επικαιρότητα βιομηχανία

10 εκατομμύρια πωλήσεις για το Switch

Ένα είναι σίγουρο: η μαμά Nintendo θα κάνει καλές γιορτές. O λόγος; Μα, φυσικά, οι πωλήσεις που σημείωσε το Switch, κατά τους εννέα πρώτους μήνες της ζωής του.

Από τις 3 Μαρτίου μέχρι και σήμερα, το Switch έχει πουλήσει 10 εκατομμύρια τεμάχια σε ολόκληρο τον κόσμο. Τις υψηλές αυτές επιδόσεις, βοήθησαν πρωτοκλασατοι τίτλοι όπως τα The Legend of Zelda: Breath of the Wild, Super Mario Odyssey και Xenoblade Chronicles 2. Για την ιστορία, το Wii U χρειάστηκε περισσότερα από πέντε χρόνια για να φτάσει τα 13 εκατομμύρια.

Η ανοδική πορεία του Switch αναμένεται να συνεχιστεί και το 2018, καθώς η εταιρεία από το Κιότο ετοιμάζει σημαντικούς τίτλους όπως τα νέα Kirby, Yoshi, Bayonetta 2, και ενδεχομένως ένα καινούργιο Pokemon και κάποιο Metroid Prime 4.  

Πηγή: Eurogamer 

2 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
blackpax
15:25 25.12.17 blackpax χωρίς τίτλο
Μπράβο στη Ν. Το σουιτς από την αρχή είχε κάποια δυνατά σημεία για να προοιωνίσει μια καλή πορεία. Μακάρι να αξιοποιήσει η Ν και κάποιες δυνατότητες που μπορεί να παρέχει στους αγοραστές ("κλειδωμένες" ίσως προς το παρόν), ώστε να λάβει μεγάλες διαστάσεις η αγορά αυτής της κονσόλας. Το χρειάζεται η Ν, το χρειάζεται και η αγορά για το καλό μας.

Βέβαια υπάρχει ένας παράγοντας που ίσως αποδειχθεί καθοριστικός για τη συνέχεια, ειδικά απ' το 2019 και μετά. Δεν θα αναφερθώ ξανά στα ίδια, που τα έχω ξαναπεί. Θα ευχηθώ απλά στη Ν ολόψυχα καλή επιτυχία και δυναμική ανάκαμψη στην παγκόσμια αγορά.

Shinobi
15:03 26.12.17 Shinobi RE: χωρίς τίτλο
Κοίτα, δεν είναι και λίγο να πραγματοποιείς μία τόσο εντυπωσιακή επιστροφή, έπειτα από μία δύσκολη πενταετία και μία κονσόλα που ποτέ δεν έπεισε.

Το πιο σημαντικό είναι ότι η Nintendo, με τις κινήσεις που κάνει, στηρίζει εμπράκτως την κονσόλα της, παρά την μικρή υποστήριξη από τρίτες εταιρείες (από άποψη ΑΑΑ παραγωγών). Δημιουργεί προσδοκίες για το μέλλον της κονσόλας, πράγμα πολύ σημαντικό. Μέσα σε λίγους μήνες, κατάφερε να πείσει το αγοραστικό κοινό, ότι έχει θέση στη συλλογή του, ανεξάρτητα από το αν έχει άλλη παιχνιδομηχανή ή αν παίζει σε πισί.

Πλέον, μεγαλώνει η λίστα των τίτλων που θα τους ήθελα στο Switch, παρά στο PS4 ή στο XOne. Κάτι είναι και αυτό ;)