επικαιρότητα games

Πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής για την ανάπτυξη βιντεοπαιχνιδιών

Η Πολωνία μπορεί να υπερηφανεύεται για το καμάρι της, την CD Projekt RED, η Βουλγαρία γιατί φιλοξενεί τις Ubisoft και SEGA, και η Μάλτα γιατί αποτελεί έδρα της 4A Games.  

Και στην Ελλάδα; Τι συμβαίνει με την εγχώρια παραγωγή βιντεοπαιχνιδιών; 

Επειδή έχουμε μείνει ελαφρώς πίσω σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκες χώρες, το Ταμείο Ανάπτυξης Νέας Οικονομίας (ΤΑΝΕΟ), έπειτα από πρωτοβουλία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, δημιουργεί νέο επενδυτικό σχήμα δομής “Fund of Funds”, με αρχικό ύψος δημόσιας επένδυσης 50 εκατομμύρια ευρώ, για την ανάπτυξη της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Σκοπός της πρωτοβουλίας αυτής, η συμμετοχή στο κεφάλαιο Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται σε κινηματογραφικές/τηλεοπτικές παραγωγές, καθώς και στην παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου και βιντεοπαιχνιδιών, στην Ελλάδα.

Το ΤΑΝΕΟ απευθύνει πρόσκληση σε όλους τους ενδιαφερόμενους επενδυτές και διαχειριστές επενδύσεων που προτίθενται να συν-επενδύσουν με το ΤΑΝΕΟ σε Ελληνικές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους προαναφερθέντες κλάδους, με αντικείμενο την παραγωγή, τη συμπαραγωγή και τη διανομή οπτικοακουστικών έργων.

Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2103387113 και στο μέιλ FilmFund@taneo.gr

Πηγή: Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής

6 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
pirederas
00:11 02.11.18 pirederas επειδή εδώ είναι Ελλάδα...
...αυτά είναι ευχολόγια στην καλύτερη περίπτωση, με την φορολογία που υπάρχει σε αυτή την χώρα απορώ ποιος πιστεύει πραγματικά ότι μπορεί να αναπτυχθεί κάτι που τώρα ειναι ανύπαρκτο.

goal_scoring_superstar_hero
09:10 02.11.18 goal_scoring_superstar_hero χωρίς τίτλο
Αααααααχαχαχαχαχαχα

TxCForever
12:03 02.11.18 TxCForever χωρίς τίτλο
Απορία, εκείνος ο νόμος 3037 τροποποιήθηκε καθόλου από τότε ή απλά προτίμησαν να τον αγνοήσουν;

Dismiss
13:38 02.11.18 Dismiss RE: χωρίς τίτλο
Δεν έχει καμία σχέση με αυτό, βέβαια, αλλά νομίζω τροποποιήθηκε, αρχικά για τα παιχνίδια που παίζεις κατ' ιδίαν (στην αρχή άφηνε να εννοηθεί ότι απαγορεύονταν κι αυτά) και μετά τροποποιήθηκε βάσει οδηγίας ΕΕ, αφού βέβαια πληρώσαμε πρώτα κάτι εκατομμύρια σε πρόστιμα.

TxCForever
17:49 02.11.18 TxCForever RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι το ξέρω ότι δεν έχει σχέση, απλά η τελευταία φορά που άκουσα πολιτικούς στην Ελλάδα να αναφέρονται σε βιντεοπαιχνίδια ήταν όταν αποφάσισαν να τα απαγορεύσουν όλα γιατί δεν είχαν όρεξη να τα διαχωρίσουν από τα φρουτάκια.

ektelion
13:50 02.11.18 ektelion Όπως έγραψα και στο post του Φωκιώνα...
Συνωμοσίες 3 confirmed.