θέματα

Η Sony στη gamescom 11

του Χάρη Κλάδη

Λοιπόν, καταλήγω να πιστεύω ολοένα και περισσότερο ότι οι συνεντεύξεις Τύπου στις εκθέσεις δεν έχουν κανένα απολύτως νόημα, κανένα όφελος, τίποτα να προσφέρουν στον θεατή και στον δημοσιογράφο αν το IQ των τελευταίων ξεπερνά αυτό ενός δρυοκολάπτη ο οποίος έχει ζαλιστεί μετά από μισάωρο κουτουλίδι σε κορμό δέντρου. Έτσι και της Sony το χθεσινό, ήταν ένα πανηγυράκι. Τουλάχιστον ήταν καλοσκηνοθετημένο και όχι «άρπα-κόλα» όπως το αντίστοιχο της E3. Είχε βέβαια κακή αρχή με όλα αυτά τα διοικητικά της Sony Ευρώπης, αλλά ευτυχώς όχι σε σημείο να σε κάνει να θες να κλείσεις το stream για να παρακολουθήσεις τα του ευρω-ομόλογου. Γενικότερα, αυτήν την εβδομάδα τα βλέμματα είναι στραμμένα στη Γερμανία, όποιο και να είναι το αντικείμενο του ενδιαφέροντος. Θα είναι καρμικό.

Πω πω, πόση ώρα στέκεστε ρε παιδιά στην ουρά; Δε φοβάστε μη πάθετε καμία... ουρολοίμωξη; (ε, τι θέλετε, αντικαθιστώ τον Κηπουρόπουλο αυτές τις μέρες :Ρ)

Λοιπόν, η ουσία του πράγματος είναι πως η Sony μασκάρεψε περίτεχνα το... τίποτα που είχε να μας παρουσιάσει. Παρότι τα άφησε για το τέλος (προφανώς για να κάνει πως «κλείνει εξίσου εντυπωσιακά όπως άρχισε»), τα μόνα ενδιαφέροντα ήταν το «νέο» φτηνό PSP (99€) που σε συνδυασμό με τα φτηνά παιχνίδια της γκάμας τον 9,99€ θα είναι μία καλή λύση για τον γονέα που θέλει να γλιτώσει από τη γκρίνια του πιτσιρικά χωρίς να καταξοδευτεί. Τι είπατε, δε θα 'χει Wi-Fi; Ε, δεν νομίζω ότι ο προαναφερθέντας πιτσιρικάς νοιάζεται. Ούτε επίσης και το έτερο μέλος του target group του νέου PSP, αυτός που το θέλει για media player. Σημασία έχει ότι ενόψει εορτών η Sony θα έχει στην αγορά την πιο φτηνή κονσόλα/media player και τα πιο φτηνά παιχνίδια, εκτός και αν η Nintendo απαντήσει ανάλογα με το DSi.

Το επόμενο σημαντικό, είναι η πτώση της τιμής του PS3, γεγονός που όμως είχε διαρρεύσει αρκετά πριν την συνέντευξη τύπου, από μία καταχώρηση της κονσόλας στο Amazon. Σιγά το πράμα, θα πείτε, «πήγε η κονσόλα στα 249€». Ε, ναι, το X360 διατίθεται σε αυτήν την τιμή εδώ και ένα χρόνο και η Sony υπέφερε αρκετά, αφού ειδικά στην Αμερική, βρέθηκε πολύ πίσω από τον ανταγωνισμό (μάλιστα διάβασα ότι μέσω του PlayStation η Sony στην Αμερική θα προσφέρει streaming ταινίες στα $0,99 και $1,99 – κίνηση με την οποία ευελπιστεί να ξαναπιάσει τους μη-gamers που χάνει εδώ και ένα χρόνο από τον συνδυασμό X360-Kinect-Live). Και μετά... Αυτά! Εκτός αν υπολογίζετε ως «πολύ σημαντικό» το λανσάρισμα της PlayStation 3D TV, μίας entry-level 3D TV στα 499€ με δυο ζευγάρια γυαλιά. Τέλος!

Τσάμπα πράμα: με 150€ αγοράζεις κονσόλα και πέντε παιχνιδάκια, κάνοντας ευτυχισμένο οποιοδήποτε δεκάχρονο «μπελά». 
4 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
GeoZaxaGR
08:14 18.08.11 GeoZaxaGR χωρίς τίτλο
Η μόνη που άξιζε πραγματικά ήταν η EA !!!

jtg
12:28 18.08.11 jtg Τι θελει να πει ο ποιητης?
"Βασικά, αν δει κανείς και τις τρεις εταιρείες αυτή τη στιγμή, η Microsoft δείχνει πολύ, μα πάρα πολύ σέξι..!"

Απο ποια αποψη? :P

nilo
12:29 18.08.11 nilo RE: Τι θελει να πει ο ποιητης?
Καλύτερα Booth Babes xD

Dismiss
12:47 18.08.11 Dismiss RE: RE: Τι θελει να πει ο ποιητης?
Kinect + μεγαλύτερο χειριστήριο. Με ισχυρή δόνηση. Εύκολο.