επικαιρότητα βιομηχανία

X018: H Microsoft απέκτησε τις Obsidian και InXile

Ξημερώματα Κυριακής, λίγα λεπτά πριν ολοκληρωθεί η πρώτη μέρα της X018, η Microsoft ανακοίνωσε την απόκτηση δύο εταιρειών που διαπρέπουν στον χώρο κομπιουτερίστικων RPG (και μεταξύ μας, ήταν και η μοναδική ανακοίνωση που άξιζε τον κόπο - Dismiss).

Κυρίες, κύριοι, οι Obsidian Entertainment και InXile Entertainment ανήκουν, πλέον, στη μεγάλη οικογένεια των MS Studios.

H Obsidian Entertainment ιδρύθηκε το 2003 από πρώην μέλη της Black Isle Studios και την αγαπήσαμε για τα Star Wars: Knights of the Old Republic II: The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, Alpha Protocol, Dungeon Siege III, South Park: The Stick of Truth και Pillars of Eternity.

H InXile Entertainment ιδρύθηκε το 2002 από τον Brian Fargo, έναν από τους πραγματικούς πρωτοπόρους του είδους των CRPG με το αρχικό Bard's Tale. Στο βιογραφικό της εταιρείας βρίσκουμε παιχνίδια όπως τα Hunted: The Demon's Forge, Torment: Tides of Numenera, Wasteland 2, The Bard's Tale IV: Barrows Deep και Wasteland 3, το οποίο είναι να κυκλοφορήσει για PS4, Xbox One και PC.

Με την προσθήκη των Obsidian και InXile, τα Microsoft Studios απότελούνται, πλέον, από δεκατρείς ομάδες.

 

κανένα σχόλιο συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις