Χάκερς «ξαλάφρωσαν» sites της Square Enix [update]
17:18 Παρασκευή 13 ΜΑΙ 2011Το site KrebsOnSecurity υποστηρίζει πως μετά τη Sony, άλλη μια εταιρεία από τον χώρο του gaming έπεσε θύμα χάκερς! Αυτή τη φορά το θύμα δεν ήταν άλλο από τη Square Enix καθώς απρόσκλητοι εισβολείς μπήκαν στο site του επερχόμενου Deus Ex: Human Revolution την Τετάρτη, κλέβοντας τα στοιχεία 80.000 εγγεγραμμένων μελών. Από εκεί πέρασαν βέβαια και σε άλλα sites της Square και της Eidos, υποκλέπτοντας και περίπου 9.000 βιογραφικά σημειώματα! Στο site του Deus Ex την Τετάρτη υπήρχαν και τα… πειστήρια της επίθεσης ενώ για κάποιες ώρες χθες, βρισκόταν εκτός λειτουργίας.
Όσο για το ποιοι βρίσκονται πίσω απ’ την επίθεση; Για μαντέψτε… Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το όνομα του γκρουπ αρχίζει από Ano και τελειώνει σε nymous.
Ενημέρωση: Η Square Enix επιβεβαίωσε την επίθεση, με τα νούμερα ωστόσο να είναι κατά πολύ μικρότερα των όσων ακούστηκαν αρχικά. Έτσι λοιπόν εκπρόσωπος της εταιρείας έκανε λόγο για 350 βιογραφικά σημειώματα και 25.000 διευθύνσεις emails που εκλάπησαν, σημειώνοντας ότι σε κανένα από τα sites που παραβιάστηκαν δεν υπήρχαν στοιχεία πιστωτικών καρτών και τραπεζικών λογαριασμών. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, τη… δουλειά δεν την έκαναν οι Anonymous αλλά οι Gnosis, ένα άλλο γκρουπ από χάκερς που έχει ήδη στο ενεργητικό του την πτώση του Gawker, έναν μήνα πριν.
-
-
13:54 13.05.11 nitro912gr Ξέρω γιατί.......γιατί ξαλάφρωσαν την Λάρα από τα πεπόνια της και διάλεξαν Cockburn για την ταινία!
Πάρτε να έχετε λοιπόν! :P -
-
18:00 13.05.11 Ezio ΞΕΦΟΥΣΚΩΜΑΤΑΗ Square τα πηγαίνει καλά με τα "ξεφουσκώματα"! Η αρχή του κακού έγινε με την Tifa από το παιχνίδι, στο Advent Children και τώρα με την Lara. Πάρτε να 'χετε ρε ανοργασμικοί Ιάπωνες!! SAVE THE BOOBS ΡΕΕΕΕ! :ΡΡΡΡ -
21:26 13.05.11 Benny Boy Αλ-ΚαινταΟπου χακια πλεον , οι Anonymous το φταιξιμο!! Η αλ-καιντα των χακερς χαχααχχα!




γίνε μέλος για να σχολιάσεις