Δεν γουστάρουν τα μεταχειρισμένα τα GameStop!
11:01 Τετάρτη 14 ΙΟΥΛ 2010Αν νομίζατε πως ο John Riccitiello ήταν η… «κακιά μάγισσα» της αγοράς των μεταχειρισμένων και οι αλυσίδες εμπορίας τους όπως τα GameStop, οι καλοί ιππότες που είχαν επωμισθεί την προστασία τους, ήρθε η ώρα να ξυπνήσετε και να δείτε πως έχουν πραγματικά τα πράγματα. Γιατί το λέμε αυτό; Μα διότι τα ίδια τα GameStop παραδέχτηκαν ότι δεν χαίρονται καθόλου με τις μπίζνες τους στον τομέα των μεταχειρισμένων αφού περισσότερο «αναγκάστηκαν» να ασχοληθούν με δαύτα!
«Δεν μας αρέσει που δραστηριοποιούμαστε σε αυτή την αγορά, ωστόσο πρέπει μείνουμε ενεργοί αλλιώς θα έπρεπε να ξεχάσουμε το gaming γενικότερα» ανέφερε ο Niall Lawlor, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος της αλυσίδας, εκπλήσσοντας τους παρευρισκόμενους στη Develop 2010. Στα λεγόμενα του Lawlor αντέδρασε ο Louis Castle, CEO του InstantAction ο οποίος τόνισε πως η άνθιση της συγκεκριμένης αγοράς «αντί να κρατήσει κάποια όρια, μάλλον επιταχύνει τις όποιες αλλαγές» ενώ χωρίς να διστάσει να χαρακτηρίσει τις δραστηριότητες αλυσίδων όπως τα GameStop και τα Best Buy ως «κλοπή», πρόσθεσε πως: «Βλέπω το κακό να ‘ρχεται. Όλοι χάνουν χρήματα και τα μεταχειρισμένα επιταχύνουν τη μείωση των κερδών για τις εταιρείες. Το οξυγόνο χάνεται απ’ το δωμάτιο».
Εκπρόσωπος των GameStop βέβαια βγήκε λίγο μετά πανικόβλητος και χαρακτήρισε τα λεγόμενα του Lawlor ως «ανακριβή», περιγράφοντας την αγορά των μεταχειρισμένων ως τον «ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας», συμπληρώνοντας μάλιστα πως η αλυσίδα έχει αρκετά σχέδια για την Ευρώπη. Βέβαια απέφυγε να κάνει το παραμικρό σχόλιο για τα όσα υποστήριξε ο Castle ο οποίος χαρακτήρισε ούτε λίγο ούτε πολύ, καταστήματα που ασχολούνται με τα μεταχειρισμένα (μαζί και τα GameStop) ως «παράσιτα» της αγοράς!
Εμείς πάλι δεν μπορούμε να βρούμε κάποιο λόγο για τον οποίο ο Niall Lawlor (έχει διατελέσει και πρόεδρος της αλυσίδας στο παρελθόν) θα έκανε τέτοια «ανακριβή» σχόλια. Κάποιο λάκκο έχει φάβα και ένας είναι ο άνθρωπος που θα ρίξει φως στην υπόθεση: John Riccitiello, μην ντρέπεσαι, ήρθε η ώρα σου –να μιλήσεις!
-
12:33 14.07.10 Roronoa Δικαιώματα για τους καταναλωτες?Τι ειναι αυτα?Ε ρε πειρατια που τους χρειαζεται ωρες-ωρες.Το αγορασα και αμα θελω θα το πουλησω.Που μας εχετε πήξει στα dlc της πλακας φραγκοφωνιαδες...Βεβαια εδω που τα λεμε,τουλαχιστον στην Ελλαδα,τα περισσοτερα καταστηματα αγοραζουν μεταχειρισμενα σε τιμες ultra-ξεφτιλα αλλα μπορεις σε αρκετες περιπτωσεις να ανταλλάξεις παιχνιδια σε πολυ καλη τιμη αν ψαξεις.(φυσικα το καλυτερο ειναι ιδιωτης με ιδιωτη).




γίνε μέλος για να σχολιάσεις