Απολογισμός... 2012 παρτ θρι!
Παρασκευή 27 ΙΑΝ 2012Η Microsoft έκανε την μεγάλη έκπληξη προλαβαίνοντας -και πάλι- να κυκλοφορήσει πριν από τη Sony τη δική της κονσόλα, ανατρέποντας τις προβλέψεις ακόμη και της αυτού υψηλότητος, Πέτρου Κηπουρόπουλου, περί «κυκλοφορίας του Χ720 μέσα στο 2013». Και το «έκπληξη» μπορείτε να το γράψετε διπλά, αφού η κονσόλα που κυκλοφόρησε λίγες μέρες πριν μπει ο Νοβέμπερ του 2012 ήταν το Xbox... μεθεπόμενης, και όχι απλώς επόμενης γενιάς!
Το ExBox 1440 έχει τις επιδόσεις -αλλά και το μέγεθος- δυο Xbox 720 που με τη σειρά του είχε σχεδιαστεί ώστε να έχει μέγεθος όσο δυο Xbox 360. Σύμφωνα με την ίδια τη Microsoft, αυτό θα δώσει στην εταιρεία την ευκαιρία να κυκλοφορήσει μακροπρόθεσμα τουλάχιστον άλλες τέσσερις «πιο λάιτ» εκδοχές της κονσόλας, μέχρι αυτή «[...] να έρθει στα ίσια της» και να χωράει στα τυπικά έπιπλα σαλονιού. Φυσικά και αυτή τη φορά υπήρξαν παράπονα για «καμένες κονσόλες», αφού όσα ExBox 1440 πωλήθηκαν μέχρι από τον Νοέμβρη μέχρι τα Χριστούγεννα, κάηκαν όλα! Όπως αποδείχθηκε, η Microsoft δεν έχει ενσωματώσει καν σύστημα ψύξης στην πρώτη φουρνιά ExBox 1440, στην προσπάθεια της «να προλάβει τη Sony».

Σύμφωνα όμως με δελτίο τύπου της εταιρείας, όλες οι κατεστραμμένες κονσόλες θα αντικατασταθούν με έξοδα της ίδιας «εκ καιρώ», ενώ ο Major Nelson έσπευσε να τονίσει για πολλοστή φορά ότι: «αυτός ήταν ο λόγος που η Microsoft ονόμασε την κονσόλα, όχι “Xbox 1440” αλλά “Ex Box”, δηλαδής “Πρώην Κουτί”». Έτσι κανείς δεν θα τολμήσει να παραπονεθεί. Εξάλλου, το γράφει και στην Άδεια Χρήσης, ακριβώς κάτω από εκεί που θα αναφέρεται πως «Παίζοντας με αυτή την κονσόλα αποδέχεσαι πως μας ανήκει το πρωτότοκο βρέφος σου».
Πάντως, και ενώ όλοι περίμεναν ότι μετά από τις ραγδαίες εξελίξεις η εταιρεία του Kaz Hirai θα αποσυρόταν από το gaming μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τον αδυσώπητο ανταγωνισμό, η Sony δεν ιδρώνει και δεν κωλώνει (c) («όσο νυχτώνει η σόνυ δεν ιδρώνει» TM, η κραυγή του Τάγματος προσκόπων που εγκαινίασε ο Kevin Butler και νέο μάρκετινγκ σλόγκαν της εταιρείας). Όχι απλά συνεχίζει με το PS3 ως την βασική, οικιακή της κονσόλα, αλλά επιπλέον παρουσίασε δύο νέες εκδοχές, ακόμη πιο λεπτές από το Playstation 3 Slim. Πρώτο ήταν το PSThree Slim More (πρώτο τρίμηνο 2012) που περιλαμβάνει SSD 240GB και στοιχίζει τα μισά λεφτά από το PS3 Slim και τον Σεπτέμβριο λάνσαρε το PSThree Anorexic το οποίο έχει μέγεθος SD κάρτας και μπαίνει στο PS Vita! Έτσι η φορητή κονσόλα της Sony απέκτησε ολόκληρη τη βιβλιοθήκη του Playstation 3, προκαλώντας απανωτά εγκεφαλικά στους αναλυτές.

Ο ίδιος ο Michael Pachter, μην μπορώντας να προβλέψει τίποτα από όσα συνέβησαν το 2012, δήλωσε ότι αποσύρεται εντελώς από τον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών, επειδή «[...]είναι εντελώς αναξιόπιστος» και αποφάσισε να μονάσει σε θέρετρο που έχτισε σε ιδιωτική βραχονησίδα στο Αιγαίο το οποίο ανακήρυξε αυτόνομο κράτος με υπηκόους αυτόν και τον Κηπουρόπουλο. Και να μελετήσει τον Όμηρο. Είπε.
-
-
-
-
21:28 27.01.12 Fearless χωρίς τίτλοαπο τα πιο ''οτι να'ναι'' αρθρα που εχω διαβασει τους τελευταιους μηνες xDDD
παντως με τις 3 τελευταιες παραγραφους,συμφωνω 99%
γενικα το αρθρο,μου εφτιαξε τη διαθεση! -
21:56 27.01.12 Sir Pretender Δεν ντρέπεστεΣήμερα ο αγαπημένος Michael Pachter έχει γενέθλια!!! Χρόνια πολλά είπατε ρε ρεμάλια; :P -
07:35 28.01.12 newyp χωρίς τίτλοΠολύ καλό άρθρο, γέλασα από την αρχή μέχρι το τέλος που τα 20-30 ευρώ τα κουτάτα με αποτελείωσαν, σπαρταρούσα στο πάτωμα από τα γέλια. Μπράβο. -
-
16:22 28.01.12 votanikos13 χωρίς τίτλογια αυτόν ακριβώς τον λόγο το byteme είναι το καλύτερο site του είδους.γιατί δε διαβάζεις μεταφρασμένα reviews και κριτικές,αλλά πραγματικές γνώμες με χαβαλέ.
ps3 anorexic προσκυνώ.



γίνε μέλος για να σχολιάσεις