Gran Turismo 5
Δευτέρα 28 ΙΟΥΝ 2010Αν κάτσω να μετρήσω τις φορές που έχω ρωτήσει τους ανθρώπους της Sony σχετικά με το πότε κυκλοφορεί το Gran Turismo 5 (επιτέλους), θα χρειαστώ αρκετές εβδομάδες. Το racing παιχνίδι που συνοδεύει εδώ και κάτι… χρόνια το PS3 φαίνεται ότι βρίσκει τελικά τον δρόμο του για τα ράφια των καταστημάτων με την Ιαπωνία να είναι η πρώτη επιβεβαιωμένη αγορά που θα το υποδεχτεί και την Ευρώπη και την Αμερική να ακολουθούν μέχρι το τέλος του χρόνου. Στη δε E3 με το μεγαλύτερο μέρος της ουράς στο booth της Sony να βρίσκεται στους τίτλους του PlayStation Move, βρήκα την ευκαιρία να φτάσω σε ένα από τα PS3 που είχαν φορτωμένο το Gran Turismo 5 και «έλιωσα» στους αγώνες που ήταν διαθέσιμοι!

Opel με πόσο;
Όπως φαίνεται, η Polyphony Digital έχει ορισμένα ακόμα πραγματάκια για να προσθέσει ακόμη στο παιχνίδι προκειμένου να γεμίσει το Blu-ray που θα το φιλοξενεί και σίγουρα περιμένω να δω μία πιο πλήρη έκδοση του Gran Turismo 5 στη gamescom της Κολωνίας σε δυο μήνες από τώρα. Το παιχνίδι έχει τρομακτικά ομαλή ροή και το frame rate καταφέρνει να παραμένει σταθερό την ώρα που η εικόνα είναι καρφωμένη στα 1080p. Οι αγώνες που προσφέρονταν στο demo ήταν τρεις με τον πρώτο να διεξάγεται στο Nurburgring, τη δεύτερη μέσα στην κλασική πλέον πόλη των τίτλων της σειράς GT και την τρίτη σε μια χωμάτινη πίστα. Η συμπεριφορά των οχημάτων ήταν απίστευτα ακριβής και οι εντολές μου γίνονταν πράξη αυτοστιγμεί.
Ο φωτισμός των επιπέδων και τα διάφορα εφέ ήταν εντυπωσιακά και σίγουρα δεν περίμενα κάτι καλύτερο, αφού και στις περιπτώσεις των παλαιότερων παιχνιδιών του γερο-Yamauchi, αυτός ήταν ο τομέας που είχε τις καλύτερες επιδόσεις. Για πρώτη φορά αισθάνθηκα και τόσο έντονη τη διαφορά ανάμεσα σε μέρα και νύχτα, αφού πλέον στο GT5 θα μπορείτε να δείτε τα αυτοκίνητα να αγωνίζονται και σε νυχτερινές συνθήκες.

Η εσωτερική κάμερα είναι κάτι που με απασχόλησε ιδιαίτερα και κατά τη διάρκεια του gameplay demo, αν και για να είμαι ειλικρινής, δεν την προτιμώ σχεδόν ποτέ στα παιχνίδια αυτής της κατηγορίας –θέλω να έχω πλήρη εικόνα του αυτοκινήτου μου. Η Polyphony έκανε μια πατέντα και χρησιμοποιεί την τεχνολογία head tracking, κάτι που σημαίνει πως με τη χρήση του PlayStation Eye, το παιχνίδι μπορεί να αναγνωρίζει την κίνηση του κεφαλιού μας και να περιστρέφει την οπτική γωνία αντίστροφα. Αν δηλαδή έρθει ένας αντίπαλος οδηγός και μας χτυπήσει από δεξιά, αν στρέψουμε το κεφάλι μας προς αυτή την κατεύθυνση, θα δούμε να περιστρέφεται ανάλογα και η εσωτερική κάμερα. Δεν ξέρω το κατά πόσο πρακτικό θα είναι αυτό το χαρακτηριστικό για τον καθένα από εσάς αφού θέλει τον χρόνο του για να το συνηθίσει κανείς, αλλά προσωπικά δεν ασχολούμαι και πολύ με αυτούς που πέφτουν πάνω μου.
-
15:21 28.06.10 bafiaris13 bzz^ αυτό το βιντεάκι στο τέλος ήταν σαν να βλέπω top gear με όλες τις αμαξάρες xD -
23:10 28.06.10 nitro912gr RE: bzzΠοιο άστοχη μουσική σε βίντεο δεν έχω ξανά δει, καλά που δε βάλανε και σκυλάδικο...
Γιατί δεν βαράγανε τίποτα από Juno Reactor, Overseer, Fluke, κάτι νταπαντούπα τις προκοπής έστω...
http://www.youtube.com/watch?v=cv46NB_7QdY
http://www.youtube.com/watch?v=8_kAgSJU_IQ&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=kzKzPLL6upU
Να κάτι από τα παραπάνω :P
Το παιχνίδια φαίνεται να τα σπάει πάντως, μα γιατί; γιατί να μην έχουμε και στα pcιά τέτοια μου λέτε γιατί; -
16:50 28.06.10 TxCForever Τοp GearΕπιτέλους η ευκαιρία μου να δω αν μπορώ να σπάσω τον χρόνο του Stig με το Suzuki Liana ;p -
20:28 28.06.10 Dismiss Νυχτερινή οδήγηση......νομίζω είχε και στο GT3. Αυτή τη φορά θα ασχοληθώ μάλλον, από τότε έχω να παίξω GT.




γίνε μέλος για να σχολιάσεις