σχόλια

Dismiss
Dismiss | 11:31 14.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μπαίνεις σε μια κατηγορία, δημοσίευση νέου θέματος, δημιουργία ψηφοφορίας (ένα κουτάκι πιο κάτω στη σελίδα).
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 10:27 14.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
πως μπορεί να στήσει κάποιος ψηφοφορία στο φορουμ; δε βρίσκω κάτι :-(

Ή δεν μπορεί; (ο κάποιος, ο καθένας)
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 20:41 13.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive RE: RE: χωρίς τίτλο
Μπορεί να θυμάμαι λάθος, όμως αν καταδίκαζες λάθος άτομο, απλά έτρωγες χέσιμο από τον διοικητή σου και απλά συνέχιζε το στόρυ.
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 17:27 13.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive RE: χωρίς τίτλο
Δεν θυμάμαι ακριβώς, αλλά νομίζω ότι όντως δεν επηρέαζαν τη γενική ιστορία. Μπορούσες όμως να βγάλεις λάθος πόρισμα στις υποθέσεις και να στείλεις λάθος κόσμο φυλακή.
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 17:07 13.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive χωρίς τίτλο
Το προχώρησα αρκετά, αλλά μόλις διαπίστωσα πως οι επιλογές σου στις ανακρίσεις δεν παίζουν κανενα απολύτως ρόλο στην εξέλιξη του παιχνιδιού, ξενέρωσα σε βαθμό που δεν ασχολήθηκα ξανά.
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 16:53 12.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ε, γράψτε εδώ τι θέλει ο καθένας ή κάντε poll στο φόρουμ. Όχι ότι θα έχει σημασία, βέβαια.

Το στατιστικό στοιχείο δεν έχει μεγάλη σημασία, πάντως, όταν βασίζεται σε ανούσιες μετρήσεις.
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 16:09 12.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
@Dismiss Το έχουμε ξανασυζητήσει παλιά θυμάμαι, με τα ίδια πάνω-κάτω επιχειρήματα εκατέρωθεν :Ρ. Προφανώς δεν υπάρχει χώρος για συμφωνία εδώ αλλά δεν πειράζει, καλό κάνει η πολυφωνία.

@pirederas Η αριθμολαγνεία είναι μια επιλογή στάσης του αναγνώστη απέναντι στα νούμερα και όχι στάση του metacritic. Το metacritic κάνει ό,τι κάνει οποιοσδήποτε "στατιστικός" αναλυτής σε ολόκληρο το φάσμα της επιστήμης: εφαρμόζει στατιστικές αναλύσεις και αλγόριθμους σε έναν σκασμό αριθμών. Το ότι πατάνε εκεί διάφοροι για διάφορους λόγους έχει να κάνει με τις επιδιώξεις και τις σκοπιμότητες και όχι με το metacritic και φυσικά δεν φταίνε οι βαθμοί/αριθμοί σε αυτό.

Πάντως θα είχε ενδιαφέρον ένα poll να δούμε τι θέλουν οι περισσότεροι. Γιατί δεν φτιάχνετε ένα; Κάντε μου και μένα ένα χατίρι :) :) :)
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 14:17 12.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Η αριθμολαγνεία του Metacritic έχει κάνει μεγάλο κακό στην βιομηχανία. Αφού το χρησιμοποιούν μέχρι και οι εκδότες ως άλλοθι για να μην πληρώνουν bonus στους εργαζόμενους π.χ. "αν το παιχνίδι σου δεν πιάσει 85+ στο MC, τότε χαιρετίσματα".

Κι εγώ μπαίνω στο MC για να δω τί παίζει με κάποιο game, αλλά το νούμερο που βλέπω δεν του δίνω ιδιαίτερη σημασία. Πιο πολύ κοιτάω τα νούμερα που λένε σε πόσους άρεσε σε σχέση με το σε πόσους δεν άρεσε, όπως και το πλήθος των βαθμολογιών ώστε να υπάρχει αξιόπιστη δεξαμενή reviews. Πάντα διαβάζω τί λένε μερικοί reviewers και users (καλά αυτούς δεν τους διαβάζω στο launch γιατί 99% είναι trolls, ή θα βάλουν 10άρια από fanboyism ή 0 από μίσος).
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 12:03 12.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Θεωρώ ότι είναι μεγάλο λάθος να συγχύζεις το νούμερο με την ξεκάθαρη κρίση. Το έκανες και παλιά, όταν δυσανασχετούσες όταν έγραφα ότι με δυσκολία βάζω έναν βαθμό. Η κρίση είναι ξεκάθαρη, πάντα είναι. Μου άρεσε, πέρασα καλά, δεν είναι για όλους, μέτριο, χάσιμο χρόνου, θα αρέσει σε κάποιους, απαραίτητο για τους φίλους του είδους, στρυφνό για άλλους. Αυτή είναι η κρίση η πραγματική.

Ο αριθμός είναι που ισοπεδώνει τα πάντα και τα θολώνει, βάζοντας πολύ διαφορετικές μεταξύ τους εμπειρίες σε αυστηρό καλούπι. Σε καταλαβαίνω, γιατί κι εγώ μεγάλωσα διαβάζοντας review, αλλά επειδή έχω μια κάποια εμπειρία πλέον και έχω δει την αγορά και από την κακή της πλευρά, πιστεύω ότι είναι καλύτερα έτσι, κι ας μας έδινε περισσότερα κλικ ο βαθμός. Άλλωστε δεν το κάνουμε πια για τα κλικ, αυτός ο τομέας έχει πεθάνει οικονομικά στην Ελλάδα.

Αν το καλοσκεφτείς, η έλλειψη αριθμού είναι σαν να χρησιμοποιείς μια άπειρη κλίμακα, όπου χωράνε άπειρες διαβαθμίσεις μεταξύ "μέτριου" και "καλού". Και όχι, δεν υπάρχει απόλυτα αντικειμενική κρίση. Κανείς δεν γράφει σε κενό, χωρίς βιώματα και προτιμήσεις. Άρα και ο αριθμός του είναι χρωματισμένος από κάτι τέτοιο.
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 09:58 12.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το 9 που μπήκε πριν από μερικά χρόνια, είχε την αξία του τότε και αυτό είναι αυτονόητο !! Δεν μπορεί το θρυλικό Kick off των '90 που πήρε 10 να είναι καλύτερο από το fifa 17 που πήρε 9 !! Ένα παιχνίδι κρίνεται ως παιχνίδι και εκεί είναι η μαγκιά και η κρίση του reviewer να δώσει έναν δίκαιο βαθμό με ένα επεξηγηματικό κείμενο. Πχ κάτι τραγικά του τύπου "βάζω στο φιφα 17 βαθμό 7 επειδή είναι μια απ τα ίδια με πέρυσι" δείχνουν κενό στο συντάκτη. Ένα παιχνίδι, είτε είναι σικουελ είτε προσθήκη είτε ο,τιδήποτε έχει μετρήσιμα και μη μετρήσιμα χαρακατηριστικά. Τα μετρήσιμα μπορούν να βαθμολογηθούν, βλ. γραφικά, fps, διάρκεια. Τα μη μετρήσιμα μπορούν να περιγραφούν. Η συνολική αποτίμηση επίσης μπορεί να βαθμολογηθεί. Ουσιαστικά αυτό κάνετε ήδη αλλά το κάνετε περιγραφικά με τρόπο λες και απαγορεύεται να ξεστομίσει κανείς νούμερο ή ξεκάθαρη κρίση.
Αυτονόητα επίσης ο βαθμός αλλά και το κείμενο εξαρτώνται απ το ποιος το γράφει. Όλα με λίγα λόγια είναι υποκειμενικά και επηρεάζονται από βιώματα, περιβάλλον και συνθήκες. Τι νόημα έχει Φωκίωνα να λες "εκπληκτικά γραφικά" όταν ξέρεις ότι σε 5 χρόνια το ίδιο το μάτι σου θα τα βλέπει μέτρια; Το λες όμως (και ορθά). Ο βαθμός γιατί να φέρει τόσα βάρη, που ουσιαστικά είναι τα ίδια που φέρει και το κείμενο;;;
Για να συμφωνούν τα λόγια σου με τις πράξεις σου, θα πρέπει στα review σου ΜΟΝΟ να περιγράφεις στενγά και τίποτα άλλο: "Παίρνεις αυτόν, κάνεις εκείνο, τέλος". Ούτε καλά γραφικά, ουτε καλή υπόθεση ούτε τίποτα να μην αναφέρεις. Όλα είναι καλά "τώρα" και ενδεχομένως όχι άυριο.
Επίσης λες ότι ο βαθμός σε αποτρέπει ίσως να διαβάσεις το review. Θεωρείς ότι σε ένα παιχνίδι/είδος που μας ενδιαφέρει πχ uncharted, fifa, rally, DOA κ.ά υπάρχει πιθανότητα να μην ανυπομονούμε να διαβάσουμε το review; Αν δε μας ενδιαφέρει, ακόμα και χωρίς βαθμό δε θα το διαβάσουμε μάλλον. Αν πάλι τα διαβάζουμε όλα -όπως εγώ πχ- είτε έχει βαθμό είτε όχι δεν αλλάζει κάτι. Τώρα θα μου πεις εύλογα “είδες, ο βαθμός δεν έχει νόημα τελικά”. Κι όμως αποδίδει μια γενική εικόνα που βοηθά πολύ όταν εμπιστεύεσαι τον reviewer. Το metacritic εξαλείφει την υποκειμενικότητα του reviewer βγάζοντας τον μέσο όρο και τα αποτελέσματα είναι πολύ αξιόπιστα. Χωρίς βαθμό δεν υπάρχει βάση, θεμέλιο για αξιοκρατική ταξινόμηση και οργανωμένη γνώση. Αλίμονο αν γεμίσουμε review-απομνημονεύματα. Καήκαμε. Αν αρχίσεις -θεωρητικά- να βάζεις μηδέν σε όλα αυτό θα καταφέρεις.
Ο βαθμός δεν φταίει σε τίποτα. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι η δίκαιη και αμερόληπτη -από εσωτερικά και εξωτερικά βιώματα- βαθμολόγηση είναι δύσκολη και είναι δυνητικά εργαλείο απρόσφορης υποτίμησης ή ανατίμησης με μια ματιά. Όμως αν τεθούν και εξηγηθούν τα κατάλληλα κριτήρια είναι απολύτως εφαρμόσιμη και άκρως σημαντική.
Οκ αυτή η κουβέντα δεν τελειώνει και μπορώ να γράψω άλλα τόσα αλλά προφανώς είμαστε ήδη σε σχηματισμό παράλληλων μονόλογων. Γιατί δεν κάνετε ένα πολλ να δούμε τι θα ψήφιζε ο κόσμος εδώ μέσα; Όχι για το “δίκιο” ή “άδικο”, απλά για την ιστορία:-)
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 17:36 11.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive RE: RE: χωρίς τίτλο
εμένα έχει ακόμα και τη ζελατίνα του ερμητικά κλειστή..
απάντησε ⇒

paokman
paokman | 15:16 11.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive RE: χωρίς τίτλο
Αυτό ακριβώς σκεπτόμουν κι εγώ! Εν τω μεταξύ, το L.A. Noire το έχω τόσα χρόνια και δεν έχω αξιωθεί να το ξεκινήσω...
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 23:52 10.09.17
Το L.A. Noire έρχεται στα PS4, Xbox One, Switch και HTC Vive χωρίς τίτλο
Ένα παιχνίδι που δεν περίμενα να επανακυκλοφορήσει ποτέ. Μάλλον φταίει το VR πείραμα για το Vive, και μαζί με αυτό είπαν να το κάνουν port και στις άλλες κονσόλες. Ίσως το δοκιμάσω επί τη ευκαιρία. Αν το L.A. Noire φτάνει να γίνεται remaster, δεν υπάρχει δικαιολογία από την Take Two για το Red Dead Redemption.
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 18:19 09.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ακριβώς. Και μετά μπαίνουν άλλοι παράγοντες. Τι αξία έχει ένα 9 που μπήκε πριν από 3 χρόνια; Αν έχει βγει εν τω μεταξύ ένα sequel που δεν παίρνει πάνω από 7 επειδή δεν έχει αλλάξει ιδιαίτερα την παλιά συνταγή ή επειδή δεν εκπλήσσει πια τον κόσμο και τους κριτικούς, σημαίνει ότι το sequel είναι χειρότερο του αρχικού;

Και φυσικά, υπάρχει και ο προφανής λόγος που βλάπτει τους αναγνώστες: ο βαθμός αποθαρρύνει πολλές φορές την προσεκτική ανάγνωση του κειμένου, με αποτέλεσμα να χάνει ο αναγνώστης παιχνίδια που θα του άρεσαν κι ας πήραν ένα 6-7. Στην ουσία, δεν εξυπηρετεί σε κάτι, εκτός ίσως από μια διευκόλυνση του επισκέπτη να βλέπει αν κάτι αξίζει με μια ματιά. Αλλά αυτό δεν πιστεύω ότι αξίζει τα αρνητικά.
απάντησε ⇒

paokman
paokman | 17:16 09.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Η βαθμολογία δεν έχει νόημα πουθενά. Αναγινώσκεις, κατανοείς, κρίνεις βάσει των γούστων σου και αποφασίζεις. Και αυτό ισχύει παντού. Σημασία έχει η κατανόηση και η πρόσληψη υπ' ευθύνη του αναγινώσκοντος. Τι σχέση έχει άραγε ένα οχτώ στο Shadow of Mordor με ένα οχτώ στο Pro Evolution;
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 14:30 08.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: χωρίς τίτλο
γιατί τέτοια δαιμονοποίηση του βαθμού;; μου κάνει εντύπωση ειλικρινά...
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 21:51 07.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: χωρίς τίτλο
Άλλα σχέδια είχαμε για το site, προς το παρόν μας αναγκάζει να το κάνουμε αυτό το παλιό CMS. Απολαύστε το όσο μπορείτε (μπορεί και για πολύ καιρό, δηλαδή). Εγώ λέω να βάζω 0 σε όλα, πλέον κι ας φαίνονται άσχημα στο top games :P
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 21:31 07.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: RE: χωρίς τίτλο
Όντως. Είναι απίστευτο το πόση διαφορά κάνει αν έχεις τιμονιέρα στο Dirt Rally.
απάντησε ⇒

goal_scoring_superstar_hero
goal_scoring_superstar_hero | 19:24 07.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) RE: χωρίς τίτλο
Η πλάκα είναι ότι μπήκα για ακριβώς το ίδιο σχόλιο. Στην κεντρική σελίδα, πάνω δεξία, top games, αν περάσεις το mouse από πάνω έχει βαθμό το κάθε παιχνίδι! :)

Τέλος, αν έχεις τιμονιέρα, αγοράζεις με κλειστά μάτια το Dirt rally( με το 1/3 της τιμής). Αν δεν έχεις το ξεχνάς, αγοράζεις αυτό.
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 08:42 07.09.17
DiRT 4 (@Xbox One, PS4, PC) χωρίς τίτλο
Πρέπει να είναι φοβερό, θα το σκεφτώ σοβαρά γιατί ραλυ της προκοπής άλλο δεν βρίσκεις δυστυχώς....

υγ: πόσο θα κρατήσει αυτό το αστείο με τη βαθμολογία; αφού συνήθως τη βγάζετε που τη βγάζετε σε άλλο λινκ, γιατί μας το στερείτε απ τη σελίδα του ριβιου; Ακόμα δεν μπορώ να το χωνέψω ότι το θεωρείτε καλύτερο έτσι!! Τς..τς..τς...
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 00:32 30.08.17
Matterfall (@PS4) RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Της Amiga σπανίως ακούω διασκευές. Η μουσική στην ορίτζιναλ, αγνή μορφή της συνήθως μου είναι αρκετή.
απάντησε ⇒

Silender
Silender | 21:53 29.08.17
Matterfall (@PS4) RE: RE: χωρίς τίτλο
Ε δε μπορούσα, έπρεπε να ποστάρω και αυτό:
https://www.youtube.com/watch?v=4F7G3h3QiEA

ΥΓ: Πάει με έκαψες TxCForever. Θα κάθομαι τώρα όλο το βράδυ να ακούω διασκευές...
απάντησε ⇒

Silender
Silender | 21:24 29.08.17
Matterfall (@PS4) RE: χωρίς τίτλο
α γεια σου


Stage 3-3 (https://www.youtube.com/watch?v=MMqbsPlXZ9Q)

Epic Vibezzz
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 20:12 29.08.17
Matterfall (@PS4) χωρίς τίτλο
Housemarque, οι σύγχρονοι άρχοντες του arcade gaming. Το Super Stardust HD το έπαιξα στο Vita και ήταν φοβερό, όπως και το Resogun στο PS4. Για να πω την αλήθεια η Housemarque τελευταία έχει βγάλει μαζί Alienation, Matterfall και Nex Machina και κλίνω προς το τελευταίο.
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 19:08 29.08.17
Matterfall (@PS4) RE: χωρίς τίτλο
Δεν είναι του Huelsbeck το soundtrack, βέβαια, αλλά το θυμίζει, ιδιαίτερα στην αρχή. Φυσικά στο πιο μοντέρνο/techno του, όπως θέλουν τα cool kids.
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 18:19 29.08.17
Matterfall (@PS4) χωρίς τίτλο
Το πιο σημαντικό: από μουσική τι λέει; Γιατί ο λόγος που επιστρέφω στο Turrican είναι η μουσική του Chris Huelsbeck.

Στα πιο σημαντικά, μόλις ανακάλυψα πως το Hard Corps είναι compatible με το Xbox One... άρα βρήκα τον λόγο που θα ξεσκονίσω το δικό μου.
απάντησε ⇒

paokman
paokman | 13:39 29.08.17
Matterfall (@PS4) !!!
Φαίνεται ενδιαφέρον!
απάντησε ⇒

goal_scoring_superstar_hero
goal_scoring_superstar_hero | 12:39 25.08.17
gamescom 2017: Ανακοινώθηκε το Fear Effect Reinvented χωρίς τίτλο
Αυτο, pqrasite eve 1, skullmonkeys, heart of darkness, μερικα ελαχιστα παραδειγματα που εκαναν τοσο ιδιαιτερη την κονσολα τοτε. Διαμανταρα, κι ας εχει 1002 στραβα κι αναποδα
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 17:35 24.08.17
gamescom 2017: Ανακοινώθηκε το Fear Effect Reinvented χωρίς τίτλο
Ο λόγος που πραγματικά ήθελα δικό μου PS1 τότε ήταν αυτό και ο διαδοχός του. Για Tekken και ISS και τα λοιπά βολευόμουν και με επισκέψεις σε φίλους, αλλά για κάποιο λόγο αυτό με τράβηξε τότε.

Ελπίζω να κάνουν καλή δουλειά έστω και αν τα όσα είδα με το Sedna μέχρι στιγμής δεν μπορώ να πω πως με ενθουσίασαν.
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 14:40 22.08.17
Uncharted: Αναζητώντας τον Χαμένο Θρύλο (@PS4) RE: χωρίς τίτλο
Όχι, μας έστειλαν μόνο το press kit του Lost Legacy, αν κυκλοφορήσει ευρέως το Jak, μάλλον θα το στείλουν ξεχωριστά.
απάντησε ⇒