επικαιρότητα games

Η ΕΑ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στο Switch

Μιλώντας στην Wall Street Journal, ο οικονομικός διευθυντής της ΕΑ, κύριος Μπλέικ Γιόρκενσεν, αποκάλυψε ότι η εταιρεία θα τηρήσει στάση αναμονής απέναντι στο Switch. 

Σύμφωνα με τον Γιόργκενσεν, η πορεία και οι επιδόσεις του Switch κατά τον πρώτο χρόνο παρουσίας του στην αγορά, θα επηρεάσουν την απόφαση της ΕΑ για το αν θα συνεχίσει να υποστηρίζει την κονσόλα της Nintendo.

Παρόμοια στάση έχει υιοθετήσει και η Activision, η οποία, πέρα από το Skylanders Imaginators, δεν έχει ανακοινώσει άλλο παιχνίδι για το Switch. 

Πηγή: Games Industry 

6 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
pirederas
15:10 03.11.17 pirederas χωρίς τίτλο
Άρχισαν ήδη τα όργανα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πόσο πούλησε π.χ. το FIFA. Και πόσο θα πουλήσει το Doom.

agrimi78
15:35 03.11.17 agrimi78 χωρίς τίτλο
Αυτή θα χάσει, το switch έχει ήδη διαγράψει την τροχιά του.

Η τάση δείχνει ότι, σε μερικά χρόνια, θα ξεπεράσει τις πωλήσεις PS4.

Ο λόγος είναι η αγορά της Ιαπωνίας. Το PS4 έχει κάτω απο 4 εκατομμύρια πωλήσεις, εκεί, ενώ θα έπρεπε να έχει πάνω απο 10.

pirederas
16:06 03.11.17 pirederas RE: χωρίς τίτλο
Η Ιαπωνία είναι μάλλον η μοναδική χώρα παγκοσμίως που το console gaming έχει σε μεγάλο βαθμό πεθάνει και αντικαταστάθηκε από το mobile gaming. Δεν αποτελεί ένδειξη για την μελλοντική πορεία του Switch στην παγκόσμια αγορά. Οπότε η ΕΑ, που στοχεύει στην παγκόσμια αγορά, δεν την νοιάζει και τόσο αν χάσει την (ούτως ή άλλως χαμένη) ιαπωνική αγορά.

Τα 4 εκατομμύρια PS4 στην Ιαπωνία παίζει να είναι και πολλά για τα σύγχρονα δεδομένα της χώρας.

TxCForever
17:17 03.11.17 TxCForever RE: χωρίς τίτλο
Την πορεία του Switch πολλά θα την κρίνουν, όχι μόνο οι πωλήσεις της πρώτης χρονιά. Η υποστήριξη από την Nintendo, το πόσο πρόθυμες (και αν μπορούν) να κάνουν πορτ παιχνίδια οι διάφορες εταιρείες, αν θα φτιάξουν ποτέ μια αξιόλογη online πλατφόρμα και αν θα είναι τελικά διάδοχος και του 3DS ή θα συνεχίσουν να πορεύονται παράλληλα.

Το πρώτο εξάμηνο ήταν γεμάτο κυρίως λόγω παιχνιδιών που έκαναν τη μετάβαση από το Wii-U, αλλά πρέπει να δούμε αν έχει σκοπό να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό.

buddyjesus
00:20 08.11.17 buddyjesus χωρίς τίτλο
H Ubisoft πάντως μια χαρά απολαμβάνει την επένδυσή της στο switch: https://venturebeat.com/2017/11/07/switch-happens-ubisofts-bottom-line-feasts-on-nintendos-new-console/

19% στο Q2 της έναντι 20% ΧΒΟΧ & 30% PS4

blackpax
10:04 09.11.17 blackpax χωρίς τίτλο
το switch είναι καλύτερο απ'ό,τι έχει λανσάρει η νιντεντο τελευταία. Κάνει όμως πάντα το ίδιο βασικό λάθος στο hardware, που οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Λογική η στάση αναμονής