξη του αδικοχαμένου Star Wars 1313.

Προς το παρόν, η μαμά Nintendo τηρεί σιγή Link και δεν επιβεβαιωνει, ούτε διαψεύδει τις φήμες. 

Πηγή: Eurogamer

 

φήμες
Φήμη: Πρώτη εικόνα από το νέο παιχνίδι του Fumito Ueda

λέξεις κλειδιά: Fumito Ueda, η Πεντάμορφη και το Τέρας 2018, νέο παιχνίδι

Μαζί με τις πρωτοχρονιάτικες ευχές, το στούντιο genDESIGN ανάρτησε και μία εικόνα, στην οποία διακρίνουμε ένα χλωμό κορίτσι και το τμήμα ενός μεγαλόσωμου τέρατος. Ως εδώ, τίποτα το ασυνήθιστο, όπως βλέπετε και εσείς.

 
 

Κι όμως, η ανάρτηση αυτή αποκτά άλλο ενδιαφέρον, καθώς ο επικεφαλής της genDESIGN είναι ο αγαπημένος Φουμίτο Ουέντα, ο ταλαντούχος Ιάπων δημιουργός που μας έδωσε τα ICO, Shadow of the Colossus και The Last Guardian.

Μάλιστα, οι "αετομάτηδες" από το ResetEra εντόπισαν τον τίτλο "Beauty and the Beast 2018", στον κώδικα της εικόνας που ανέβασε στην σελίδα της, η genDESIGN.

Ε, νέα χρονιά έχουμε, μεγάλες εκθέσεις έρχονται, όλο και κάτι θα μάθουμε για το επόμενο παιχνίδι του λατρεμένου δημιουργού. 

Πηγή: Eurogamer

φήμες
Φήμη: Η Nintendo ετοιμάζει το SNES Mini

λέξεις κλειδιά: Nintendo, SNES Mini

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν οι πάντα αξιόπιστες πηγές του Eurogamer, η Nintendo ετοιμάζει ένα σπέσιαλ χριστουγεννιάτικο δώρο, για όλους τους φίλους της.

Ακολουθώντας τα χνάρια του προκατόχου του (βλέπε NES Mini), το SNES Mini αναμένεται να κυκλοφορήσει κατά τη διάρκεια της φετινής εορταστικής περιόδου. Η μοναδική ένδειξη που έχουμε για την ύπαρξη του μικρού Super Nintendo, είναι η οριστική διακοπή της παραγωγής του NES Mini, παρά την εμπορική επιτυχία που σημείωσε.

Πάντως, δεν θα ήταν άσχημα να παίζαμε, ξανά, τις μεγάλες επιτυχίες της 16μπιτης κονσόλας της Nintendo, οπως τα Super Mario World, Super Metroid, Donkey Kong Country και Legend of Zelda: A Link to the Past.  

Πηγή: Eurogamer

φήμες
Ενημέρωση: Επίσημο το Middle-earth: Shadow of War

λέξεις κλειδιά: Middle-earth: Shadow of War, PC, PS4, Xbox One

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Το Middle-earth: Shadow of War είναι γεγονός και μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω τρέιλερ. Με ένα νέο δαχτυλίδι της Δύναμης, οι Talion και Celebrimbor θα προκαλέσουν τον σκοτεινό άρχοντα Sauron και τα Δαχτυλιδοφαντάσματά του. Κυκλοφορεί στις 25 Αυγούστου για PS4, Xbox One και PC.

Πηγή: Eurogamer 

Αρχική δημοσίευση: Η γνωστή αλυσίδα καταστημάτων Target έδωσε μεγάλη χαρά στους φίλους του Τόλκιν, καθώς αποκάλυψε - κάπως πρόωρα είναι η αλήθεια - την ύπαρξη του Middle-earth: Shadow of War, τη συνέχεια του εξαιρετικού Middle-earth: Shadow of Mordor.

O τίτλος των WB Games και Monolith, αναμένεται μέσα στο καλοκαίρι για PS4 και Xbox One. Εκτός από το δυναμικό δίδυμο Talion-Celebrimbor, επιστρέφει το σύστημα Nemesis, ο μηχανισμός αναβάθμισης των ορκ που ξεχώρισε από το Shadow of Mordor.

Πέρα από την απλή έκδοση, θα κυκλοφορήσει και η Gold Edition, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερες κύριες και δευτερεύουσες αποστολές, νέους εχθρούς και συμμάχους, πανοπλίες, όπλα και μαγικές ικανότητες.

 Πηγή: NeoGAF

 

φήμες
Η SEGA κατοχύρωσε το ShenmueHD.com

λέξεις κλειδιά: SEGA, Shenmue, φήμες

Ως γνωστόν, τίποτα δεν μένει κρυφό στον μαγικό κόσμο του internet. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, δύο ονομασίες που κατοχύρωσε η SEGA Ευρώπης και σχετίζονται με το Shenmue. Σύμφωνα με τα πρόσφατα ευρήματα, το ευρωπαϊκό παρακλάδι της ιαπωνικής εταιρίας, κατοχύρωσε τα ShenmueHD.com και ShenmueRemastered.com.

Oι εταιρίες συνηθίζουν να κατοχυρώνουν διάφορες ονομασίες έτσι ώστε να αποτρέψουν την χρήση τους από τρίτους. Ωστόσο, ο πρόεδρος της SEGA Ευρώπης, ο Γιούργκεν ο Ποστ, πριν από μερικούς μήνες δήλωσε ότι η μεταφορά των Shenmue I και ΙΙ στα νέα συστήματα, είναι κάτι που τους απασχολεί σοβαρά

Αγαπητή SEGA, σκέψου το καλά, γιατί το Shenmue III κυκλοφορεί αυτόν τον Δεκέμβριο, για PS4 και PC.

Πηγή: SEGAbits