επικαιρότητα games

Η Nintendo παρουσιάζει τη διαδικτυακή υπηρεσία του Switch

Η λειτουργία της διαδικτυακής υπηρεσίας του Switch θα ξεκινήσει μέσα στον Σεπτέμβριο, γι' αυτό και η μαμά Nintendo θεώρησε φρόνιμο να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Το μοντέλο της υπηρεσίας θα είναι συνδρομητικό και με την έναρξη της υπηρεσίας, οι χρεώσεις θα έχουν ως εξής: 

  • Η μηνιαία συνδρομή θα κοστίζει 4€
  • Η τρίμηνη θα κοστίζει 8€
  • Η ετήσια θα κοστίζει 20€
  • Το οικογενειακό πακέτο (μέχρι οκτώ λογαριασμούς) θα κοστίζει 35€

Οι συνδρομητές της νέας υπηρεσίας θα μπορούν να αποθηκεύουν την πρόοδο που σημείωνουν στο Σύννεφο (μέσω της επιλογής Cloud Save), να παίζουν παιχνίδια μέσω διαδικτύου, να απολαμβάνουν ειδικών εκπτώσεων στο e-Shop, και θα αποκτήσουν πρόσβαση σε μία λίστα παιχνιδιών του NES, τα οποία θα υποστηρίζουν online multiplayer για να δείχνουν πιο μοντέρνα. Η λίστα θα ανανεώνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Τέλος, η ιαπωνική εταιρεία ξεκαθάρισε ότι η Virtual Console, μέσω της οποίας μπορούσαμε να αγοράσουμε κλασικά παιχνίδια από την εποχή του NES, SNES και Ν64, δεν θα κάνει την εμφάνισή της στο Switch. Θυμίζουμε ότι τα Wii, 3DS και Wii U, είχαν τη δική τους Virtual Console.  

Πηγές: Eurogamer και Kotaku 

5 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
super_mario
15:03 09.05.18 super_mario χωρίς τίτλο
Δε Θα 'χει Virtual Console. Μάλιστα. Γιατί άραγε; Τόσο δύσκολο είναι το emulation στο Switch; Καίει μπαταρία; Δε θέλουν να διαθέσουν πόρους; Τόσα πολλά λεφτά χρειάζονται πχια; Αφού έχουν λανσάρει ήδη τα mini τα οποία πούλησαν μια χαρά. Ο κόσμος ζητάει βιντατζιές και οι collectors έχουν αρχίσει να αυξάνονται ραγδαία. Ετοιμάζουν μήπως αυτόνομη κονσόλα για αυτή τη δουλειά; Με δικό της online shop; Ή μήπως κάποια υπηρεσία τύπου spotify/netflix; Τι καλά που θα 'ταν. Αλλά μπα...

TxCForever
16:00 09.05.18 TxCForever RE: χωρίς τίτλο
Μάλλον θα κρατάνε τα ρετροπαίχνιδα «ομήρους» της ονλαϊν υπηρεσίας τους ώστε να σου δίνουν κίνητρο να διατηρείς συνδρομή. Γιατί κακά τα ψέματα μέχρι στιγμής δεν πνιγόμαστε και από κίνητρα για να έχουμε συνδρομή πλην των ρετροπαίχνιδων που θα έρχονται δωρεάν μαζί της κάθε μήνα.

super_mario
18:32 09.05.18 super_mario RE: RE: χωρίς τίτλο
Μακάρι να γίνει έτσι όπως το λες. Εγώ κατάλαβα ότι θα υπάρχει μία συγκεκριμένη λίστα με τίτλους του NES, οι οποίοι θα παίζονται με έναν "διαφορετικό" multiplayer τρόπο και όχι πως θα σου δίνουν κάθε μήνα δύο τίτλους τύπου virtual console. Μου κάνει εντύπωση γιατί θυμάμαι πριν κάνα χρόνο συζητούσαμε πως το switch θα τρέχει emulation τίτλους του GameCube. Και είχα ενθουσιαστεί γιατί χρωστάω ακόμη Baten Kaitos και Viewtiful Joe 2.

TxCForever
21:47 09.05.18 TxCForever RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μπα. Μάλλον αυτά θα περιμένουμε από τους homebrewers για να τα δούμε.

super_mario
18:33 09.05.18 super_mario χωρίς τίτλο
Βασικά, το Switch έτσι όπως είναι (σαν μηχάνημα εννοώ) θα γινόταν η απόλυτη πλατφόρμα μιας υπηρεσίας τύπου Virtual Console.