θέματα

gamescom 09: αποκαλύψεις από τη Lionhead

του Πέτρου "Sir Pretender" Κηπουρόπουλου

Το πρόγραμμα της gamescom που είχε μοιραστεί στους εκπροσώπους του Τύπου έγραφε για σήμερα «Press Conference Microsoft / Lionhead». Μ’ αυτό στο μυαλό του, ο Νότης μπήκε στην αίθουσα της συνέντευξης Τύπου περιμένοντας βεβαίως να μάθει γιατί ο Molyneux (ή ο «Μολινιός» όπως αρέσκεται να τον αποκαλεί) ανέβαζε ακαταλαβίστικες ρήσεις άσχετων ατόμων στο site της εταιρείας του αλλά και να πληροφορηθεί για τυχόν κινήσεις της Microsoft, ένα Natal, μια πτώση τιμής στο Xbox360 Elite, ένα κάτι τελοσπάντων!

Στο χέρι σας είναι το αν θα το παίξετε καλοκάγαθος (θύμα) βασιλιάς...

Οι μύθοι του… «Μολινιού»!

Ο Peter Molyneux πήρε πάνω του ουσιαστικά όλη τη συνέντευξη Τύπου των Microsoft και Lionhead ή μάλλον για να ακριβολογούμε, «τη συνέντευξη Τύπου της Lionhead», αφού η Microsoft φαινόταν μόνο… στο πρόγραμμα!
Η πρώτη ανακοίνωση αφορούσε το Fable II και είχε να κάνει με τη διάθεσή του σε πέντε επεισόδια με το πρώτο εξ’ αυτών να κυκλοφορεί δωρεάν στις 29 Σεπτεμβρίου. Ο Molyneux δικαιολογήθηκε για την κίνηση αυτή, υποστηρίζοντας ότι αποτελεί ένα «άνοιγμα» προς όλους εκείνους που ενδιαφέρονται να ζήσουν την εμπειρία των Fable αλλά η τιμή τους αποτρέπει. «Ο καθένας θα έχει τη δυνατότητα να παίξει δωρεάν το πρώτο τμήμα του παιχνιδιού και εφ’ όσον του αρέσει, τότε μπορεί με ασφάλεια να αγοράσει και τα υπόλοιπα».

Η αλήθεια είναι ότι αν και σε γενικές γραμμές πρόκειται για μια πρωτότυπη αν μη τι άλλο κίνηση, προσωπικά τη βρίσκω μάλλον ανούσια αφού για τον λόγο αυτό υπάρχουν και τα demos. Θα μπορούσε κάλλιστα ο «Πετράκης» να λάνσαρε το 20% του παιχνιδιού ως demo ώστε ο παίκτης να μπορούσε να σχηματίσει μια ασφαλή εικόνα για τον τίτλο. Το να σταματήσει κάποιος στο 60% ή το 80% του παιχνιδιού (και να μην πάρει δηλαδή τα εναπομείναντα κομμάτια) μου κάνει λίγο πόντιο…

...ή κακιασμένη βασίλισσα (αμφότερες οι εικόνες είναι artwork του παιχνιδιού)!

Το τρίτο το μακρύτερο

Αυτό που όμως έκλεψε την παράσταση στη «μάζωξη» της Microsoft Lionhead ήταν η μεγάλη ανακοίνωση του Molyneux που δεν ήταν άλλη από το Fable III! Εδώ ο παίκτης αναλαμβάνει τον ρόλο του γιού ή της κόρης του ήρωα από το δεύτερο παιχνίδι της σειράς με το όλο gameplay να χωρίζεται σε δύο μέρη: στο πρώτο μισό, θα πρέπει να ρίξει τον «κακό τύραννο» της Albion οργανώνοντας… επανάσταση και αφού τα έχει καταφέρει, στο δεύτερο μισό θα πρέπει να κυβερνήσει τον τόπο!

Η ελευθερία κινήσεων που ανέκαθεν προσέφεραν τα Fable και ο μανιχαϊστικός τρόπος εξέτασης των καταστάσεων δίνουν ρέστα όπως καταλαβαίνετε αφού μπορείτε να το παίξετε από καλός και συμπονετικός βασιλιάς μέχρι στυγνός και «παρτάκιας» (σ.σ. αυτός που κοιτάει την πάρτη του, όχι αυτός που πάει σε πολλά πάρτι) μονάρχης! Επί της ουσίας, ο Molyneux διευκρίνισε πως «στα προηγούμενα δύο Fable, ο παίκτης δρούσε ως ήρωας που έσωζε την Albion. Γιατί λοιπόν να μην την κυβερνήσει κιόλας»;

Έτσι λοιπόν, ως βασιλεύς και απόλυτος κυρίαρχος θα πρέπει να σκεφτείτε πώς θέλετε να κυβερνήσετε τον λαό σας: θα βοηθήσετε τους πτωχούς, θα κρατήσετε χαμηλά τους φόρους και θα είστε ακριβοδίκαιος ή μήπως θα εξελιχθείτε σε έναν νέο Vlad Dracula; Πάνω σε αυτό το σκεπτικό, οι άνθρωποι της Lionhead εισήγαγαν ένα νέο μηχανισμό στο παιχνίδι, τα «judgments». Συχνά-πυκνά θα καλείστε να λάβετε αποφάσεις για διάφορα ζητήματα και ως επί το πλείστον διαμάχες και αλληλοκατηγορίες μεταξύ των υπηκόων σας. Εσείς θα πρέπει να ερευνήσετε την εκάστοτε κατάσταση και να βγάλετε την ετυμηγορία σας –ή και όχι!

2 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
Seph
04:57 20.08.09 Seph Αμάν πια...
Οκ, ενδιαφέρον το concept, αλλά όλο το Hype με τον Che κ.τ.λ. για το Fable 3? Ευελπιστώ πάντως ο Κος Molyneaux να μην πέσει για άλλη μία φορά θύμα του ίδιου του hype του. Και btw ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GOD OF WAR 3 MOY?

Sir Pretender
09:45 20.08.09 Sir Pretender rofl
Ε, δε θα 'χε τι να βάλει οπότε ανέβασε 'κει πέρα ό,τι βρήκε πρόχειρο :P