επικαιρότητα games

Μορφή τζόγου τα loot box

Τελικά, είναι ή δεν είναι μορφή τζόγου τα loot box;

Στο Ηνωμένο Βασίλειο τα πράγματα είναι πάρα πολύ απλά, καθώς η αρμόδια επιτροπή σχετικά με τα τυχερά παιχνίδια, αποφάνθηκε ότι τα loot box συνιστούν μορφή τζόγου και μάλιστα ότι μπορούν να προκαλέσουν εθισμό σε άτομα νεαρής ηλικίας.

Σύμφωνα με την επιτροπή, τα loot box αποτελούν ένα εν δυνάμει μέσο οικονομικής συναλλαγής, καθώς μπορούν να χρησιμοποιηθούν είτε σαν μετρητά, είτε για την ανταλλαγή με αντικείμενα σχετικής αξίας. Γι' αυτό το λόγο, βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, θα πρέπει να υπάρχει σχετική άδεια, όπως συμβαίνει σε όλα τα καταστήματα τυχερών παιχνιδών στην Αγγλία.

Για την ιστορία, το 39% των παιδιών στη Μεγάλη Βρετανία (11 έως 16 ετών) έχουν παίξει τυχερά παιχνίδια, ξοδεύοντας, κατά μέσο όρο, 16 λίρες Αγγλίας.

Πηγή: Destructoid 

4 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
pirederas
12:30 24.11.18 pirederas χωρίς τίτλο
Κανονικά θα έπρεπε να είναι κάπως έτσι: €2 για να πάρω ένα τυχαίο skin (που μπορεί και να μην το θέλω), €5 για 3 τυχαία skins, ή να πληρώσω €10-15 για να πάρω απ' ευθείας το ωραίο skin που θέλω, χωρίς να μπλέκω με πιθανότητες. Ο,τιδήποτε άλλο συνιστά εθισμό και τζόγο.

Μιλάω πάντα για τα free to play παιχνίδια, όπου τα skins χωρίζονται σε κατηγορίες σπανιότητας με αντίστοιχες πιθανότητες, σε ΑΑΑ παιχνίδια με full price τα loot boxes δεν έχουν καμία θέση. Είναι απαράδεκτο αυτό που γίνεται π.χ. στο FIFA Ultimate Team. Αλλά ο καθένας οφείλει να προσέχει τον εαυτό του.

Θα μου πεις δεν κερδίζεις χρήματα από την λοταρία των loot boxes, όμως αν είσαι μερακλής μπορείς να ανταλλάξεις τα δώρα με χρήματα σε κάτι sites. Οπότε, εμμέσως, τα loot boxes είναι τζόγος.

Shinobi
00:51 25.11.18 Shinobi RE: χωρίς τίτλο
Οι δικοί μας δεν έχουν πάρει ακόμα θέση και ανησυχώ.

ektelion
14:41 25.11.18 ektelion RE: RE: χωρίς τίτλο
Την τελευταία φορά που πήγαν να ρυθμίσουν κάτι αντίστοιχο (βλ. νόμος για φρουτάκια), κατάφεραν να καθιστούν παράνομο να εγκαθιστάς οποιοδήποτε παιχνίδι (που έχεις αγοράσει νόμιμα) στον υπολογιστή σου και να κατάσχουν υπολογιστές από καθόλα νόμιμα Internet Cafes, πολλά εκ των οποίων έπαθαν τόση ζημιά που αναγκάστηκαν να κλείσουν. Άσε καλύτερα, δεν το 'χουν οι νομοθέτες μας...

TxCForever
19:57 25.11.18 TxCForever RE: χωρίς τίτλο
Τσουχτερές οι τιμές σου. Συμφωνώ όμως πως αν θα σου χρεώνουν skins, χρώματα και πόζες, τότε το να αγοράζεις ακριβώς (και μόνο) ότι θέλεις θα πρέπει να είναι ο μόνος τρόπος. Το έκανε το Killing Floor και σε αυτό δεν είχα πρόβλημα να αγοράσω τα πλείστα skins, όχι τόσο απλα για να νιώθω μοναδικός, αλλά για να στηρίξω μια μικρή ομάδα που παρείχε χάρτες και όπλα εντελώς δωρεάν.