επικαιρότητα βιομηχανία

Έκλεισε η Telltale Games

Η Telltale Games, η εταιρεία που ειδικεύεται στα αφηγηματικά βιντεοπαιχνίδια, ανακοίνωσε ότι σταματά τη λειτιουργίας της. Τα οικονομικά προβλήματα και οι χαμηλές πωλήσεις που σημείωσαν τα τελευταία παιχνίδια των παραμυθάδων της Tt, οδήγησαν τη διοίκηση της εταιρείας στη λήψη της δυσάρεστης απόφασης.

Μέχρι το οριστικό τέλος, η εταιρεία θα λειτουργεί με προσωπικό ασφαλείας εικοσιπέντε ατόμων, ώστε να ολοκληρώσει τη σειρά Minecraft: Story Mode, για λογαριασμό του Netflix.

Game of Thrones, Minecraft, Batman, Wolf Among Us, Marvel's Guardians of the Galaxy, The Walking Dead, Back to the Future, Sam & Max, Monkey Island, είναι μερικά από τα αφηγηματικά παιχνίδια της Telltale Games, η οποία ιδρύθηκε το 2004. 

Πηγή: Eurogamer 

4 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
pirederas
17:22 22.09.18 pirederas Κρίμα που έκλεισε ένα studio σαν κι αυτό...
...αλλά τα θέλανε και τα πάθανε. Έβγαλαν ένα σωρό αρπακολατζίδικους κλώνους του walking dead σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πόσα να αντέξει να παίξει κανείς; Ειδικά όταν η ελευθερία επιλογών και αποφάσεων (το selling point των παιχνιδιών αυτών) καταλήγει να είναι ψεύτικη.

TxCForever
15:55 23.09.18 TxCForever χωρίς τίτλο
Θύμιζε λίγο LJN η όλη υπόθεση. Αγοράσουμε το license όσο όσο και βγάζουμε ένα παιχνίδι όσο πιο φτηνά και γρήγορα γίνεται. Ναι στο σεναριακό κομμάτι αδικούνται από τον χαρακτηρισμό, αλλά αν ήθελαν να γυρίσουν ταινία ή να φτιάξουν καρτούν, δεν τους σταματούσε κανένας.

ektelion
22:15 23.09.18 ektelion Αν έλεγα ότι εξεπλάγην...
...θα έλεγα ψέματα. Κάνω copy/paste το σχόλιό μου στο σχετικό post του Φωκίωνα στο Facebook: Έχω αναφερθεί πάμπολλες φορές στην Telltale στα reviews μου για τα adventures στο byteme. Όπως είχα πει - πριν αρχίσει η εταιρεία να μετατρέπεται στην LJN του 21ου αιώνα - ήταν η τελευταία ελπίδα για τα adventures (στην κλασική μορφή τους). Αυτό που δεν είχα διακρίνει ήταν ότι στην ουσία απλά άρμεγε φτασμένες IP (Sam & Max, Monkey Island, Wallace & Gromit). Η μόνη περίπτωση που στήριξε ανεξάρτητο developer που είχε κάτι πραγματικά πρωτότυπο να πει ήταν όταν εξέδωσε το Hector: Badge of Carnage. Μόλις δε άρχισαν τα t.v./movie tie ins (Back to the Future, Jurassic Park, The Walking Dead, Batman, Game of Thrones) οι πιο διορατικοί είδαμε την αρχή του τέλους.

TxCForever
15:42 24.09.18 TxCForever RE: Αν έλεγα ότι εξεπλάγην...
Το θέμα είναι ότι μπορούσε να αρκεστεί στο σχετικά μικρό αλλά πιστό κοινό των point 'n click adventurers και να βγάζει ένα μικρό αλλά σταθερό κέρδος, εκμεταλλευόμενη γνωστά μεν αλλά παραμελημένα ΙΡs (Monkey Island, Sam and Max, Wallace and Gromit). Αντί αυτού και με την ανέλπιστη επιτυχία της πρώτης season του Walking Dead, ξεκίνησε μία ανέλπιστη προσπάθεια να το επαναλάβει με ότι επίκαιρο franchise ήταν διαθέσιμο.