To Mortal Kombat ζει!
Τρίτη 24 ΑΥΓ 2010Κάποιος ζήλεψε μου φαίνεται την άκρως επιτυχημένη –διπλή, για να μην πούμε τριπλή- αναβίωση του Street Fighter και είπε να ακολουθήσει το παράδειγμα του μεγάλου του αντιπάλου. Όχι πως μας χαλάει βέβαια. Ίσα-ίσα, θα μας ξυπνήσει μνήμες από 90s, όταν στις 16-bit κονσόλες και στα arcades μαινόταν η μάχη ανάμεσα στα δυο διάσημα fighting games, καθένα εκ των οποίων είχε τους δικούς του φανατικούς φίλους και πολέμιους.
Θα μου πείτε «Καλά ρε συ Νότη και όλα τα SF και MK που έχουν βγει ενδιάμεσα γιατί τα απαξιώνεις έτσι;». Σε καμία περίπτωση δεν τα απαξιώνω. Απλώς όσο να’ναι, είναι ίσως η πρώτη φορά από τα χρόνια που ήμουν μαθητής Γυμνασίου που φαίνεται καθαρά στον ορίζοντα η πιθανότητα να κονταροχτυπηθούν ξανά τα δυο ιστορικά franchises για τον τίτλο του κορυφαίου του είδους (εκτός αν πια πήρατε ποτέ στα σοβαρά το Mortal Kombat vs. DC…)

Δυστυχώς, το παιχνίδι βρίσκεται ακόμα σε αρκετά πρώιμο στάδιο παραγωγής (ανεπίσημα υπολογίζεται γύρω στο Μάρτιο η κυκλοφορία του), με αποτέλεσμα να μην έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε οι ίδιοι στην παρουσίασή του, παρά μόνο να μιλήσουμε με τον Hans Lo, παραγωγό του παιχνιδιού και να παρακολουθήσουμε βίντεο με gameplay.
Την ώρα που χαζεύαμε στην οθόνη μια άκρως παραδοσιακή μονομαχία μεταξύ Sub-Zero και Scorpion, ο Hans μας εξηγούσε πως ο λόγος που προτίμησαν το συνδυασμό 3D γραφικών με 2D gameplay ήταν γιατί το έκανε το Street Fighter έτσι μπορούσαν να διατηρήσουν την ταχύτητα του gameplay που επιθυμούσαν, αλλά ταυτόχρονα να αποδώσουν και τις λεπτομέρειες που ήθελαν. Πράγματι, τα γραφικά ήταν αρκετά λεπτομερή, με στοιχεία που δεν υπήρχαν στη σειρά, όπως για παράδειγμα το damage που ήταν ευδιάκριτο στους χαρακτήρες όσο προχωρούσε η μάχη: Μάσκες θρυματίζονταν, στολές σκιζόντουσαν και γέμιζαν αίματα, πληγές, γρατζουνιές, ενώ ακόμα και το έδαφος γινόταν κατακόκκινο από το αίμα που έμενε εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της μάχης.

Στη συνέχεια, ο Lo αναφέρθηκε στο πόσο πιστοί στην παράδοση θέλουν να μείνουν με αυτό το παιχνίδι. Άλλωστε όπως παραδέχτηκε όταν τον ρώτησα, ο τίτλος του παιχνιδιού θα είναι τελικά σκέτο Mortal Kombat (και όχι Mortal Kombat 9 ή Mortal Kombat 2011, όπως είχε ακουστεί) γιατί το αντιμετωπίζουν περισσότερο ως reboot της σειράς, παρά ως sequel. Έτσι, είδαμε ουκ ολίγες από τις κλασικές κινήσεις των πρώτων παιχνιδιών να επανέρχονται και στο νέο ΜΚ, όπως ο γάντζος του Scorpion, η παγωμένη ανάσα του Sub-Zero κ.α.
Η κορυφαία στιγμή όμως, ήρθε δίχως άλλο στο τέλος της παρουσίασης, όταν μας έδειξε ένα βίντεο με δεκάδες απανωτές Fatalities, το κερασάκι στην τούρτα του Mortal Kombat από το πρώτο ακόμα παιχνίδι. Αυτές περιλάμβαναν από stage fatalities (εννοείται πως πρώτη από όσες έδειξε ήταν η ελεύθερη πτώση στο περιβόητο Pit και η προσγείωση α λα ανθρώπινο σουβλάκι!), μέχρι ανανεωμένες εκδόσεις των κλασικών fatalities των παλιόφιλών μας (αυτή η γροθιά στα μπαλάκια από τον Johnny Cage ακόμα με πονά όποτε τη βλέπω!), με κάθε χαρακτήρα να διαθέτει δυο διαφορετικές. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να περιγράψω τα λίτρα από αίμα που πετάγονται σε κάθε fatality, ή σε πόσα κομμάτια διαμελίζεται ο εκάστοτε άτυχος χαρακτήρας. Γενικά, αν θεωρείτε ότι σας έλειψε η over-the-top βία από τα τελευταία μέρη της σειράς, από όσα είδα θα αποζημιωθείτε και με το παραπάνω!

-
15:26 24.08.10 Shinobi 2D ?Ωραία τα λένε τα παιδιά στην NetherRealm ,αλλά προφανώς ξεχνάμε πως απευθύνονται και σε κόσμο που γνωρίζει τη σειρά από την πρώτη μέρα της κυκλοφορίας της και ακόμα πιο πίσω . Δυστυχώς τα MK ποτέ, μα πότέ δεν πέρασαν στις 3 διαστάσεις . Το να κινέιται ο χαρακτήρας μέσα και έξω από τη νοητή ευθεία που ενώνει τους δύο μαχητές ,δεν κάνει το παιχνίδι 3D . Δηλαδή τα Fatal Fury ήταν 3D ; Απλά η ομάδα θέλει να δανειστεί λίγο από τη δόξα του SF και προσπαθεί με μάλλον αστείο τρόπο να μας πείσει για επιστροφή στις ρίζες κτλ. Άλλο 3D γραφικά και άλλο 3D fighting game. -
15:32 24.08.10 Dismiss RE: 2D ?Γιατί εγώ θυμάμαι ότι τα (φρικτά, κατά τα άλλα) MK 4 και 5 είχαν κανονική κίνηση στο χώρο; Μπορεί να κάνω λάθος, βέβαια, τα είχα παίξει ελάχιστα. -
15:36 24.08.10 Olorin RE: 2D ?Δεν έχεις άδικο σε αυτό που λες, απλώς υποθέτω πως αυτό που θέλουν να καταδείξουν είναι η επιστροφή στις ρίζες του παιχνιδιού, το reboot της σειράς, εξ ου και η "σκέτη" ονομασία.Συμφωνώ δηλαδή πως δεν είχε ποτέ πραγματικά 3D gameplay, αλλά από την άλλη, το συγκεκριμένο είναι ό,τι πιο κοντά στο πνεύμα των πρώτων ΜΚ και φυσικά καθαρά 2D στο gameplay, χωρίς την όποια εντός, εκτός και επί τα αυτά κίνηση που είχαν κάποια ενδιάμεσα παιχνίδια... -
16:52 24.08.10 Shinobi RE: 2D ?Το θέμα είναι ότι το MK "κουβαλάει" το προβληματικό του gameplay σε κάθε
του εμφάνιση και μορφή. Όσο για το MK4 ,μπορώ να πώ πως δε διαφέρει και
τόσο από το MK3 ( για μένα το πλέον απαράδεκτο της σειράς ) όσον αφορά
το gameplay. Το πρόβλημα εντοπίζεται στα "θεμέλια" της σειράς . Δυστυχώς
ο Boon παπαγαλίζει τη λέξη reboot και μιλάει για επιστροφή στις ρίζες
χωρίς να γνωρίζει τι εννοεί. . -
18:49 24.08.10 TxCForever RE: RE: 2D ?Θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω. Το ΜΚ Deception το βρήκα εξαιρετικό. Ήταν επίσης όσο τρισδιάστατο μπορούσε να γίνει μιας και οι παίκτες μπορούσαν κάλλιστα να κόβουν βόλτες γύρω από τους αντιπάλους τους. Η δράση ήταν γρήγορη, τα γραφικά πολύ καλά, και σχεδόν όλοι οι χαρακτήρες ήταν ισορροπημένοι. Τι περισσότερο να ζητήσει ένας φαν της σειράς; -
18:52 24.08.10 willow RE: RE: 2D ?To Μκ4 δεν διαφερει τοσο πολυ απο το 3? Τι στο καλο αλλα παιχνδια παιζαμε εμεις? εκτος και αν εννοεις οτι και τα δυο ειναι beat'm up -




γίνε μέλος για να σχολιάσεις