σχόλια

Tim
Tim | 12:40 15.11.17
ELEX (@PC, PS4, Xbox One) χωρίς τίτλο
Αυτό είναι rpg. Όχι σαν κάτι άλλες μαιμουδιές που φτιάχνονται λες και έχουν ενσωματωμένο GPS για τα πάντα.
απάντησε ⇒

Shinobi
Shinobi | 10:47 15.11.17
O Noctis στο Tekken 7 Ωραία
Ας γεμίσει το Tekken με σαχλούς χαρακτήρες, μπας και τη γλυτώσει το Soulcalibur από δαύτους :P

Επίσης: Nόκτις αντί του θείου Καζ; Έλεος βρε Χαράντα.
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 13:49 14.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
για μένα η αρχή έγινε με το iss pro 98, και από τότε μέχρι το 2010, καιγόμασταν μόνοι και παρέα με τα pro.
απάντησε ⇒

Shinobi
Shinobi | 10:05 14.11.17
Super Mario Odyssey (@Switch) Νεφρό
Θα πουλούσα και το νεφρό μου για να έχω ένα παιχνίδι με τον NES Mario. Ε-ΠΟΣ!
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 22:48 13.11.17
Gran Turismo Sport (@PS4) χωρίς τίτλο
Συγγνώμη αν ακουστώ «ρηχός», αλλά για μένα το μοναδικό selling point που ανέκαθεν με ενδιέφερε στη σειρά ήταν οι άπειρες επιλογές σε αυτοκίνητα, events και πίστες. Να «έχω» για πλάκα Lamborghinis και Ferrari με ένα Skyline πειραγμένο μέχρι το Θεό ή ένα Escudo φτιαγμένο για αναβάσεις. Εκεί που συμμετέχω σε αγώνες ράλλυ, να αλλάζω και να πηγαίνω ξαφνικά σε πίστα go-kart.

Αν τα φύγουμε όλα αυτά απλά για να μπορώ να βγάζω υψηλής ευκρίνειας screenshots, τότε λυπάμαι αλλά για μένα δεν είναι πλέον Gran Turismo.
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 17:35 13.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: RE: χωρίς τίτλο
ISS Pro Evolution 2 ήταν το παιχνίδι που πραγματικά κάηκα με φίλους (από τα κλασσικά, γιατί το πραγματικό κάψιμο ήταν στο PES 5).
απάντησε ⇒

buddyjesus
buddyjesus | 13:20 13.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: χωρίς τίτλο
To τρομακτικό, μιας που ανέφερες ISS, είναι πως σαν χτες μου φαίνεται που πλακωνόμασταν στο ISS 98' @PSX. Daaaaaaaamn
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 08:04 13.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) χωρίς τίτλο
ρε γμτ, προσπαθώ ειλικρινά να εγκαταλείψω το φιφα για χάρη του άλλοτε λατρεμένου ΠΡΟ, αλλά δε γίνεται ! όσες φορές προσπαθώ, με κουράζει και με ξενερώνει κατά τόπους. Βάζω μετά το φιφα και είναι όλα τόσο γλαφυρά και ομαλά. Είχα ελπίδα με το 2018 αλλά βλέπω ότι πάλι δε γίνεται. Ίσως έχω συνηθίσει θα πει κάποιος, αλλά αυτή η συνήθεια παλιότερα καθόλου δε με εμπόδισε να εγκαταλείψω το φιφα εν μια νυκτί για το συγκλονιστικό τότε -και τώρα ακόμα- iss pro. Τι να πω, δε ξέρω...
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 07:55 13.11.17
Gran Turismo Sport (@PS4) χωρίς τίτλο
δεν ξέρω για την τελική έκδοση, αλλά αν κρίνω απ' την μπέτα, η PD αρχίζει να θυμίζει nintendo με τις εμμονές και την ξεροκεφαλιά της. Σκέφτομαι για πρώτη φορά στα χρονικά να ΜΗΝ αγοράσω gran turismo. Κρίμα πραγματικά (εκτός και αν με κάνα patch ανατραπεί τπτ).
απάντησε ⇒

stormtrooper
stormtrooper | 16:23 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) RE: χωρίς τίτλο
Eδω στα "μεγάλα" site του εσωτερικού βλέπεις να ανεβαίνουν review για παιχνίδια όπως το bloodborne (που έχει σχεδόν 20 trophies για πλάκα αν το τερματίσεις) και ο συντάκτης έχει μόνο ενα trophy αλλά πάραυτα θεωρείται reviewer. Δεν τα γράφω αυτά για να δικαιολογήσω η να κράξω κανέναν (ιδέα δεν έχω για το tales of berseria) απλά σε μερικά παιχνίδια τα trophys μαρτυρούν το πόσο ασχολήθηκε κάποιος, φυσικά δεν πρέπει να κερδίσει το platinum και να βρει κάθε easter egg για να θεωρηθεί έγκυρο το review ενω όπως σωστά ειπώθηκε μπορεί και να τερματίσεις το παιχνίδι και να έχει ελάχιστα trophy.
Η διαφορά βέβαια του byteme με άλλα Ελληνικά site είναι οτι ο συντάκτης απαντάει ψύχραιμα και (κατά την άποψη μου) λογικά χωρίς να θεωρεί τον εαυτό του guru του gaming και όσους διαφωνούν μαζί του Τρολ. Κοινώς σε άλλο site ο GreekInnovation θα έτρωγε ban με συνοδεία κειμένου από τον συντάκτη όπου θα του έλεγε πόσο καλύτερα ξέρει απ'όλους και το σχολιό του θα κοβόταν ώστε να φαίνεται μόνο το "Κορυφαίο Review", από αυτό και μόνο το παρών review θεωρείτε πιο αξιόπιστο από την περίληψη από αλλα review και φορουμ που βρίσκεις αλλού.
απάντησε ⇒

buddyjesus
buddyjesus | 14:08 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) RE: χωρίς τίτλο
@Greeksomething
Ρε μάστορα, μπαίνεις 9 μήνες μετά το τελευταίο ποστ μόνο και μόνο για να κράξεις τον αρθρογράφο. Τι περιμένεις, να ακούσεις μπράβο ? :Ρ Ξεκόλλα λίγο
απάντησε ⇒

Dismiss
Dismiss | 13:30 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) Δεν ξέρω πόσες ώρες έπαιξε ο Σπύρος...
...και δεν έχω σκοπό να τον δικαιολογήσω ή οτιδήποτε, αλλά είναι λάθος να ταυτίζετε τα trophies/achievements με τις ώρες παιχνιδιού. Δεν υπάρχει πάντα ταύτιση. Υπάρχουν παιχνίδια που τα τερματίζεις μια φορά και σου δίνουν το 75% των trophies, τύπου Traveller's Tales. Υπάρχουν άλλα που τα τερματίζεις και σου δίνουν ένα Trophy, τύπου Last of Us. Άντε κανα-δυο ακόμα, αν το τερμάτισες σε υψηλό επίπεδο δυσκολίας.

Μπορείς να πάρεις το Star Wars Battlefront ή το Destiny 2, για παράδειγμα, να βγάλεις την ιστορία τους, να μαζέψεις καμιά δεκαριά - δεκαπενταριά trophies και να μην έχεις δει στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ από το πραγματικό παιχνίδι. Ένα άλλο παράδειγμα είναι το Tekken 7, που παίρνεις το Platinum μόνο από το story, μερικούς αγώνες online και μπόλικο practice. Δηλαδή μπορεί να έχεις το Platinum και να είσαι λίγο-πολύ άσχετος με το παιχνίδι ή να ξέρεις να παίζεις μόνο έναν από τους δεκάδες χαρακτήρες.

Τέλος πάντων, το συμπέρασμα είναι ότι μερικές φορές τα trophies σημαίνουν κάτι για τις ώρες που έχει παίξει κάποιος, άλλες φορές δεν σημαίνουν τίποτα. Εγώ προσωπικά, τα έχω ιδιωτικά τα trophies μου, γιατί πολλές φορές υπάρχουν embargo και σου ζητάνε οι εταιρείες να έχεις κρυφά τα trophy για να μην σποϊλάρεις το campaign, ενώ άλλες φορές θέλω να δω πράγματα που δεν μπορώ να δω μόνος μου, οπότε πάω και παίζω με λογαριασμούς άλλων που παίζουν σε clans κλπ. Αυτό έκανα πρόσφατα στο D2, για παράδειγμα, για να βγει ένα πλήρες review.
απάντησε ⇒

paokman
paokman | 12:14 12.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) !!!
Μου το έκαναν δώρο στο PS4. Όλα τα λεφτά είναι το διπλό με φίλους! Το γεγονός ότι κατέβασαν ένα κλικ την ταχύτητα του παιχνιδιού είναι ιδιοφυές. Μπορείς ως εκ τούτω να ξεδιπλώσεις τη σκέψη σου ευκολότερα και να πετύχεις ωραίες φάσεις. Παίζοντας με το κομπιούτερ αισθάνομαι μονίμως αδικημένος, καθώς μπορείς να φας γκολ με οποιονδήποτε τρόπο όσο καλά κι αν έχεις παίξει. Το θέμα της ελλείψεως ομάδων και πρωταθλημάτων μάλλον δεν απασχολεί πια την KONAMI, αφού σχεδόν από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας διατίθενται πολλά patch τρίτων, τα οποία προσθέτουν όποιο πρωτάθλημα μπορείς να φαντασθείς!
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 12:08 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) χωρίς τίτλο
@GreekInnovation

Νομίζεις ότι ακόμα και στα μεγάλα sites του εξωτερικού που βγάζουν review μερικές μέρες πριν το επίσημο launch, ο εκάστοτε reviewer έχει πραγματικά τερματίσει το παιχνίδι; Όχι μόνο να δει τα credits του campaign, αλλά να κάνει και όλα τα side-quests, συν τα κρυφά boss fights, να πάρει όλα τα trophies/achievements, και να εντοπίσει όλα τα easter eggs;
απάντησε ⇒

Shinobi
Shinobi | 09:05 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) RE: χωρίς τίτλο
Φίλε GI, Λυπάμαι που δεν σε κάλυψα. Δεν δικαιολογούμαι. Η έλλειψη χρόνου είναι γεγονός και με αυτό το δεδομένο προσπαθώ να κάνω σωστά τη δουλειά μου.

Παίζω όσο χρειάζεται για να σχηματίσω ολοκληρωμένη άποψη. Αλλιώς δεν έχω να γράψω κάτι.

Για να μην σε κουράζω, μπορείς να διαβάσεις παρουσίασεις παιχνιδιών που πρόλαβα και τερμάτισα.
απάντησε ⇒

GreeKInnovation
GreeKInnovation | 08:37 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) χωρίς τίτλο
@Shinobi, ο,τι να'ναι δικαιολογια, αλλα τεσπα. Βλεπω πως και υπαρχει υποστηριξη απο μελος του site για αυτη σου τη νοοτροποια, οποτε καταλαβαινω, η κλικα της κλικας εδω μεσα...
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 00:39 12.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) RE: Παντα τετοια
Εντάξει και εγώ τερμάτισα το παιχνίδι, με σχεδόν όλα τα side-quests και όπως λέει η πιο πάνω σελίδα έχω μόλις 7 Trophies. Στα δύο Tales of Xillia, τα οποία επίσης τερμάτισα έχω ακόμη λιγότερα. Στο Tales of Zestiria, το οποίο είναι το μοναδικό που δεν έχω ακόμη τερματίσει έχω τα περισσότερα με 12. Τα trophies από μόνα τους δεν λένε κάτι, ειδικά για τον κόσμο που δεν τα κυνηγά ενεργά. Αν οι αγορές σου περιορίζονται σε μερικές το χρόνο και είσαι πρόθυμος να κυνηγήσεις κάθε Trophy στο παιχνίδι, με γεια σου με χαρά σου, όμως για άτομα όπως ο Σπύρος και εγώ που συνήθως αγοράζουμε ότι καινούργιο μας τραβήξει την προσοχή, όχι μόνο κάτι τέτοιο είναι πολυτέλεια, είναι πρακτικώς αδύνατο.
απάντησε ⇒

Shinobi
Shinobi | 23:37 11.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) RE: Παντα τετοια
Δυστυχώς δεν περισσεύει χρόνος για να φτάσω ένα μεγάλο RPG μέχρι το τέλος του. Ωστόσο, φροντίζω να ασχοληθώ αρκετά πριν γράψω, γιατί διαφορετικά δεν βγαίνει κείμενο.

Δεν τρέχω κανένα παιχνίδι, μόνο και μόνο για να φτάσω στα credits και να λέω ότι το τερμάτισα. Από εκεί και πέρα, τον χρόνο το κατανέμω αναλόγως έτσι ώστε να αξιολογήσω σωστά εκείνα τα στοιχεία που εγώ θεωρώ σημαντικά.

Προτιμώ να παίξω 1000 μάχες, έτσι ώστε να έχω ολοκληρωμένη άποψη, παρά να δω τι γίνεται στο τέλος. Θα ήταν το ιδανικό να είχα χρόνο και για τα δύο, αλλά δεν περισσεύει χρόνος.

Συνεπώς, από τι στιγμή που θα δω όσο πρέπει να δω, δεν θα αλλάξω την άποψή μου για ένα παιχνίδι, είτε παίξω 10 ώρες, είτε 100.
απάντησε ⇒

buddyjesus
buddyjesus | 22:46 11.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) laissez faire laissez passer
Έίναι από τα παιχνίδια που ο καθένας αγοράζει, είτε είναι hardcore είτε casual. Δύσκολα θα κόψουν το ετήσιο release cycle αν δεν πέσουν οι πωλήσεις
απάντησε ⇒

GreeKInnovation
GreeKInnovation | 16:38 11.11.17
Tales of Berseria (@PS4, PC) Παντα τετοια
Κορυφαιο review, με τον συντακτη να εχει κερδισει μολις δυο τροπαια και μας πλασαρει την εμπεριστατωμενη αποψη του:

https://psnprofiles.com/trophies/5184-tales-of-berseria/Spiros_1978

Το ιδιο και για αλλα games που εκανε review, οπως το Root Letter... Η κλασσικη δηθενια: "Παιζω τα παντα και τπτ" δηλαδη. Παντα τετοια παιδια.
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 13:28 11.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
η ετήσια κυκλοφορία είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλά χρόνια ήδη την αγορά. Η δική μου short answer είναι ΝΟ, γιατί δεν είναι εφικτό χωρίς "θυσίες". Πολλές αλλαγές σε gameplay και μηχανισμούς ή διορθώσεις σε μηχανές γραφικών και προγραμματιστικούς αλγόριθμους, απαιτούν εκ βάθρων αλλαγές στο λογισμικό. Φυσικά όχι πάντα, αλλά οι αγορές θέλουν την προσμονή και την τακτικότητα των sequel σε τέτοια παιχνίδια. Οπότε πρέπει να υπάρχει μια απάντηση στο "κάθε πότε;". Αν αυτή θα είναι κάθε χρόνο, κάθε 2 χρόνια ή κάτι άλλο είναι άλλο θέμα. Πάντως οι αγορές ζεσταίνονται με ετήσιες κυκλοφορίες και ανανέωση interface. Αυτό σε μια τόσο ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά όπως πχ είναι το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ, απαιτεί αντίστοιχα ταχέως επιβαλλόμενη αναθέρμανση. Γιαυτό πιστεύω ότι σε επιλεγμένα sport games, βλ fifa, η ετήσια κυκλοφορία είναι απαραίτητη για τη βιομηχανία. Εγώ σαφώς και θα προτιμούσα αυτό που λες pirederas. Πάντως είναι παααααρα πολλοί εκεί έξω, που κάθε χρόνο παίρνουν το νέο φιφα ή προ. ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ. Υπήρξα και εγώ ένας από αυτούς όσο είχα χρόνο και θα ήμουνα ακόμα αν δεν είχα άλλες υποχρεώσεις...
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 11:56 11.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: RE: χωρίς τίτλο
Κι όμως, κάτι αρχίζει να γίνεται προς αυτή την κατεύθυνση.

Will there come a day when EA doesn't release a new FIFA every year?
"The short answer is yes," EA's boss says.
http://www.eurogamer.net/articles/2017-11-09-would-there-ever-come-a-day-when-ea-doesnt-release-a-new-fifa-every-year

Αν ένα sports game σταματήσει να είναι ετήσια κυκλοφορία και γίνει κάτι σαν ΜΜΟ με τιμή τα κλασικά 60/70 ευρώ με συνεχή roster updates, DLCs και rebalance patches, δηλαδή να γίνει game as a service, αυτομάτως η ΕΑ κερδίζει τα λεφτά που χάνει από την διανομή των δίσκων στα καταστήματα (μερίδιο λιανικής, μεταφορικά κόστη, διαχείριση stock, κλπ). Έστω και ανά διετία να βγαίνει το FIFA ή το Madden, καλό θα είναι για τους παίκτες. Ούτε η ΕΑ θα χάσει γιατί το FUT είναι που φέρνει το μεγαλύτερο μέρος του τζίρου πλέον.
απάντησε ⇒

TxCForever
TxCForever | 11:03 11.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) RE: χωρίς τίτλο
Το Προ έχει μείνει πίσω σε πωλήσεις, αλλά με τις πωλήσεις που κάνει το FIFA αμφιβάλλω πως θα γίνει ποτέ αυτό που λες. Και μην το σκέφτεσαι με τα δικά σου κριτήρια, έχει κόσμο που έχει PS4 ή Χ1 ΜΟΝΟ για να παίζει FIFA (ή Madden, ή NBA2K κτλ κτλ). Είναι ένα σεβαστό μερίδιο του κοινού των κονσολών που υπάρχει από εποχή του Mega Drive και δεν το βλέπω να φεύγει σύντομα.
απάντησε ⇒

pirederas
pirederas | 23:47 10.11.17
Pro Evolution Soccer 2018 (@ PS4, Xbox One, PC, PS3, X360) χωρίς τίτλο
Τα αθλητικά παιχνίδια πρέπει να σταματήσουν να είναι ετήσια και να γίνουν κάτι σαν online MMO, free to play ή μή. Ή έστω να βγαίνει ένα game και να παραμένει στην αγορά για 2, 3 ή 4 χρόνια με συνεχή updates και DLCs στο ενδιάμεσο. Έτσι και αλλιώς πολλοί πιστεύω ότι δεν παίρνουν κάθε χρόνο FIFA ή PES με τις ελάχιστες προσθήκες βελτιώσεις. Και ειδικά το FIFA ζει πλέον από το FUT και τα microtransactions (κάτι αντίστοιχο πρέπει να έχει και το PES).
απάντησε ⇒

Roronoa
pirederas
pirederas | 15:23 10.11.17
Η ΕΑ απέκτησε την Respawn χωρίς τίτλο
Bioware αλλά και Respawn έχουν μπλέξει με την ΕΑ. Αλλά εντάξει, τουλάχιστον οι ιδρυτές της Respawn (αντάρτες της Activision) πήραν τρελά λεφτά, αυτός ήταν πάντα ο στόχος.
απάντησε ⇒

stormtrooper
stormtrooper | 14:49 10.11.17
Η ΕΑ απέκτησε την Respawn χωρίς τίτλο
Δεν βλέπω την bioware να αντέχει για πολύ ακόμα...
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 10:04 09.11.17
Η ΕΑ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στο Switch χωρίς τίτλο
το switch είναι καλύτερο απ'ό,τι έχει λανσάρει η νιντεντο τελευταία. Κάνει όμως πάντα το ίδιο βασικό λάθος στο hardware, που οδηγεί σε απρόβλεπτα μονοπάτια. Λογική η στάση αναμονής
απάντησε ⇒

buddyjesus
buddyjesus | 00:20 08.11.17
Η ΕΑ τηρεί στάση αναμονής απέναντι στο Switch χωρίς τίτλο
H Ubisoft πάντως μια χαρά απολαμβάνει την επένδυσή της στο switch: https://venturebeat.com/2017/11/07/switch-happens-ubisofts-bottom-line-feasts-on-nintendos-new-console/

19% στο Q2 της έναντι 20% ΧΒΟΧ & 30% PS4
απάντησε ⇒

blackpax
blackpax | 11:15 07.11.17
H Codemasters παρουσιάζει το Onrush RE: RE: χωρίς τίτλο
@dismiss ακριβώς η αισθητική είναι που δε με πείθει στο βίντεο :-)
απάντησε ⇒