στήλες

Xbox One: μια μάχη που χάθηκε πριν καν δοθεί;

του Χάρη Κλάδη

- ...και λοιπόν, πως σου φάνηκε το Xbox One;

- Είπες Xbox One; Δεν το έχω ακουστά! :P Στα σοβαρά τώρα, δεν μου φαίνεται πως ανακοίνωσαν τίποτε ουσιαστικό σε σχέση με τα παιχνίδια ακόμα, οπότε δεν έχω άποψη για αυτό. Αν και επειδή συνηθίζω να ανταλλάζω παιχνίδια με φίλους και συγγενείς, βρίσκω αρνητικό ότι τα «κλείδωσαν». Πάντως για την ώρα το μόνο που εύχομαι είναι να έφτιαχνε κάποιος μερικά παιχνίδια για το Wii U μου! :,(

Αυτή ήταν η κατάληξη της χθεσινής μου συζήτησης με έναν φίλο homebrew developer. Και είναι αλήθεια πως στην επίσημη παρουσίαση του Xbox One δεν μάθαμε τίποτα ουσιαστικό πέραν της τελικής μορφής της κονσόλας.

Τι είναι αυτός ο Ξουμποξονές;

Νομίζω ότι κάτι τέτοιο δεν έχω συναντήσει ξανά στον χώρο, τα 20 χρόνια που ασχολούμαι «επαγγελματικά». Ίσως θα μπορούσε κάποιος να το συγκρίνει «ποσοτικά» με το μπάχαλο που έγινε με το χακάρισμα του PSN πριν από δύο χρόνια, όμως ακόμη και εκείνο το πάθημα της Sony μοιάζει παιδικό παραμυθάκι μπροστά στην... ταξική επανάσταση που έχει ξεσπάσει από εχθές στο ίντερνετ. Αποθέωση της δύναμης του κοινού ή κατάντημα της ελευθερίας της έκφρασης; Μπορείτε να διαλέξετε ότι σας ταιριάζει περισσότερο. Το γεγονός είναι ότι η απόλυτη ευθύνη πέφτει στη Microsoft, στην κακή προετοιμασία για τα μετεόρτια και στην άθλια διαχείρισή τους.

Προχθές παρακολούθησα την παρουσίαση του Xbox One. Και σε αυτή την παρουσίαση, λαμβάνοντας υπόψιν και το γεγονός ότι σε μερικές ημέρες έχουμε την Ε3, είδα όσα αντικειμενικά θα περίμενα να δω: μια παρουσίαση που σκοπό είχε να απαριθμήσει έναν προς έναν τους σκοπούς της κονσόλας, τις καταναλωτικές ανάγκες του κοινού τις οποίες καλείται να καλύψει ή και να δημιουργήσει ενδεχομένως, και από εκεί και πέρα να εμβαθύνει στους τομείς εκείνους που ενδιαφέρουν τα μίντια (και άρα το κοινό) που δεν θα παρευρίσκονται στην Ε3.  

Η παρουσίαση ήταν απολύτως επικεντρωμένη, η Microsoft παρουσίασε το τηλεοπτικό/ψυχαγωγικό της προϊόν και μας εξήγησε ότι εκτός από τηλεόραση μπορεί και να μπαίνει και στο ίντερνετ αλλά και να παίζει παιχνίδια. Κανονικά παιχνίδια. Σαν αυτά για τα οποία «έως τώρα χρειαζόταν να αγοράσουμε ξεχωριστή κονσόλα αλλά δεν χρειάζεται πια». Είδαμε και το προϊόν στη φυσική του μορφή, ταιριάζει απόλυτα με τον ενισχυτή που έχουμε στο έπιπλο της τηλεόρασής μας. Και... αυτό ήταν!

Αποτέλεσμα;

Χιλιάδες απογοητευμένοι gamers, εκνευρισμένοι, βρίσκουν ήδη χαμένη υπόθεση το Xbox One και λένε «όχι σε όλα». Η παρουσίαση; Φρίκη. Το όνομα; Αηδία! Η μορφή της κονσόλας; Απαράδεκτη. Το Xbox One μπλοκάρει τα μεταχειρισμένα. Δεν αναβαθμίζεται ο δίσκος και τα 500GB είναι λίγα. Τα παιχνίδια εγκαθίστανται υποχρεωτικά. Δεν είναι συμβατό με τα παιχνίδια του Xbox 360. Θα είναι always online. Η Microsoft δεν κάνει δωρεάν τη συνδρομή στο Xbox Live... επειδή όλα αυτά τα είδαν στην παρουσίαση;

Για να σας πω τη δική μου προσωπική άποψη....

...ένα μόνο πράγμα με απασχολεί σε σχέση με τα όσα (ομιχλώδη) έχουν κυκλοφορήσει και ακουστεί εδώ και δυο μέρες: τί θα γίνει τελικά με τους indie. Εχθές ο Φιλ Χάρισον είχε («αναγκαστεί να»;) μιλήσει για την ενοποίηση των παιχνιδοκαναλιών σε ένα κοινό, προκειμένου τα παιχνίδια των ανεξάρτητων δημιουργών να έχουν θέση δίπλα στα «κανονικά». Από την άλλη όμως ένα ανεξάρτητο παιχνίδι που τοποθετείται δίπλα σε ένα, ας πούμε, «Gears of War» κινδυνεύει να επισκιαστεί, οπότε προκειμένου τα indie games να απολαμβάνουν μεγαλύτερης προβολής, θα χρειάζεται να αναζητήσουν εκδότη ο οποίος θα τα προωθήσει. Όπως δηλαδή γίνεται έως τώρα στο Xbox 360, την ώρα που η Sony έχει πάρει έναν πολύ πιο ενθαρρυντικό για τους indie δρόμο (μπορούν να εκδίδουν οι ίδιοι τα παιχνίδια τους στο PSN, ενώ η εταιρεία έχει δημιουργήσει χώρο στον οποίο τα παιχνίδια αυτά λαμβάνουν αποκλειστική προβολή) ενώ σε καλό δρόμο βρίσκεται η Nintendo παρά τις όποιες (και προσωπικές μου) ενστάσεις. Βεβαίως το τι θα ισχύσει τελικά στο Xbox One δεν το επιβεβαιώσαμε ακόμα και απλώς οι όποιες εκτιμήσεις αφορούν στα όσα έχουν γίνει γνωστά με εντελώς τσαπατσούλικο τρόπο.

Κατά τα λοιπά, η Microsoft το μόνο που θα έπρεπε να έχει κάνει, είναι να μην φιλολογήσει για τα πιο πάνω ζητήματα, παρά να παραπέμπει στην Ε3 ή σε επίσημες ανακοινώσεις που θα έρθουν αργότερα. Πως το έκανε η Sony για το PS4; Που ερωτηθείσα κατόπιν του σάλου που είχε ξεσπάσει με την υπόθεση «always online» πριν λίγο καιρό, απάντησε «όχι, δεν θα είναι always online (περισσότερα θα σας πούμε στην E3)». Που επίσης ερωτηθείσα για τα μεταχειρισμένα είχε απαντήσει «όχι δεν θα τα μπλοκάρουμε (περισσότερα στην Ε3)».

Με αυτά και με αυτά, έχουμε το εξής γεγονός: το PS4 για κάποιον λόγο που εγώ δεν έχω κατανοήσει, έχει ήδη εγκατασταθεί στις συνειδήσεις του κοινού ως «η πιο ορθώς υλοποιημένη κονσόλα/πλατφόρμα». Μην με παρεξηγήσετε, δεν έχω κάποια ιδιαίτερη συμπάθεια για το «κουτί της MS» έναντι του «κουτί της Sony». Απλώς εκφράζω την απορία μου.

Η Sony δεν έχει δείξει καθόλου την κονσόλα της, αλλά είναι σαν σχεδόν να έχουμε αποφασίσει ότι η μορφή της θα είναι πιο αποδεκτή από του Xbox One. Παρότι η εταιρεία δεν έχει μπει καθόλου σε λεπτομέρειες, έχουμε καταλήξει ήδη στο συμπέρασμα ότι δεν θα περιορίζει με κανέναν τρόπο τα μεταχειρισμένα (εμ, ούτε στο Xbox One μπλοκάρονται, θυμάστε;). Ότι δεν θα χρειάζεται καθόλου σύνδεση με το ίντερνετ (εμ, ούτε το Xbox One χρειάζεται να είναι μόνιμα συνδεδεμένο). Έχουμε ήδη δικαιολογήσει το γεγονός ότι τα παιχνίδια του PS3 δεν θα παίζουν στο PS4 (αλλά για κάποιον λόγο το πρόβλημα αυτό αφορά μόνο το Xbox One). Χωρίς να ξέρουμε αν τα παιχνίδια θα απαιτούν τελικά ολοκληρωτική εγκατάσταση, δεν μας πειράζει ο δίσκος που είναι επίσης 500GB και που ενδεχομένως να μην αλλάζει επίσης. Και, βεβαίως, θεωρούμε ότι θα εξακολουθήσει να ισχύει το τωρινό μοντέλο του PS Plus επειδή τα βιντεοπαιχνίδια «φυτρώνουν στα δέντρα και άρα είναι λογικό να μας παρέχονται δωρεάν»...

Γιες.

139 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
agrimi78
10:31 23.05.13 agrimi78 χωρίς τίτλο
Το θέμα των μεταχειρισμένων δεν είναι ανάλογο του steam στα PC, όπως αναφέρεις.
Τα παιχνίδια PC είναι αρκετά φθηνότερα και οι κονσόλες μπορούσαν να το ανταγωνιστουν αυτό με τα μεταχειρισμένα.
Επαιζες το παιχνίδι και το μεταπωλούσες παίρνοντας το 30-50% της αξίας για να αγοράσεις κάτι άλλο.
Αυτό το κάνανε πάρα πολλοί, ειδικά αυτοί που δυσκολευονται οικονομικά.

Επίσης καταργούν τελείως την έννοια του συλλέκτη. Έχω μερικά παιχνίδια (κυρίως της Nintendo) που πλέον έχουν μεγάλη αξία ως μεταχειρισμένα, και ακομη μεγαλύτερη αν είναι ακόμη στην ζελατίνα. Αυτό σταματάει πλέον, σπαταλάς τα λεφτά σου στο χόμπι σου χωρίς να νιώθεις ότι αυτά που ξοδευεις είναι και μια "μικροεπένδυση" που μπορεί να σου αποφέρει χρήματα όταν τα χρειαστείς.

Για την aftershow "ξεφτίλα" της microsoft έγραψα και εγώ σε άλλο αρθρο.

Υ.Γ. Γιατί έβαλες το άρθρο κάτω απο το tab του WiiU?
Σκόπιμο ή "οιωνός" που δείχνει τον ¨πρωταθλητή" ? :P

rex
10:44 23.05.13 rex RE: χωρίς τίτλο
Εγώ γράφω για το γεγονός ότι ένα παιχνίδι θα είναι συνδεδεμένο σε κάποιον λογαριασμό, λέγοντας ότι είναι κάτι που το έχουμε αποδεχτεί απόλυτα.

Κατά τα λοιπά προς απάντηση στο ερώτημά σου, θα μπορείς να αποσυνδέσεις από τον λογαριασμό σου ένα παιχνίδι και να το κάνεις trade-in για να αγοράσεις κάποιο άλλο, πχ στα καταστήματα GameStop; Ναι, το επιβεβαίωσε εχθές ο Πρόεδρος της αλυσίδας λέγοντας ότι θα ισχύει και για το Xbox One και για το PS4.

Αυτό που δεν θα μπορείς να κάνεις είναι να νοικιάσεις ένα παιχνίδι, ή να το δανείσεις σε έναν φίλο σου.

Όσο για το δεύτερο, προσωπικά θεωρώ ότι το κομμάτι των συλλεκτικών είναι ασήμαντο μπροστά στο ζήτημα της εξέλιξης των βιντεοπαιχνιδιών. Δηλαδή εσύ συλλέγεις... ψηφιακά αντίτυπα στο Steam;

Χ.Κ.

agrimi78
10:51 23.05.13 agrimi78 RE: RE: χωρίς τίτλο
To steam το "ανέχομαι" λόγω των sales του (όπως και οι περισσότεροι). Υπάρχουν πολλοί τρόποι να αγοράσεις φθηνά παιχνίδια εκεί (σε δολλάριο μέσω amazon.com κτλπ).

Για τα gamestop δηλαδή τι να πώ? Εκτός ότι είναι για Αμερική, θα έχουν πλήρως ελεγχόμενη τιμολογιακή πολιτική "ξεφτιλίζοντας" στην ουσία τις τιμές.
Δεν θα ισχύουν πλέον οι κανόνες περι προσφοράς και ζήτησης.

Έχω πουλήσει αρκετά πράγματα με αντικαταβολή γιατί μένω σε χωριό, δεν μένουμε όλοι στην πρωτευουσα ξέρεις (για να μην μου πεις για public κτλπ).

rex
11:04 23.05.13 rex RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το GameStop στην προκειμένη το έφερα ως επιβεβαίωση ότι θα μπορείς να πουλήσεις μεταχειρισμένο παιχνίδι. Φαντάζομαι ότι αν απλώς αποσυνδέσεις ένα παιχνίδι από τον λογαριασμό σου, θα μπορείς να το πουλήσεις χέρι-με-χέρι στον φίλο σου τον Παναγιώτη.

Χ.Κ.

agrimi78
11:10 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Και που θα το ξέρει ότι έχω αποσυνδεσει το παιχνίδι?
Στον φίλο θα το δάνειζα, σε αγνώστους συνήθως πωλούν οι περισσότεροι.

rex
11:27 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Αυτή είναι μια ορθή απορία που εκφράζεις και εκτιμώ και ελπίζω πως η απάντηση θα βρίσκεται μέσα στις πολιτικές που λένε από τη Microsoft ότι ακόμη επεξεργάζονται για τα μεταχειρισμένα. :)

X.K.

Teras
11:38 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ξέρεις τι έχει να γίνει αν δεν υπάρχει ένα ξακάθαρο σύστημα ώστε ο έμπορος που θα του πας το μεταχειρισμένο να μπορεί να ελέγξει αν το έχεις αποσυνδέσει;
Ότι γίνεται τώρα που τους πας παιχνίδια για PC και σε ρωτάνε αν έχει χρησιμοποιηθεί ο κωδικός του γιατί αλλιώς δεν το παίρνουν και τους λες, ναι και το παίρνουν :P

Αλλά δεν νομίζω να τους νοιάζει αυτό αφού θα σε χρεώνουν το fee για να το κάνεις δικό σου. Πως γίνεται με το online pass σήμερα, έτσι θα γίνεται με το offline full game pass, αύριο.

rex
11:49 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Κοίτα, οφείλουν να βρουν έναν τρόπο να το κάνουν να δουλέψει. Τέλος. Αν δεν το βρούν, να πάνε να πνιγούν. Όλα τα άλλα είναι για την ώρα υποθέσεις αφού ΔΕΝ υπάρχει κάτι επίσημο, ούτε από τη Sony, ούτε από την MS.

Αν θες να κάνουμε υποθέσεις, επειδή εγώ είμαι αισιόδοξος άνθρωπος θα σου πω ότι, φτιάχνοντας τις σωστές υποδομές, θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα ακόμη και το να πουλάς παιχνίδια που έχεις αγοράσει ψηφιακά. :)

Χ.Κ.

Shinobi
11:54 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το να πουλάς τα ψηφιακά σου παιχνίδια είναι κάτι που δε μπορώ να καταλάβω. Από τη στιγμή που είναι πάντα διαθέσιμο, ποιός ο λόγος να το αγοράσω από σένα και όχι από το online κατάστημα της Sony ή της MS; Να το πουλάς πιο φθηνό αποκλείεται αφού είναι ψηφιακό και δεν τίθεται θέμα ότι το αγοράζεις από δεύτερο χέρι.

rex
12:05 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μια γρήγορη σκέψη; Διότι μπορεί η εταιρεία/διανομέας να σε δελεάζει μια κάτι του τύπου «επέστρεψε το ψηφιακό σου παιχνίδι και πάρε 30% έκπτωση στην αγορά ενός άλλου». Επίσης μπορεί το παιχνίδι σου να έχει όλα τα DLC οπότε να έχεις επιπλέον έκπτωση. Νομίζω ότι ήταν ο Γκέιμπ Νιούελ που μιλούσε για τέτοια πράγματα και τα ονόμαζε «οικονομία του ίντερνετ».

Χ.Κ.

Shinobi
12:14 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι, αλλά το ψηφιακό πακέτο που θα δώσω πίσω δεν έχει υπόσταση, είναι αέρας. Δεν είναι όπως το μεταχειρισμένο αντίτυπο που θα σου πουλήσω που είναι ένα και μοναδικό. Να το πάρει πίσω η Valve του Βαρουφάκη και να το κάνει τι; Να το μεταπουλήσει;

rex
12:21 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Τι σε νοιάζει εσένα τι θα το κάνει; Τίποτα. Θα το σβήσει. Εσύ απλώς θα έχεις αγοράσει δεύτερο παιχνίδι το οποίο ενδεχομένως και να μην είχες αγοράσει, έχοντας «πάρει πίσω» μερικά λεφτά από το πρώτο. Είναι πολύ απλό, αν το σκεφτείς.

Χ.Κ.

Shinobi
12:26 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι, έτσι είναι. Απλά δυσκολεύομαι να το επεξεργαστώ επειδή πουλάω κάτι που δεν υπάρχει. Αυτό όμως δε μπορεί να γίνει με τη μορφή μίας προσφοράς; Γιατί να μην κρατήσω το παιχνίδι μου και να πάρω το επόμενο να το πάρω με έκπτωση; Αφού ούτως ή άλλως το ψηφιακό μου αντίτυπο θα είναι άχρηστο στην εταιρία. Ενώ το φυσικό αντίτυπο έχει αξία για την εταιρία.

rex
12:34 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Και γιατί σου φαίνεται πιο αντιληπτό να αγοράζεις κάτι που δεν υπάρχει; :Ρ

Το θέμα είναι ότι ακόμη και κάτι που αγοράζεις σε ψηφιακή μορφή είναι περιουσιακό σού στοιχείο. Αν θέλεις την άλλη μέρα που το αγόρασες 100 δραχμές να το πουλήσεις 10, δεν θα ήταν άσχημο να έχεις τη δυνατότητα. Αν θες να γράφουμε πιθανότητες και εκδοχές, μπορούμε να γράφουμε έως αύριο. :)

Χ.Κ.

Shinobi
12:42 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τί
Είναι περιουσιακό μου στοιχείο, απλά δεν προσφέρει την ίδια ευελιξία με το φυσικό προϊόν, όσον αφορά τη μεταπώληση. Από τη στιγμή που τα ψηφιακά καταστήματα των SEN και Live θα πάιξουν σημαντικό ρόλο και στις νέες πλατφορμες, δε θα μπορώ να στο πουλήσω χωρίς να έχει λόγο και η εταιρία ψηφιακής διανομής, ειδικά από τη στιγμή που το προϊόν αυτό βρίσκεται κανονικά στο κατάστημά της. Τα δισκάκια μπορείς να τα πουλήσεις χωρίς να δώσεις λόγο σε κανέναν.

rex
12:47 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρί
Εγώ λέω ότι πρέπει να μπορείς. Αλλά αυτή είναι δική μου θεωρία.

Χ.Κ.

Teras
11:01 23.05.13 Teras Ouch!!
Μας την είπες χοντρά φίλε Χάρη, αλλά δεν πειράζει :)
Έχει ο καιρός γυρίσματα. Η συνεχής αποδοχή των καταστάσεων δεν θα γίνεται εσαή.
Κάποια στιγμή ακόμα και τα μεγαλύτερα πρόβατα που αγοράζουν ότι τους πεί το marketing θα ξυπνήσουν. Γιατί έτσι όπως πάει η βιομηχανία στην κατεύθυνση που περιγράφεις δύο πράγματα θα συμβούν. Ή θα σκάσει σαν φούσκα ή θα πεθάνει το αγαπημένο χόμπι για πολλούς :)

rex
11:08 23.05.13 rex RE: Ouch!!
Το χόμπι δεν θα πεθάνει καθόλου. Απλώς όπως έγραψα, προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε να μην υπάρχουν πανάκριβοι ΑΑΑ τίτλοι (και κατ' επέκταση high end κονσόλες, αναβαθμίσεις καρτών γραφικών σε PC και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά...).

Εσύ ψήνεσαι;

Χ.Κ.

Teras
11:23 23.05.13 Teras RE: RE: Ouch!!
Τα θέλω τα AAA παιχνίδια αλλά δεν μου αρέσουν οι εκβιασμοί.
Άλλοι τρόποι δεν υπάρχουν να συντηρηθεί η βιομηχανία; Πρέπει να μας ****σουν;

Δεν μπορούν να κόψουν περιττά έξοδα από το marketing;
Δεν μπορεί να πέσει το κόστος της δημιουργίας ενός ΑΑΑ τίτλου; 'Οχι με τον τρόπο που "προσπαθούν" να το κάνουν τώρα φυσικά, που λιώνουν τους προγραμματιστές. Να κόψουν την κινηματογραφική αφήγηση, τα πολλά scripted events και τις φαρφάλες και να φτιάξουν παιχνίδια με ΑΑΑ ποιότητα χωρίς να ασχολούνται με το αν οι υφές είναι τέλειες ή απλά καλές. Να μας δώσουν ωραία sandboxes χωρίς να πληρώνουν ηθοποιούς και mocap. Ναι, μου αρέσει το Uncharted αλλά θα μπορούσα να ζήσω και χωρίς αυτό προκειμένου να βγάζουν και αυτοί τα λεφτά τους και να απολαμβάνω κι εγώ τα δικαιώματά μου.

Captain Kal
11:42 23.05.13 Captain Kal RE: RE: Ouch!!
>>>Το χόμπι δεν θα πεθάνει καθόλου. Απλώς όπως έγραψα, προσωπικά δεν θα με ενοχλούσε να μην υπάρχουν πανάκριβοι ΑΑΑ τίτλοι (και κατ' επέκταση high end κονσόλες, αναβαθμίσεις καρτών γραφικών σε PC και τα λοιπά και τα λοιπά και τα λοιπά...).

Εσύ ψήνεσαι;<<



Εγώ πάντως είμαι μέσα!!!!

Nikos1451
11:04 23.05.13 Nikos1451 Καλό είναι
να υπάρχουν φιλοδοξίες, βέβαια δεν ξέρω πόσος κόσμος ενδιαφέρεται για τα παρελκόμενα. Πχ το wii το πήραν και ένα κάρο άσχετοι, θα γίνει το ίδιο και με το xbone;

Da Pimp Is Here
11:23 23.05.13 Da Pimp Is Here χωρίς τίτλο
Προσωπικα, απ' όλα αυτά που άκουσα, το θεμα με τα μεταχειρισμένα-δανεισμούς κτλ είναι τόσο μα τόσο μπερδεμένο, που ήδη με έχει αποτρέψει για day one αγορες και των δύο next gen μηχανημάτων. Δεν θελω να αδικήσω την Sony, γιατι πράγματι ΔΕΝ εχει ανακοινώσει τα πράγματα που ανακοίνωσε το Xbone, οποτε ειναι "άδικο" να λεμε "θα το κανει και αυτή" όσο δεν εχει πει κατι τετοιο. Θα το κανει, θα ακολουθήσει ΣΙΓΟΥΡΑ τον ιδιο δρομο, αλλα μεχρι να γινει θελω να'μαι δίκαιος.

Τα trade ins σε public και gamestop ειναι για χαβαλέ και δεν μπορώ να τα λάβω σοβαρα. Τουλάχιστον σε χώρες οπως Αγγλια, γερμανια κτλ. μία ιδιωτική πώληση μεσω amazon, ebay ή forums σου δίνει ένα πάρα πολύ σεβαστό ποσό.

Για μενα τα "φερε το δισκακι σου, εγκατέστησε το στον φιλο σου, αμα θελει να το παιξει θα το ξαναγορασει, ενεργοποίησε το στο δικο σου account κτλ κτλ" συγνωμη, αλλα ειναι παπαριες και ασόβαρες προτάσεις. Σίγουρα φτάιει η άκρως ερασιτεχνική προσέγγιση που ανέφερες και εσυ στο κείμενο με το χαλασμένο internet, αλλα ακόμα και τα πιο ξεκάθαρα άρθρα να παρεις, πάλι πρόκειται για έναν αχταρμά.

Υποτίθεται ότι την "κονσολα" την αγοράζω για να εχω την εμπειρια "βαζε-βγαζε-παιζει-χωρις-install", την κατάσταση "ελα κωστα απο εδω, φερε το tekken να παιξουμε" χωρις να κανω LOGINS σε δικο μου account στην κονσολα ΤΟΥ για να το απολαύσουμε. Αλλιως μενω στο PC gaming, λέω κάτι λαθος?

Τα "goodies" των NFL κτλ εμενα δεν με αγγίζουν γιατι προφανώς δεν θα μπορω να βλεπω Connex-Tv μεσα απ αυτο. Ούτε το παράλληλο skyping και voice commanding θα τα θεωρήσω ως σοβαρες επαναστατικές προτάσεις γιατί τότε θα νιώσω κωλοτούμπας αμα σκεφτω πόσο υποβάθμιζα στο παρελθόν τα TV-Offs του WiiU.

Το οποίο WiiU εχει φαει ασύλληπτο κράξιμο απ' όλους, αλλα τα περισσότερα είναι σε θέματα προγραμματισμού και πλάνου. Το μεγαλύτερο πρόβλημα ειναι η απουσια παιχνιδιών του, η οποια προφανώς και θα διορθωθεί αργά η γρήγορα. Η τιμή του ήδη διορθώνεται, αλλα οταν βλεπω επισημα pre-orders toy Χbox σε amazon και zavii στα 499...

Y.Γ.: Την microsoft την κράζουν στο backward c. επειδη υποτίθεται οτι εκεινη μπορούσε να το υλοποιήσει σε αντίθεση με την sony που ειχε εντελώς διαφορετικές αρχιτεκτονικές. Δεν ειμαι ειδικος, ουτε ξερω προγραμματιστικά πράγματα, απλα μεταφέρω το που βασίζεται η κριτική αυτη

Υ.Γ.1: To backward c. εχει επισης ενα σημαντικο στοιχείο. Πουλας την προηγούμενη κονσολα σου, τσιμπας ενα κατοστάρικο και το βάζεις στο ποσο για την επομενη.

rex
11:34 23.05.13 rex RE: χωρίς τίτλο
Αυτό με τη συμβατότητα ρε παιδιά ότι «η Microsoft μπορούσε να το κάνει», ΠΟΥ το έχετε δει;

Τόσο το Xbox 360 όσο και το PS3 βασίζονται σε επεξεργαστές με αρχιτεκτονική PowerPC (της IBM). Τα Xbox One και PS4 βασίζονται σε επεξεργαστές x86 (τύπου «PC»).

Οι λόγοι που κάνουν το PS4 μη συμβατό με το PS3 είναι οι ίδιοι ακριβώς λόγοι που κάνουν το Xbox One μή συμβατό με το 360.

Χ.Κ.

Da Pimp Is Here
13:29 23.05.13 Da Pimp Is Here RE: RE: χωρίς τίτλο
οπως ειπα και πριν, δεν εχω πολλες γνωσεις στο θεμα αυτοκαι απλα αναπαράγω αυτο που λενε καποια γνωστα sites εδω και καιρο. Δεν ειναι αλλωστε και ο λογος που ξενέρωσα/απογοητεύτηκα με την κατασταση του Xbox

TxCForever
11:32 23.05.13 TxCForever χωρίς τίτλο
Πρέπει να καταλάβουμε όμως πως ο βασικός λόγος που πολλοί προτιμούν τις κονσόλες είναι γιατί δεν είναι PC. Μπορούν να παίξουν ότι θέλουν χωρίς καθυστερήσεις και προβλήματα, να ανταλλάξουν παιχνίδια με τους φίλους τους, και να παίζουν άμεσα απλά βάζοντας το δισκάκι μέσα στην συσκευή.

Αν τα καταργήσεις όλα αυτά, τότε γιατί να πάρεις κονσόλα και όχι ένα PC; Αν θέλεις αναγκαστικό install, αν δεν μπορείς να δανειστείς παιχνίδια από φίλους, αν δεν μπορείς στην ανάγκη να την πάρεις κάπου που δεν υπάρχει internet (γιατί δεν θα πάρω το desktop διακοπές, την κονσόλα θα πάρω), τότε γιατί να την αγοράσω;

rex
11:41 23.05.13 rex RE: χωρίς τίτλο
Ε, καλώς όρισες στη νέα τάξη πραγμάτων. Για εμένα - αυτό είναι εντελώς προσωπική εκτίμηση/αίσθηση - τώρα που έρχονται νέες κονσόλες θα συμβεί λίγο πολύ ότι είχαμε και στην αφετηρία της προηγούμενης γενιάς: τα παιχνίδια στα PC θα είναι «υποβαθμισμένα» σε σχέση με τις κονσόλες.

Το «τότε γιατί να υπάρχουν κονσόλες, ας πάμε όλοι PC» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που έχει πολλά συστατικά. Από αυτά τα συστατικά το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι, σαν gaming πλατφόρμα, το PC δεν μπορεί να υποστηρίξει την βιομηχανία των ΑΑΑ ακριβώς παιχνιδιών. Ή, ανάποδα, η ΑΑΑ βιομηχανία δεν μπορεί να ζήσει από τα PC.

Είναι λίγο οξύμωρο το γεγονός ότι η κατεξοχήν στην αιχμή της τεχνολογίας πλατφόρμα δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της κατεξοχήν στην αιχμή της τεχνολογίας βιομηχανία, αλλά εντάξει, κρατά 20 χρόνια αυτό. :)

Χ.Κ.

TxCForever
11:51 23.05.13 TxCForever RE: RE: χωρίς τίτλο
Είναι όμως νέα τάξη πραγμάτων, ή η MS θέλει να την παρουσιάσει ως τέτοια; Γιατί με τα όσα ακούγονται, η Sony και ανταλλαγές/δανεισμούς θα σε αφήνει να κάνεις, και να μεταφέρεις την κονσόλα όπου θέλεις, και δεν θα υπάρχει αναγκαστικό install. Και υπάρχει και το Wii-U που κάνει το ίδιο.

Βέβαια δεν μας λέει και κανένας πως δεν θα ισχύουν τα ίδια στο PS4 που θα ισχύουν και με το xbox (άλλωστε κατά μία έννοια και το xbox υποστηρίζει μεταχειρισμένα και δεν είναι always online), όμως μετά το κράξιμο που έφαγε η MS θα είναι τρελή η Sony να την ακολουθήσει (εκτός αν την αναγκάζουν οι εκδότριες εταιρείες όπως η ΕΑ).

rex
11:59 23.05.13 rex RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ρε συ Έκτορα, η Sony δεν έχει πει τίποτα ξεκάθαρο. Απλώς έχει πει ότι «τίποτα δεν θα είναι αναγκαστικό». Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει κάλλιστα «στα 10 παιχνίδια τα εννιά θα απαιτούν εγκατάσταση και συνεχή σύνδεση με το ίντερνετ». Ναι, δεν είναι αναγκαστικό, απλά το επέλεξαν οι κατασκευαστές των παιχνιδιών.

Διότι και αυτοί, οι κατασκευαστές παιχνιδιών δηλαδή, είναι σχιζοφρενείς και θέλουν τα παιχνίδια τους να είναι γεμάτα περιορισμούς στη μια κονσόλα και εντελώς ελεύθερα στην άλλη, έτσι για να περνάνε την ώρα τους τρολάροντας ο ένας τον άλλον...

Χ.Κ.

Shinobi
11:59 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Είναι μία νέα τάξη πραγμάτων που την επιθυμούν όλες η εταιρίες. Ολόκληρη η βιομηχανία. Δεν είναι έμπνευση της υπέρμετρα φιλόδοξης ΜS.

Ωστόσο εγώ κρατάω μικρό καλάθι μέχρι να δούμε πώς θα δουλέψουν όλα αυτά. Φυσικά με κάποια διαφωνώ, κάποια άλλα με αφήνουν αδιάφορο (αν θα μπορώ να παίζω τα παλία μου παιχνίδια στο XOne). Kαι προφανώς όλα αυτά τα νέα στοιχεία χρειάζονται χρόνο μέχρι να σταθεροποιηθούν και να πάρουν την τελική τους μορφή.

Teras
11:43 23.05.13 Teras RE: χωρίς τίτλο
Αν και το αναγκαστικό install δεν με ενοχλεί συμφωνώ απόλυτα.

cloud
11:44 23.05.13 cloud χωρίς τίτλο
Δεν μπορώ να πω ότι διαφωνώ σε κάτι..

Όμως να πω και 2 πραγματάκια σχετικά με το που και πως "έχασε' η MS..
Πρώτον, το μεγαλύτερο πραγματικό λάθος που φαίνεται να έχει κάνει ως αυτή την στιγμή είναι η υποχρεωτική εγκατάσταση.. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι με αυτόν τον τρόπο ανοίγει την πολλαπλή εγκατάσταση ενός παιχνιδιού σε πολλά συστήματα, και μετέπειτα αγορά του τίτλου χωρίς άλλη διαδικασία, θα έπρεπε να σου δίνει και την δυνατότητα να παίζεις ΜΟΝΟ με το δισκάκι, και χωρίς εγγραφές και άλλες διαδικασίες.
Και εδώ να σταθώ σε κάτι... Έχω βαρεθεί να ακούω γκρίνια για το "μπλοκάρισμα στα μεταχειρισμένα", που απ' ότι φαίνεται δεν υπάρχει, όμως κανένας δεν είδε το καλό σε όλη αυτή την ιστορία.. Ποιο είναι αυτό; Πολύ απλό..
Παίρνει ένας φίλος μου ένα παιχνίδι.. Μου το φέρνει σπίτι μου (Ναι, θα μπορεί να το κάνει αυτό!!), μου αρέσει, και το θέλω... Ως τώρα τι έκανα; Η πήγαινα σε ένα κατάστημα και το αγόραζα, η μου το έφερναν με το κούριερ, ή το κατέβαζα... Τώρα απλά θα πληρώνω την τιμή του, και καθάρισα... Και που θα βρω το παιχνίδι; Μα ήδη έχω αυτό που μου έφερε ο φίλος μου!
Εδώ η MS τι έκανε; Αντί να επικεντρωθεί σε αυτό που ΜΟΝΟ θετικό είναι, το άφησε να θαφτεί, άφησε να οργιάζουν διάφορες φήμες και διάφορες ραδιοφωνικές αρβύλες, και πέταξε μέσα και την υποχρεωτική εγκατάσταση γι όλους για να μπερδέψει ακόμα περισσότερο τα πράγματα..

Μετά άλλο θέμα... Ναι, αυτό που είπες για το ότι έχουμε καταλήξει ήδη στο συμπέρασμα ότι δεν θα περιορίζει με κανέναν τρόπο τα μεταχειρισμένα κλπ, η MS τι είχε κάνει;
Είχε αφήσει να ακούγονται πολλά και διάφορα εδώ και πολύ καιρό, και αντί να τα ξεκαθαρίσει ΟΛΑ πολύ πριν γίνει η παρουσίαση, τα μπέρδεψε ακόμα περισσότερο, και ενώ από την μία ΟΛΟΙ θεωρούμε δεδομένο ότι το PS4 δεν θα περιορίζει τα μεταχειρισμένα, για το Χ1 ουρλιάζουμε για τον περιορισμό στα μεταχειρισμένα..
Όπως και από την άλλη πανηγυρίζαμε για τις ουάου cloud δυνατότητες του PS4, και τώρα γκρινιάζουμε για το τι θα κάνουμε αν μία μέρα δεν έχουμε ίντερνετ στο Χ1.. Και φυσικά αγνοούμε και τον πιθανό περιορισμό που θα έχουν τα παιχνίδια από μόνα τους και άσχετα με το τι θα κάνει η κονσόλα.

Γενικά το πρόβλημα της MS ήταν και είναι ότι δεν είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή τι θέλει και τι πάει να κάνει! Ή μήπως το είχε κάνει...;
Κάποιοι πάντως τα λέγαμε...

Και για την ιστορία... Το Χ1 δεν είναι κονσόλα που κάνει και κάτι άλλο, όπως ήταν πχ το 360 και το PS3, και μάλλον θα είναι και το PS4... Το Χ1 είναι "κάτι άλλο" που παίζει και παιχνίδια! Τόσο απλό, τόσο κατανοητό! Και για αυτό που είναι, το κουτί του είναι μία χαρά! Και όποιος διαφωνεί, ας δει ξανά το λινκ...
http://www.silverstonetek.com/product_case.php?tno=0&case=c_htpc&area=en)
Και ναι... Πριν λίγο, λάθος, εδώ και πολύ καιρό κάποιοι τα λέγαμε, και κάναμε και αναδρομή στο παρελθόν, το παρόν, και το μέλλον του ονόματος "ΧΒΟΧ".

Υ.Γ.: Σχετικά με την απαράδεκτη υποχρεωτική εγκατάσταση, η λύση ήταν πάρα πολύ απλή, και χωρίς να επηρεάζει και την άλλη διαδικασία με την αγορά..
Θέλεις να παίξεις το παιχνίδι; ΟΚ... Η βάζεις απλά το δισκάκι και παίζεις, όπως είναι και τώρα.. Η αν θέλεις ταχύτητα (Αν πάντα είναι αργό το δισκάκι..) κάνεις εγκατάσταση, παίζεις από τον σκληρό, και έχεις το δισκάκι μέσα στο σύστημα για "κλειδί". Ή τέλος, αν δεν έχεις το δισκάκι,εγκαθιστάς το παιχνίδι στον σκληρό, και πληρώνεις το αντίτιμο για να παίξεις.. Τόσο απλό, τόσο καθαρό.

TxCForever
11:54 23.05.13 TxCForever RE: χωρίς τίτλο
Διαφωνώ. Αν σου άρεσε ένα παιχνίδι και δεν είχες όρεξη να τρέχεις στα καταστήματα πολύ απλά το αγόραζες ψηφιακά. Εκτός αν νομίζεις πως η χρεωση που θα σου επιβάλει η MS θα είναι χαμηλότερη από την τιμή του παιχνιδιού.

εντιτ: Αυτό το κάτι άλλο όμως, μόνο στην Αμερική έχει ζήτηση και ακόμη και εκεί παίζεται. Ποιος θέλει να παίζει fantasy football και να βλέπει αγώνες μπάσκετ την ώρα που μιλάει με φίλους του στο skype; Το 5% της χώρας; Ποιοι από αυτούς θέλουν μια συσκευή 400 ευρώ για να το κάνουν αυτό; Το 1%΄

Γιατί σύμφωνα με την MS αυτό είναι το selling point της συσκευής (τα 40 από τα 60 λεπτά της παρουσίασης εδώ τα ξόδεψαν).

cloud
12:01 23.05.13 cloud RE: RE: χωρίς τίτλο
Όπα, εδώ είναι η παγίδα που πολλοί έχετε καταλάβει και κάνετε λάθος!
Αυτό που είπες είναι το ίδιο με αυτό που κάνει τώρα η MS, μόνο που κάνει ΠΟΛΥ πιο απλή την διαδικασία!

Λες "Αν σου άρεσε ένα παιχνίδι και δεν είχες όρεξη να τρέχεις στα καταστήματα πολύ απλά το αγόραζες ψηφιακά.", που είναι η διαφορά σε σχέση με αυτό που κάνει τώρα η MS;
Ξανά αγοράζεις το παιχνίδι ψηφιακά! Μόνο που αντί να κατεβάζεις ΞΑΝΑ ένα παιχνίδι που ΗΔΗ έχει περάσει από τα χέρια σου, κρατάς αυτό που (Το ξαναλέω..) ΗΔΗ έχει, και πληρώνεις μόνο την τιμή... Που είναι το κακό η το πρόβλημα; Απλά γλιτώνεις και τον χρόνο που θα χάσεις κατεβάζοντας ΞΑΝΑ ένα τίτλο που ΗΔΗ έχεις..


Edit: Ναι.. Το ότι η παρουσίαση ήταν καθαρά "αμερικάνικη" ήταν ξεκάθαρο.. Όπως αναμενόμενο και λογικό (Και αυτό το λέγαμε εδώ και πάρα πολύ καιρό..) θα είναι και το ότι το νέο σύστημα θα είναι πιο επικεντρωμένο στην αμερικάνικη αγορά... Όμως μήπως αυτό γινόταν ήδη και με το 360;

Κατά τα άλλα, άλλο λάθος της MS, το ότι η παρουσίαση ήταν ΤΡΑΓΙΚΗ από κάθε άποψη!
Και καλό θα είναι να και να μην βάλουμε τελικά συμπεράσματα από την προχθεσινή εκδήλωση, αλλά και να καταλάβουμε ότι προχθές απλά μας πέταξε την "σαβούρα" που δεν θα μπορούσε να δείξει στην Ε3..

rex
12:07 23.05.13 rex RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Βασικά με αυτόν τον τρόπο εκτός του ότι η Microsoft μετατρέπει τους gamers σε πλασιέ, εξοικονομεί και bandwidth έτσι;



Χ.Κ.

Dismiss
12:14 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Σχετικά με αυτό το θέμα, αν επιτρέπεται η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του παιχνιδιού κατά βούληση, τότε ναι, δεν υπάρχει κάποιο σοβαρό θέμα, εκτός ίσως από την ενοικίαση. Αν όχι, υπάρχει πρόβλημα. Επίσης, αν το παιχνίδι (λέμε τώρα) συμπεριλαμβάνεται σε εκπτώσεις, θα μειώνεται και η χρέωση τη συγκεκριμένη περίοδο;

cloud
12:14 23.05.13 cloud RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι, μην το γελάς! :Ρ

Πέρα από την πλάκα... Αυτό απ' όλες τις πλευρές μόνο θετικό το βλέπω.
Πέρα από την ευκολία, ακόμα και στην τιμή, στην χειρότερη θα είναι ίδια με την "κανονική" ψηφιακή έκδοση.. Όπως δεν βλέπω και τον λόγο που θα επηρεάσει "αρνητικά" για τον καταναλωτή, τον publisher, η όποιον άλλο μία τέτοια κίνηση!
Στην χειρότερη δεν θα έχει ΚΑΜΙΑ διαφορά από το να κατέβαζα τον τίτλο από το XBOX Live.
Και στην καλύτερη, θα σου έπεφτε άσχημα μία προσφορά του στιλ "Σε κάθε 3 νέες εγκαταστάσεις ενός παιχνιδιού, ο αρχικός αγοραστής παίρνει έναν τίτλο δώρο! Ψηφιακό πάντα.. :Ρ"..;

@Dismiss Ναι, αυτό για το αν επιτρέπεται η ενεργοποίηση/απενεργοποίηση του παιχνιδιού κατά βούληση θα πρέπει να ξεκαθαρίσει..
Τώρα για την ενοικίαση, εδώ πραγματικά δεν κατάλαβα που είναι το πρόβλημα... Τα DVD Club κλείνουν το ένα μετά το άλλο (Ένα από τα τελευταία επεισόδια του South Park λέει πολλά..).. Και δεν νομίζω να ανοίξουν νέα καταστήματα που να έχουν σαν αποκλειστικό σκοπό να νοικιάζουν παιχνίδια για PS και ΧΒΟΧ.. Τώρα αν σου δίνει η MS ή η SONY την δυνατότητα να νοικιάσεις παιχνίδια από αυτούς, που είναι το πρόβλημα;
Και νομίζω ότι ήδη η SONY έχει πει για περιορισμένο cloud σε PS4 τίτλους..

Dismiss
12:26 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Για μένα δεν είναι πρόβλημα η ενοικίαση, απλά χτυπάνε έναν κλάδο. Δεν είναι μόνο τα DVD club, είναι και τα Gamefly, κλπ.

cloud
12:33 23.05.13 cloud RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Αυτή την κουβέντα την είχα με έναν γνωστό μου που έχει DVD Club πριν μερικά χρόνια, και τότε του είχα "προβλέψει" ότι κάποια μέρα θα τους κλείσουν οι εταιρίες, και όχι η πειρατεία... Τελικά έγινε..
Τώρα νομίζεις ότι μετά τις κινηματογραφικές εταιρίες, τα ΟΤΕTV, τα NETFLIX, κλπ, θα κωλώσουν για τα παιχνίδια του PS4 και του Χ1;

Dismiss
12:39 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Σου είπα, δεν είναι μόνο τα DVD Club, δεν συζητάμε μόνο για Ελλάδα. Από εκεί και πέρα, θέλεις να πεις ότι δεν τους έκανε ζημιά το Internet και ότι κλείνουν κυρίως λόγω του OTETV; Εντάξει, άποψη.

cloud
12:51 23.05.13 cloud RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Όλα τους έκαναν ζημιά! Και αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν θα κωλώσουν για τίποτα στο να δώσουν τίτλους για ενοικίαση, άσχετα αν απέναντι έχουν DVD Club, Gamefly, η τον μπάρμπα Μήτσο με το καροτσάκι που νοικιάζει παιχνίδια γυρνώντας στους δρόμους και φωνάζει με μία ντουντούκα.
Σε μία ελεύθερη αγορά ο καθένας όταν μπορεί να κάνει κάτι, και κρίνει ότι θέλει η πρέπει να το κάνει, θα το κάνει. Τώρα τι θα κάνουν οι άλλοι, δικό τους θέμα.
Και φυσικά μην ξεχνάς ότι εδώ θέλουν να καταργήσουν και την "υλική" μορφή στα παιχνίδια (Και πολλοί, η σε πολλές περιπτώσεις, ήδη το έχουν ήδη κάνει.) που θα στείλει για βρούβες έναν τεράστιο αριθμό καταστημάτων, και θα κωλώσουν στην ενοικίαση που μάλλον τους ενοχλεί κιόλας;

Και μιας και ανέφερες το Internet, ακριβώς.. Την ζημιά την έκανε το ίντερνετ άσχετα αν αυτό λέγετε torrent, OTETV, NETFLIX, η όπως αλλιώς.

Dismiss
13:40 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μα δεν είπα ποτέ βρε Cloud ότι θα κωλώσουν. Γιατί να κωλώσουν, άλλωστε; Είπα ότι είναι πρόβλημα για την αγορά να μειώνονται οι λύσεις. Από εκεί και πέρα, μακάρι να έχουν κέρδη να συνεχίσουν να βγάζουν παιχνίδια. Και η υλική μορφή των αγορών είναι σίγουρο ότι θα καταργηθεί κάποια στιγμή και αυτή η στιγμή δεν απέχει πολύ.

Τώρα για τα υπόλοιπα, ε, θα μου επιτρέψεις να πιστεύω ότι περισσότερος κόσμος ασχολείται με τα torrents, παρά αγοράζει συνδρομητική τηλεόραση.

Shinobi
12:11 23.05.13 Shinobi RE: RE: χωρίς τίτλο
Αυτό το έκαναν για να δείξουν τις δυνατότητες του XOne ότι μπορεί να διαχειριστεί πολλά πράγματα ταυτόχρονα, δεν το παρουσίασαν ώς την ιδανική λύση γι' αυτούς που θέλουν να βλέπουν μπάσκετ, να βλέπουν φάντασι λιγκ και να σχολιάζουν το ματσάκι με τα φιλαράκια τους στο Skype, ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ. Κανείς δεν το κάνει αυτό.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, περίπου τα ίδια δεν κάνουμε στο PC μας;

Da Pimp Is Here
13:36 23.05.13 Da Pimp Is Here RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
ακριβως, οχι περιπου, κανουμε τα ιδια στο PC.

Da Pimp Is Here
13:41 23.05.13 Da Pimp Is Here RE: χωρίς τίτλο
εχω μια απλη ερωτηση, γιατι πραγματικα με ΤΟΣΑ που διαβαζω εχω μπερδευτει.

Ερχεται ο φιλος μου σπιτι, βαζει το δισκακι, γουσταρω... Μπορω να παω σε καποιο online store και να το παρω μεταχειρισμένο - physical με 10-20 ευρω αντι για 40 ευρω ψηφιακά μεσω της Microsoft?

rex
13:45 23.05.13 rex RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν υπάρχει απάντηση στο ερώτημά σου. Επισήμως η Microsoft δεν έχει ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα ισχύει.

Χ.Κ.

cloud
13:46 23.05.13 cloud RE: RE: χωρίς τίτλο
Με τα ως τώρα δεδομένα, ναι..
Όπως μπορείς να πληρώσεις αυτά τα 10 - 20 - 30 - 40 - η δεν ξέρω πόσα € στην MS, και να κρατήσεις σε ψηφιακή μορφή το παιχνίδι που σου έφερε ο φίλος σου χωρίς να κατεβάσεις κάτι άλλο.

@Rex Νομίζω ότι ήδη έχουν πει από την MS ότι δεν θα επηρεαστούν σε κάτι τα μεταχειρισμένα..
Η μόνη διαφορά θα είναι ότι θα πρέπει το τάδε δισκάκι και το παιχνίδι να αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του προηγούμενου χρήστη, και να μπει στου νέου.

rex
13:55 23.05.13 rex RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Όταν θα έρθει στο byteme από τη Microsoft το επίσημο δελτίο τύπου που να γράφει οτιδήποτε σχετικό με τα μεταχειρισμένα, θα σου πω. Για την ώρα ισχύει ένα πολύ γενικό «ναι μεν αλλά».

Χ.Κ.

Da Pimp Is Here
14:08 23.05.13 Da Pimp Is Here RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Eιναι πολυ περιεργη η φαση. Αντε τωρα να καθεσαι να τσεκαρεις οταν θα αγορασεις μεταχειρισμενο ΑΝ ο αλλος το εσβησε απο το προφιλ του. Τεσπα, ΜΑΚΑΡΙ να βρουν ακρη αλλα πολυ φοβαμαι οτι ολα αυτα γινονται και για να πολεμηθεί αυτη η κατασταση με τα ebay. Μακαρι να διαψευσθώ, τι να πω...

cloud
14:21 23.05.13 cloud RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Σχετικά με αυτό που είπες, άκουσα ότι η διαδικασία θα είναι πολύ απλή σε αυτόν τον τομέα..
Το παιχνίδι δεν θα τον βγάζει ο "παλιός" από το προφίλ του, αλλά ο νέος με το που θα το βάζει στο δικό του, θα βγαίνει αυτόματα από του πρώτου. Δηλαδή το παιχνίδι και το ποιος θα έχει τι θα το καθορίζει αυτός που έχει το δισκάκι στα χέρα του.

Τέλος πάντων... Λύσεις υπάρχουν, είναι απλές, και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει.

Dismiss
12:03 23.05.13 Dismiss Εγώ δεν ψήνομαι...
...αν είναι να παίξω retro και indies, προτιμώ να το κάνω σε ένα φορητό σύστημα, το οποίο θα συνδέεται σε ένα χειριστήριο και μια τηλεόραση, αν θέλω. Όπως ένα Android tablet, για παράδειγμα.

Shinobi
12:12 23.05.13 Shinobi RE: Εγώ δεν ψήνομαι...
Συμφωνώ. Ή ακόμα καλύτερα, ας καθόμασταν με τα PS3, X360 και Wii U για άλλα 10 χρόνια.

tk7
12:29 23.05.13 tk7 χωρίς τίτλο
Ωραιο αρθρο Χαρη αν και βγαζεις προς τα εξω μεγαλη ανοχη και αρκετη εξμποξοαγαπη. Δεν μπορω σχολια τυπου "δεν ξερω κανεναν φιλο μου"(που να μην εχει μονιμη συνδεση κλπ). Ναι οντως ουτε εγω ξερω αλλα κανεις ως τωρα δεν εχει ανεχτει/δεχτει την απαραιτητη μονιμη συνδεση,το DRM κλπ, μη τρελαθουμε τελειως.Και ποτε ακριβως ξεπεραστηκε η γκρινια με τα DLC???

Και για τα PC και τα ΑΑΑ (που με το τωρινο αριθμο χρηστων εννοειται δεν μπορουν υποστηριχθουν,αλλα ο ΤxC προφανως αναφερεται σε καποια πιθανη "φανταστικη" μελλοντικη μεταπηδηση χρηστων) στο αρθρο σου και στα σχολια τουλαχιστον 5-6 αναφερθηκες στο οτι δεν σε ενδιαφερει καθολου αν μειωθουν η εξαλειφθουν πληρως οι ΑΑΑ τιτλοι,πως στο καλο ξαφνικα προεκυψε το " Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι, σαν gaming πλατφόρμα, το PC δεν μπορεί να υποστηρίξει την βιομηχανία των ΑΑΑ ακριβώς παιχνιδιών" ?

rex
12:42 23.05.13 rex RE: χωρίς τίτλο
Γράφω:
«Το «τότε γιατί να υπάρχουν κονσόλες, ας πάμε όλοι PC» είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που έχει πολλά συστατικά.»

Συνεχίζω γράφοντας ότι:
(από αυτά τα πολλά συστατικά της ενδιαφέρουσας κουβέντας) «Το πιο σημαντικό για εμένα είναι ότι, σαν gaming πλατφόρμα, το PC δεν μπορεί να υποστηρίξει την βιομηχανία των ΑΑΑ ακριβώς παιχνιδιών.»

Άρα λοιπόν από τα συστατικά της κουβέντας, το πιο σημαντικό είναι αυτό.

Επίσης τα λόγια μου είναι «Προσωπικά μιλώντας, ίσως και να μην με πείραζε αυτό» και όχι «δεν με ενδιαφερει καθολου αν μειωθουν η εξαλειφθουν πληρως οι ΑΑΑ τιτλοι».

Νομίζω ότι η διαφορά είναι διακριτή, ε;

Χ.Κ.

tk7
19:48 23.05.13 tk7 RE: RE: χωρίς τίτλο
Οκ,εγω το διαβασα σαν "το πιο σημαντικο (αρνητικο) για μενα ειναι κλπ " αλλα τωρα δηλαδη μου λες οτι εννοουσες "το πιο σημαντικο (θετικο)", ε?
Κατι το οποιο ομως δεν αναιρει αρκετα το "-ΙΣΩΣ- και να μην με πειραζε αυτο.." ??

rex
06:08 24.05.13 rex RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Προσέθεσα τρεις λέξεις στο επίμαχο σχόλιό περί «συστατικών συζήτησης», οπότε ελπίζω ότι είναι πιο κατανοητό τώρα. Δεν υπάρχει ούτε θετικό ούτε αρνητικό.

Για το υπόλοιπο δεν καταλαβαίνω τι θες να πεις. Νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο αυτό που λέω και δεν χρειάζεται καμία αναίρεση.

Χ.Κ.

inboygr
12:50 23.05.13 inboygr χωρίς τίτλο
Επιτέλους ένα άρθρο που επισημάνει πως αργά ή γρήγορα τα ίδια θα ανακοινώσει και η Sony, μπορεί να έπαιξαν με τις λέξεις αλλά δεν θα μπορούν να κρυφτούν αιωνίως.

Η ψηφιακή αγορά μπορεί να εξελιχτεί με πολλούς τρόπους που ακόμα δεν έχει εφαρμοστεί όπως η μεταπώληση ψηφιακού τίτλου που αναφέρθηκε. Αφού οι εταιρίες επιδιώκουν περισσότερο χρήμα είναι λογικό να επιθυμούν την αύξηση των ψηφιακών πωλήσεων που τους αποφέρουν πολλαπλάσια κέρδη. Η ψηφιακή υπηρεσία της M$ μπορεί να πάρει αρκετά μαθήματα από το Steam αλλά και να είσαγει ακόμα περισσότερες εξελίξεις. Οι κινήσεις της Μ$ (και αργότερα της Sony) προδικάζουν έντονο προσανατολισμό προς την ψηφιακή αγορά = μεγαλύτερο κέρδος.

Teras
12:59 23.05.13 Teras Απλά να πω..
ότι εγώ προσωπικά ξέρω άτομα που δεν έχουν σύνδεση internet γιατί δεν μπορούν να την πληρώσουν αλλά και γιατί δεν το θεωρούν τόσο αναγκαίο όσο οι περισσότεροι από μας (shock, horror!!!). Επίσης οι περισσότεροι από τους λεγόμενους casuals (ξέρετε, αυτοί που παίζουν μόνο PRO και Buzz) δεν συνδέουν καν την κονσόλα τους με το internet. Και ξέρουμε πολύ καλά πόσο σημαντικοί είναι αυτοί για τη βιομηχανία.

rex
13:08 23.05.13 rex RE: Απλά να πω..
Είναι σημαντικοί για τη βιομηχανία αυτοί που δεν έχουν λεφτά και αυτοί που παίζουν μόνο Pro και Buzz;

Ε, εντάξει, τώρα ξέρουμε τον λόγο για τον οποίο πρέπει να σταματήσουν να βγαίνουν ΑΑΑ τίτλοι. :Ρ

Χ.Κ.

Teras
14:04 23.05.13 Teras RE: RE: Απλά να πω..
Βρε Χάρη, δεν είμαστε λίγοι οι core (και καλά) gamers για να βγάζουν αυτοί τα λεφτά τους; Δεν είμαστε μια φωνακλάδικη μειοψηφία όπως λέγεται ευρέως;
Δεν έκανε τρελές πωλήσεις και κέρδη το Wii; Ποιοι το πήραν;
Δεν το γυρίζουν όλοι στο mobile γιατί εκεί έχει λεφτά; Ποιοι ψωνίζουν εκεί;
Σημαντικότατοι είναι :)

rex
14:25 23.05.13 rex RE: RE: RE: Απλά να πω..
Ναι, οκ, να το συζητήσουμε, αλλά πρέπει να αποφασίσεις: έχεις λεφτά για κονσόλα και παιχνίδια ή όχι; Διότι αυτοί που αγοράζουν mobile πλατφόρμες (δηλαδή ακριβά σμάρτφον και ταμπλέτες) έχουν λεφτά.

Οπότε, είτε είναι παράλογο να έχεις ως επιχείρημα «δεν έχω λεφτά για ίντερνετ αλλά έχω λεφτά για μια κονσόλα του 500άρικου και παιχνίδια 60ευρώ το κομμάτι», είτε η βιομηχανία πάσχει από σχιζοφρένεια και φτιάχνει προϊόντα που δεν έχουν αγοραστικό κοινό. :)

Χ.Κ.

Teras
14:42 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Δεν είναι έτσι ή γιουβέτσι!
Δηλαδή, αν εγώ αγοράσω το xbox one τα Χριστούγεννα και μετά μείνω άνεργος τι θα κάνω; Θα το πουλήσω; Θα το έχω να το βλέπω χωρίς να ξαναπάρω παιχνίδι; Γιατί να μην κόψω το πάγιο 35-40€ το μήνα για internet/τηλέφωνο, έτσι ώστε κάνοντας κανένα μεροκάματο στο πόδι να μπορώ να αγοράζω ένα παιχνίδι το δίμηνο;

rex
14:46 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Εντάξει, αν η δική σου επιλογή θα ήταν να κόψεις το τηλέφωνο/ίντερνετ από το να μην αγοράσεις ένα παιχνίδι, δεν έχω κάτι να πω. Είναι και αυτή μια άποψη.

Χ.Κ.

Teras
14:51 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Όχι, δεν θα έκοβα internet/τηλέφωνο ώστε με αυτά τα λεφτά να αγοράσω παιχνίδι. Θα το έκοβα για να επιβιώσω. Αν έβρισκα λεφτά μετά για να αγοράσω παιχνίδι, θα αγόραζα.

Όλα στη ζωή είναι δανεικά. Μην τα παίρνεις δεδομένα :)

rex
14:55 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Μωρέ εντάξει, απλώς δεν πιάνεις την ειρωνική ουσία σε αυτό που λες: «Μάικροσοφτ και Σόνι, παρακαλώ προτού σχεδιάσετε το ακριβό σας προϊόν πολυτελείας το οποίο τροφοδοτείται με εξίσου ακριβό λογισμικό το οποίο παράγεται συνεχώς, αναλογιστείτε ότι ο μέσος αγοραστής σας ενδέχεται να μείνει άνεργος και να μην έχει ίντερνετ».

Γούστο θα είχε, πάντως. :Ρ

Χ.Κ.

Teras
14:57 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Εντάξει ρε φιλαράκι είναι ειρωνικό αλλά..sh!t happens :P

cloud
13:16 23.05.13 cloud RE: Απλά να πω..
Εδώ δεν θα διαφωνήσω.. Και να μιλήσω και μία φορά προσωπικά, και εγώ θα ήθελα να μην έβαζα ΠΟΤΕ την κονσόλα μου στο ίντερνετ..
Online δεν παίζω, και τις αγορές μου θα ήθελα να τις κάνω ΜΟΝΟ σε φυσική - υλική μορφή..
Και για όλα τα άλλα, έχω το PC μου.

Όμως εδώ τώρα πάω ξανά στην πλευρά των εταιριών και της αγοράς... Εμένα πολύ απλά με έχουν ΧΕΣΜΕΝΟ!!!
Θα με χάσουν; Θα κερδίσουν άλλους 3...
Και φυσικά πάντα θα έχω την επιλογή να μπω στο ίντερνετ, και αν δεν έχω ίντερνετ, sorry, αλλά είμαι τόσο "φτωχομπινές" η "γύφτος" που δεν αξίζει να έχω ούτε και κονσόλα. Κυνικό; Ναι..

Να γίνω ακόμα πιο "κάφρος"; Για αυτούς το να απαιτείς να μην έχεις καθόλου ίντερνετ στην κονσόλα σου, ειδικά με την μορφή που πήραν οι κονσόλες από το 360 και μετά, και ακόμα πιο ειδικά από τα PS4 & Χ1 και μετά, είναι τόσο λογικό όσο το να θέλεις να έχεις κονσόλα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα..
Τώρα αν είναι σωστό η λάθος, αν και εγώ το βλέπω εντελώς λάθος, ο καθένας ας το κρίνει μόνος του..

Shinobi
13:22 23.05.13 Shinobi RE: RE: Απλά να πω..
Kάτσε ρε Κλάουντ, στα σχόλια όλοι μας δε γράφουμε την προσωπική μας άποψη; Δε γράφουμε απόψεις τρίτων :P

Κι εγώ δεν ήθελα online στις κονσόλες μου. Tα παιχνίδια και οι υπηρεσίες μου άλλαξαν γνώμη. Έτσι γίνονται αυτά. Και αυτά που έπαιξα και αγόρασα δεν τα έβρισκα στα PC. Οπότε άστοχη η αναφορά στα PC.

cloud
13:43 23.05.13 cloud RE: RE: RE: Απλά να πω..
Έχω πει πολλές φορές ότι πέρα από την προσωπική μου άποψη, (συνήθως) μιλάω και από την πλευρά της αγοράς, της πλειοψηφίας του κοινού (Προσοχή! Του ευρύτερου κοινού, και όχι των "επαγγελματιών gamers" που υπάρχουν πχ εδώ μέσα.), της πραγματικότητας, και του πως και που πηγαίνουν κάποια πράγματα.. Άσχετα αν πολλές φορές αυτά δεν μου αρέσουν (Όμως πως να το κάνουμε, έτσι είναι!).. Και αυτό δεν είναι η άποψη κάποιου "τρίτου", αλλά η πραγματικότητα. ;)

Τώρα για το άλλο που είπες, ξανά έχεις δίκιο! Και αυτό θα πρέπει να το δουν οι περισσότεροι που γκρινιάζουν εχθές και σήμερα για το Χ1..
Όπως είπες, Tα παιχνίδια και οι υπηρεσίες σου άλλαξαν γνώμη, ακόμα και ας δεν ήθελες online στις κονσόλες σου! Μήπως κάτι τέτοιο γίνει και σε λίγο καιρό και με το Χ1 που όλοι εδώ και 2 ημέρες έχουν θάψει πριν καν γεννηθεί;
Και μήπως μετά από 1-2 χρόνια πολλοί (Ειδικά στην Αμερική που θα έχουν και όλο το πακέτο.) θα βλέπουν -μέσα από το Χ1 τους- τα ποστ και τα βίντεο που ανεβάζουν αυτές τις μέρες και θάβουν το νέο σύστημα θα λένε "Ρε τι μαλακίες έγραφα πριν τόσο καιρό!;"..;

Και η αναφορά στο PC όπως βλέπεις δεν ήταν κάτι το σημαντικό..

Shinobi
13:50 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Η μεγάλη φασαρία έγινε περισσότερο γιατί οι άνθρωποι της MS δεν χειρίστηκαν καλά το επικοινωνιακό του θέματος, παρά για την ουσία. Γιατί πολύ απλά πήραμε μόνο μία γεύση από αυτά που ΘΑ προσφέρει το XOne. Ξεκάθαρη εικόνα δεν έχουμε για κανένα από τα δύο συστήματα όσον αφορά στα θέματα μεταπωλήσεων, μεταχειρισμένων, απαίτηση για μόνιμη σύνδεση, υποχρεωτική εγκατάσταση κτλ. Όλα είναι ρευστά και θα αλλάζουν με τον καιρό αυτά. Το είδαμε και στα Live και PSN.

cloud
13:53 23.05.13 cloud RE: RE: RE: RE: RE: Απλά να πω..
Ακριβώς!

inboygr
13:23 23.05.13 inboygr χωρίς τίτλο
Οι περισσότεροι casuals δεν έχουν επαφή με το internet; Και πως κατεβάζουν παιχνίδια στα tablets, smartphones; Πως παίζουν τα παιχνίδια στο facebook και σε άλλους ιστιότοπους; Προφανώς έχουν μια χαρά επαφή με το internet.

Teras
14:07 23.05.13 Teras RE: χωρίς τίτλο
Για αυτούς που έχουν κονσόλες για να παίζουν δυο-τρία παιχνίδια λέω. Ξέρω πολλά άτομα τέτοια που έχουν internet αλλά δεν συνδέουν την κονσόλα γιατί δεν νοιάζονται.

inboygr
14:17 23.05.13 inboygr RE: RE: χωρίς τίτλο
Κάτσε γιατί εδώ από την μια γράφεις πως οι περισσότεροι από τους casuals (αυτοί που παίζουν μόνο PRO και Buzz) δεν συνδέουν καν την κονσόλα τους με το internet και από την άλλη γράφεις πως ξέρεις πολλά τέτοια άτομα. Τι γενίκευση είναι αυτή; Γνωρίζεις κάτι παραπάνω γιατί τα νούμερα δείχνουν το άκρως αντίθετο από όσα γράφεις.

Teras
14:21 23.05.13 Teras RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Από το μικρό στατιστικό δείγμα του περίγυρού μου οι περισσότεροι casuals κάνουν αυτό το πράγμα που γράφω. Ποια είναι η γενίκευση;

Θα ήθελες να μου δείξεις αυτά τα νούμερα που λές;

inboygr
14:27 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Κοίτα τα νούμερα παιχνιδιών που κατεβάζουν οι χρήστες των smartphones/tablets και μετά κοίτα τον περίγυρό σου. Πιστεύω θα βρεις σημαντικές διαφορές. Επομένως έχουμε γενίκευση αφού αποδίδεις στο σύνολο την προσωπική σου οπτική με βάση τον περίγυρο σου.

rex
14:33 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Να πω κάτι πάνω σε αυτό; Μίλησε ο Teras για ανθρώπους που έχουν ίντερνετ αλλά δεν έχουν συνδεδεμένο το PS3 τους και παίζουν «μόνο Buzz και Pro». Μέσες άκρες ένας τέτοιος χρήστης είναι ζημιογόνος για τη βιομηχανία. Αγόρασε το PS3 με ζημιά για τη Sony και κατόπιν πήρε μόνο δυο παιχνίδια τα κέρδη των οποίων ενδεχομένως να μην καλύπτουν τη χασούρα του τεμαχίου PS3. Δεν πληρώνει κάποια συνδρομή και δεν δίνει με κάποιον τρόπο χρήματα. Άρα, όχι, δεν είναι σημαντικός για τη βιομηχανία. :Ρ

Χ.Κ.

Teras
14:43 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δύο πωλήσεις > καμία!
:P

rex
14:49 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι, αν σε ενδιαφέρει μόνο η στατιστική. Αλλά αν σε ενδιαφέρει το κέρδος, στο συγκεκριμένο παράδειγμα είσαι μείον. :)

Χ.Κ.

Teras
14:54 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μα αν αγοράσω το Buzz και το Pro δεν θα πάνε λεφτά στη Sony και την Konami; Διυλίζω τον κώνωπα, αλλά...:)

rex
14:57 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν νομίζω ότι με πωλήσεις μόνο δυο τίτλων γυρίζουν πίσω όλα τα λεφτά της χασούρας από την πώληση του PS3. Εκτίμησή μου, έτσι;

Χ.Κ.

Teras
14:59 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Όχι το PS3 βέβαια. Η βιομηχανία δεν είναι μόνο το hardware.
Δεν πρέπει να στηρίζουμε τους devs/pubs με πωλήσεις (όσο λίγες αγορές κι αν κάνουμε);

rex
15:04 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ε ναι, αλλά αν η εταιρεία που βγάζει το hardware δεν παίρνει πίσω τα λεφτά της, τότε για ποιον λόγο να βγάλει το hardware;

Το Wii, για παράδειγμα, είναι το ακριβώς αντίθετο. Αν αγόρασες μόνο την κονσόλα και κανένα σου λέω εγώ παιχνίδι επιπλέον, η Nintendo είχε κέρδος.

Χ.Κ.

Teras
15:10 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Μα δεν φταίω εγώ αν η Sony μου πούλησε την κονσόλα της με χασούρα. Αν πάω αύριο και αγοράσω ένα xbox one και δύο παιχνίδια και δεν ξαναγοράσω άλλο παιχνίδι για το 2014, θα έχω ζημιώσει την βιομηχανία; Μία πώληση hardware και δύο πωλήσεις παιχνιδιών δεν είναι καλύτερες από το μηδέν;

rex
15:38 23.05.13 rex RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Στην προκειμένη, μιλώντας για το παράδειγμα του PS3 και των δύο παιχνιδιών, από καθαρά λογιστική άποψη (έξοδα-έσοδα) είναι χειρότερες απ' το μηδέν. Το τι θα γίνει αύριο με το Xbox One δεν το ξέρουμε από τώρα.

Χ.Κ.

Teras
14:36 23.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν έχουν όλοι οι χρήστες smartphones/tablets και κονσόλες.
Μίλησα για αυτούς που έχουν κονσόλες. Οι συγκεκριμένοι που γνωρίζω εγώ δεν έχουν καν smartphones/tablets.

Δεν είναι όλοι οι casual χρήστες ίδιοι. Υπάρχει ο casual κονσολάς, ο casual PCάκιας, o Smartphonάκιας, ο "απ'όλα" κλπ.

Εξακολουθώ να θέλω να δω αυτά τα νούμερα που από ότι φαίνεται πολλοί εδώ μέσα κατέχουν, μελετούν και επικαλούνται συνέχεια.

inboygr
14:45 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Νόμιζα πως μιλούσες γενικότερα αλλά και πάλι το ίδιο ισχύει. Οι casuals είναι ιδιαίτερα ενεργοί στα smartphones/tablets. Αν αυτό δεν σου φτάνει μιας και ανέφερες κοίτα το MK Wii που πούλησε τα ξερατά του και υποστηρίζει online. Αν αυτό δεν σου φτάνει κοίτα τα επίσημα νούμερα των χρηστών που είναι συνδεμένοι στο ιντερνετ από τις τρεις μεγάλες εταιρίες. Ακόμα και η Ν είδε στα συστήματα της μεγάλα ποσοστά χρηστών που χρησιμοποιούν το ιντερνετ παρά τις ποταπές ψηφιακές υπηρεσίες που έχουν συγκριτικά με τον ανταγωνισμό.

cloud
14:34 23.05.13 cloud ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΙΝΤΕΡΝΕΤ!!!!
Ρε παιδιά έλεος με κάτι τέτοια!
Το θέμα δεν είναι ποιος μπαίνει στο ίντερνετ, αλλά αν έχει ίντερνετ!
Τώρα αν κάποιοι δεν έχουν καθόλου ίντερνετ, τα είπα και πριν.. Συν ότι είναι τόσοι λίγοι σε ποσοστό που χέστηκαν στην MS αν τους χάσουν η όχι..

Τώρα τι μένει; Η βάζεις την κονσόλα σου στο ίντερνετ (Δεν θα σε "φάει" περισσότερο απ' ότι σε έφαγε το PC σου η το κινητό σου..), ή αν για τον Α η Β λόγο είσαι τόσο πεισματάρης που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ (Γιατί έτσι!!!) να βάλεις την κονσόλα σου στο ίντερνετ, απλά χέστηκαν! Ποτέ μην πάρεις κονσόλα ούτε εσύ, ούτε οι άλλοι 4-5 ακόμα οπαδοί του "Γιατί έτσι!!!"..

Και επαναλαμβάνω.. Ούτε εγώ θέλω να βάλω ίντερνετ στην κονσόλα μου.. Όμως αν θέλω μία κονσόλα, και ταυτόχρονα είναι υποχρεωτικό να βάλω, θα βάλω... Στο φινάλε κέρδος θα έχω!!
(Σε 1 πράγμα είμαι οπαδός του "Γιατί έτσι!!!"... Τα smartphone.. Smartphone ούτε έχω, ούτε θέλω, ούτε σκοπεύω να πάρω! Γιατί; Γιατί έτσι!!! :Ρ Λέτε να νοιάζει την Google η την Apple;)

pirederas
14:37 23.05.13 pirederas χωρίς τίτλο
Αυτό το μπάχαλο με τα μεταχειρισμένα, καθώς και το τουρλουμπούκι που ακολούθησε με τα "μούπα-σούπα-ξείπα", είναι από τα άγραφα. Και να πω ότι ο Phil Harrison είναι κανένας άβγαλτος που κάνει λάθη και λέει χαζομάρες λόγω απειρίας? Μάλλον πίστευαν ότι επειδή απευθύνονται σε Αμερικανάκια και χαζούς, κανείς δεν θα προσέξει τις παγίδες.

Τέλος πάντων, είναι ξεκάθαρο. Για την Microsoft το Xbox One είναι μια συσκευή που κάνει πολλά, και με το οποίο απλώς μπορείς ΚΑΙ να παίξεις παιχνίδια. Απευθύνεται σε ανθρώπους σαν αυτούς που ξέρουμε στην Ελλάδα: "δώσε μου PES και πάρε μου την ψυχή". Εν προκειμένω, "δώσε μου Call of Duty και τίποτα στον κόσμο".

Και να πω κάτι? Γουστάρω που η κονσόλα μου συνδέεται στο διαδίκτυο. Όχι επειδή θέλω να παίζω CoD (μπρρρ.....). Θέλω πού και πού να παίζω με κανέναν φίλο παρέα, είτε ποδοσφαιράκι, είτε RE5/6, κάτι τέλος πάντων. Δεν έχω κανέναν γνωστό στην γειτονιά μου που να παίζει παιχνίδια για να μαζευόμαστε σπίτια μας. Και άλλοι φίλοι μου που παίζουν μένουν μακρυά μου. Το internet είναι βάλσαμο. Μπορείς να παίξεις είτε με τον κολλητό σου, είτε με αγνώστους. Τώρα γιατί σε πολλά παιδιά δεν τους αρέσει (πέρα από το αν μας ελέγχουν οι εταιρίες αν είμαστε καλά παιδιά) που η κονσόλα τους συνδέεται στο διαδίκτυο ενώ το θέλουν στο PC τους, δεν το καταλαβαίνω.

nakata
14:37 23.05.13 nakata MHΠΩΣ...
λέω ΜΗΠΩΣ βιαζόμαστε λιγάκι;

1. Ασχέτως κινήσεων των MS & Sony, για το χρονικό διάστημα 13-15 3DPS360U>>>>PSX04. Η τιμή και η μακροοικονομία σε συνδυασμό με νέες προτάσεις όπως το αναμενόμενο Χ360 mini σε χαμηλή τιμή ή φθηνότερες εκδόσεις και τίτλοι στα 3DS, PS3 & U (από φθινόπωρο και μετά) δεν αφήνουν περιθώρια. Ξεχνάτε το δύσκολο ξεκίνημα του Χ360 και ΙΔΙΩΣ αυτο του PS3. Σε 1-2 χρόνια που θα στρώσουν οι νέες πλατφόρμες και θα τις υπομένουν/απολαύσουν οι early adopters/ινδικά χοιρίδια, τότε βλέπουμε ποιος θα ''κερδίσει''.
2. Με τις εξελιξεις στο θέμα του DRM, δικαιολογούνται σε μεγάλο βαθμό οι κινήσεις της ΕΑ στο θέμα του U...

Dismiss
15:00 23.05.13 Dismiss RE: MHΠΩΣ...
Μετά συγχωρήσεως, αλλά αυτό είναι λίγο άκυρο. Πρώτα από όλα, δεν συζητάμε εδώ ποιος θα νικήσει εμπορικά, γιατί αυτό είναι κάτι που κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει. Οι δυνατότητες των συστημάτων επηρεάζουν την ποιότητα του περιεχομένου, αλλά σε τελική ανάλυση το περιεχόμενο κερδίζει.

Η συζήτηση αφορά περισσότερο τις τάσεις της αγοράς και ποια από τις δύο νέες κονσόλες μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο προϊόν. Δεύτερον, πας και βάζεις φορητά και οικιακά συστήματα μαζί. Αν είναι έτσι, πρέπει να φτιάξουμε και άλλη μια "ομάδα" που να έχει μαζί τα PC, Android και iOS, γιατί κάνουν sync μεταξύ τους, αναβαθμίζονται τακτικά και είναι το μόνο hardware που αποφέρει μεγάλο κέρδος. Τρίτον, τα PS3 και X360 χρηματοδοτούν πλέον τους διαδόχους τους.

Αυτό που πρέπει να μας απασχολεί είναι πώς θα παραμείνει βιώσιμο το παραδοσιακό gaming στο σύνολό του. Σε αυτά τα πλαίσια, καλώς να ορίσει το νέο DRM.

nakata
16:52 23.05.13 nakata RE: RE: MHΠΩΣ...
Εχεις δίκιο. Αναφερόμουν στον τίτλο κι οχι στο άρθρο αυτο καθεαυτό
Απλα ειναι τουλαχιστον αστείο που για αλλη μια φορά πολύς κόσμος έχει σίγουρο το αποτέλεσμα από τα αποδυτήρια και φυσικά με ούτε καν τα μισα δεδομένα (πφ λεπτομέρειες....) να είναι γνωστά.

Τα φορητά (το 3DS δλδ) κολλάνε από την στιγμή που μιλάμε για ''παραδοσιακό'' gaming κι από τη στιγμή που έστω και μεμονωμένα (Ιαπωνες devs) συμπληρώνουν με core τίτλους τις οικιακές κονσόλες.

Btw, αν χρειάζεται DRM για να επιβιώσει το ''παραδοσιακό'' gaming, τότε ας πεθάνει μια ώρα αρχίτερα. Άλλωστε η λαιμαργία των εταιρειών έφερε το κραχ του 83. Ας ξαναρθει λοιπόν, δεν θα χαλαστουν οι παίκτες. Περισσότερο θα αποθαρρύνει νέο κόσμο το DRM, παρα το αντιθετο.

inboygr
15:09 23.05.13 inboygr χωρίς τίτλο
Καλά δεν νομίζω ότι γίνεται η συζήτηση για το ποιος θα νικήσει αλλά για τις αλλαγές που έρχονται και πως αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσει και η Sony, βέβαια πάντα υπάρχουν κάποιες διαφωνίες.

Όπως λέγαμε κάποιοι αρκετό καιρό δεν θα κριθεί ο νικητής άμεσα αλλά σε βάθος χρόνου. Βέβαια ένα πρόγραμμα συμβολαίου δίνει ένα πλεονέκτημα στην Μ$ αν και για μένα έχει μεγαλύτερη σημασία αν το kinect2 γίνει mainstream γιατί τότε θα αποκτήσουν τρελό προβάδισμα...

Από εκεί και πέρα περιμένω τις αλλαγές και ανακοινώσεις που έρχονται. Σχετικά με τον ψυχαγωγικό προσανατολισμό περιμένω ένα σύστημα που δεν θα είναι κατά βάση μια κονσόλα που προσφέρει και ψυχαγωγικές λειτουργίες όπως ο προκάτοχος του αλλά ένα σύστημα που ψυχαγωγικές υπηρεσίες και παιχνίδια βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο. Από την στιγμή που η Μ$ θέλει να το πουλήσει και ως σύστημα διασκέδασης του σαλονιού θα πρέπει να παρουσιάσει πολλά περισσότερα πάνω σε αυτό το θέμα. Είναι εμφανέστατό από την στιγμή που το σύστημα λειτουργεί μόνο με το kinect2 δεν προορίζεται μόνο για τα παιχνίδια ή καλύτερα θέλεις δεν θέλεις θα πληρώνεις και τις ψυχαγωγικές δυνατότητες του συστήματος αφού δεν πρόκειται να υπάρξει φτηνότερη έκδοση που θα είναι μόνο για τα παιχνίδια, δηλαδή καθαρή κονσόλα. Επομένως έχουμε να δούμε ΠΟΛΛΑ πράγματα ακόμα ως προς την ψυχαγωγία σαλονιού.....

Και ναι ξέφυγα :|

Dismiss
15:38 23.05.13 Dismiss RE: χωρίς τίτλο
Ξέρεις ποιο είναι το πρόβλημα σε αυτόν τον τομέα; Οι εταιρείες που παράγουν τηλεοράσεις, αποκωδικοποιητές και media players δεν είναι προετοιμασμένες να χαρίσουν τον τομέα τους στη MS.

Για να γίνει ένα πραγματικό media hub, το Xbox One μπορεί να κινηθεί με τους εξής τρόπους:

1) Πλήρη υποστήριξη codec ώστε να μπορεί ο κόσμος να παίζει ό,τι θέλει. Αυτό, φυσικά, σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για παράνομα αρχεία και ενδέχεται να απομακρύνει συνεργασίες, αλλά και κερδοφορία.

2) Καλύτερες εφαρμογές από άλλα dedicated συστήματα. Συνδέεται με το παραπάνω, ως ένα βαθμό, αλλά είναι μάλλον άσκοπο όταν ανταγωνίζεσαι συσκευές με ανοικτά λειτουργικά, όπως το Android, π.χ.

3) Καλύτερες υπηρεσίες. Εδώ το έχει. Δηλαδή, έχει το know-how, αλλά και τις συνεργασίες που επιτρέπουν τη σύζευξη τεχνολογίας και τηλεόρασης σε μεγαλύτερο βαθμό από τους άλλους. Το θέμα είναι ότι ο κόσμος, ειδικά στην Αμερική, πληρώνει ήδη για cable, δορυφορική ή οτιδήποτε άλλο. Και μετά, το δεύτερο σκέλος του προβλήματος είναι ο κόσμος... εκτός της Αμερικής.

Φυσικά, το Xbox δεν εγκαταλείπει τα παιχνίδια, όσο και αν κράζουν μερικοί. Το γεγονός ότι το PS4 φαίνεται να έχει ένα πλεονέκτημα απόδοσης της τάξης του 50% λίγο-πολύ δεν σημαίνει πολλά πράγματα για τα multiformat. Ειδικά από τη στιγμή που το νέο άλμα στα γραφικά δεν θα είναι το ίδιο εντυπωσιακό με το προηγούμενο. Ναι, το PS4 φαντάζει αυτήν τη στιγμή ως το καλύτερο σύστημα για dedicated gamers που θέλουν ένα κουτί να βάλουν στο σαλόνι τους. Επίσης, η Sony έχει δημιουργήσει μια ελκυστική παράδοση 1st party τίτλων για αυτό το δημογραφικό.

Είναι ικανό όμως αυτό το δημογραφικό πλέον; Δεν ξέρω.

inboygr
15:56 23.05.13 inboygr RE: RE: χωρίς τίτλο
Είχαμε παλιότερα μια σχετική συζήτηση. Το ίδιο πιστεύω με τότε, πως η Μ$ δεν περιμένω να έχει επιτυχία στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός όπως γράφεις αλλά και περιορισμός στο να παρουσιάσουν κάτι ξεχωριστό. Πχ οι smart-tvs έχουν και φωνητικές εντολές και κάμερα που αναγνωρίζει τις κινήσεις μας ως εντολές αλά kinect. Το μόνο που μένει είναι η πληθώρα υπηρεσιών και αποκλειστικοτήτων.

Από εκεί και πέρα δεν μπορώ να φανταστώ τι άλλο σχεδιάζουν στην Μ$ σχετικά ψυχαγωγικές υπηρεσίες, πως θα λειτουργεί το λογισμικό, πως θα διασυνδέονται όλες οι υπηρεσίες και τι έχτρα λειτουργίες θα έχει το kinect2. Περιμένω να δω, δεν καταδικάζω τίποτα αλλά όπως γράφω από παλιότερα ένα πλεονέκτημα της Μ$ της δίνω εφόσον το kinect2 γίνει mainstream, το συμβόλαιο μπορεί να βοηθήσει αλλά ως ένα σημείο. Επίσης μπορεί να έχουμε τιμές στους ψηφιακούς τίτλους αλά steam ή ακόμα να δημιουργήσουν ένα αντίστοιχο apple store.

Για νούμερα/δημογραφικά/mainstream θα μπορούμε να μιλήσουμε μετά την Ε3 όπου πιστεύω να γνωρίζουμε και τις τιμές των νέων συστημάτων, παιχνιδιών και υπηρεσιών αλλά και πληρότητα πληροφοριών.

agrimi78
15:17 23.05.13 agrimi78 χωρίς τίτλο
Ένα ενδιαφέρον άρθρο αλλά λειψό (που είναι η ninty οεο).

http://www.wired.com/gamelife/2013/05/xbox-one-gaming/

Φυσικά διαφωνώ με την ανάλυση του αλλά τα διαγράμματα έχουν ενδιαφέρον.

inboygr
16:00 23.05.13 inboygr RE: χωρίς τίτλο
Γιατί δεν έβαλε και της Ν; Μάλλον γιατί δεν την υπολογίζουνε όπως και τα περισσότερα δυτικά μέσα αφού θεωρούν πως η μάχη γίνεται μεταξύ Sony-M$. Κρίμα η διαφορά θα ήταν τεράστια.
Αν θέλουμε να κατανοήσουμε περισσότερο την βιομηχανία πρέπει να ρίχνουμε μια σχετική ματιά και στα οικονομικά δεδομένα γιατί όλα κινούνται γύρω από το κέρδος και όχι σε αναλύσεις από παράσιτα.

Έλα σου έχω από το 1996:
http://imageshack.us/a/img46/8039/nx8dqh.png
Μικρή η διαφορά lol

agrimi78
16:15 23.05.13 agrimi78 RE: RE: χωρίς τίτλο
Δώσε πόνο!:P
Μάλιστα, η μικρή εταιριούλα από το Κυότο με τους μόλις 5100 εργαζόμενους.
No bad at all!

Και θέλουν τα δυτικά media να μας πείσουν ότι η Nintendo είναι με το ένα πόδι στον τάφο και πρέπει να παρατήσει το hardware.

Δεν βαριέσαι, όσο λάσπη και να ρίξουν τα διαμάντια θα λάμψουν.

Σαν "δαρμένη" θα γυρίσει πίσω η ΕΑ, ήδη τα αλλάζει και λέει ότι έχει κάποιους τίτλους σε ανάπτυξη.

Frostbyte και μπούρδες..

http://www.youtube.com/watch?v=nQZOZ89dL6Q

Dismiss
16:25 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Έτσι, από περιέργεια, πόσο κόσμο νομίζετε ότι έχουν οι MS και Sony στο τμήμα των videogames; (SCEE και Entertainment Devices αντίστοιχα)

agrimi78
16:33 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Προφανώς και είναι "γίγαντες" μπροστά στην Nintendo:
http://en.wikipedia.org/wiki/Sony
http://en.wikipedia.org/wiki/Microsoft
http://en.wikipedia.org/wiki/Nintendo

Σημασία δεν έχει το μέγεθος όμως, έχει η "ψυχή".

Dismiss
16:37 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ναι, βρε, εγώ σου λέω για τα τμήματα που ασχολούνται με αυτήν την αγορά, όχι για όλο το εργατικό δυναμικό.

agrimi78
16:39 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν ξέρω, έχεις στοιχεία εσύ?

Dismiss
16:48 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο

agrimi78
16:56 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Λίγο "μπακαλίστικος" ο τρόπος υπολογισμού σου.
Νομίζω ότι η sony of America πρέπει να έχει πολλούς περισσότερους από της Europe.

Τεσπα, μόνο σε εμένα φαίνεται ότι η Nintendo είναι η ποιο "νοικοκυρεμένη" εταιρία του είδους της?
Με 5000 υπαλλήλους σχεδιάζει και υποστηρίζει home & portable consoles και βγάζει και μια ντουζίνα ποιοτικούς first party τίτλους,κάθε χρόνο, για κάθε μηχάνημα της.

Dismiss
16:59 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
E τώρα τι θέλεις, να πάω να τα ψάξω όλα; Το point είναι ότι δεν έχει την τρομερή διαφορά που πιστεύεις ότι έχει, έτσι δεν είναι;

Shinobi
16:15 23.05.13 Shinobi RE: RE: χωρίς τίτλο
Ειλικρινά χαίρομαι που μπορείτε να παίξετε με οικονομικά στοιχεία. Εγώ πάλι δεν μπορώ. Χαίρομαι όταν πηγαίνουν καλά οι εταιρίες, αλλά αν αυτά δε μεταφράζονται σε παιχνίδια και υπηρεσίες, εμένα δε μου λένε τίποτα.

inboygr
16:33 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Και εμείς το ίδιο, η "χαρά" προέρχεται ακριβώς λόγω λασπολογίας που ξεκινάει από την εποχή του Ν64.

Προσωπικά χαίρομαι όταν υπάρχει υγιείς βιομηχανία αλλά στα πρότυπα και στα μοντέλα που έχουν δημιουργήσει δεν το καταφέρνουν και επίσης η αναρχία που επικρατεί δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα. Στην γενιά που ρχεται πολλά πράγματα θα αλλάξουν και κυρίως περιμένω να δούμε συγχωνεύσεις, διαλύσεις στούντιο και οικονομικά προβλήματα. Επομένως χαίρομαι που η εταιρία που προτιμώ -όχι φανατικά, αναγνωρίζοντας τα λάθη και κράζοντας αρκετές φορές- είναι σε πολύ καλή οικονομική κατάσταση και δεν πρόκειται να έχει πρόβλημα σε αυτήν την γενιά.

Shinobi
16:42 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Κι επειδή τη λασπολογούσαν τη Nintendo (που δε θυμάμαι κάτι τέτοιο, αλλά οκ), θα πάμε στο άλλο άκρο και θα χαιρόμαστε για τα οικονομικά της και θα προσπαθούμε να βάλουμε μετοχές στο drive του Wii U για να γουστάρουμε; Μέση λύση δεν υπάρχει;

nakata
16:47 23.05.13 nakata Δυστυχώς
Φοβάμαι αυτό είναι αντανακλαστικό στην ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ,μόνιμη ακατάσχετη κινδυνολογία για τη Ν ειτε από αναλυτές είτε από ''προγνωστες'' είτε από πικραμένους. Ξέρετε οτι είναι αλήθεια.

inboygr
16:48 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν θυμάσαι κάτι τέτοιο; Σοβαρά τώρα; Εντάξει να έλεγα ότι είσαι και καινούργιος να πάει στο καλό αλλά να λέμε ότι το nintendo is doomed είναι φαινόμενο των τελευταίων ετών και όχι δεκαετιών το βρίσκω τουλάχιστον γελοίο.

Ποιο είναι το άλλο άκρο; Η απόδοση της αλήθειας; Αν είναι αυτό καλά κάνουμε, και είπαμε δεν "χαιρόμαστε"....

Shinobi
17:00 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Αυτά τα ακούμε για όλες τις εταιρίες hw όλα αυτά τα χρόνια. Καταλαβαίνω την αγάπη για μία εταιρία, αλλά όχι να φτάσουμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τα κέρδη και όχι με τα παιχνίδια. Υπερβολές δε χρειάζονται.

Dismiss
17:03 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
ΟΚ, οπότε η προσκόλληση αυτή έχει να κάνει και με ένα βαθμό μνησικακίας λόγω προηγουμένων αδικιών. Κατανοητό και ανθρώπινο. Επομένως, αν κάποτε γυρίσει πάλι ο τροχός, οι early κάτοχοι του PS3 και του Vita θα πρέπει να ακονίζουν τα μαχαίρια τους μετά τον πόλεμο των φόρουμ.

Αυτό που με απασχολεί εμένα περισσότερο, είναι ότι συμπεριφέρεστε λες και η Nintendo είναι η ίδια εταιρεία που ήταν κάποτε. Εντάξει, μπορεί να είμαι υπερβολικά γέρος για τα σύγχρονα game politics και να βλέπω τα πράγματα λίγο συντηρητικά, αλλά αυτή η Nintendo για μένα δεν έχει καμία σχέση με τη Nintendo του SNES και του N64. Ούτε καν του GC.

Βασικά, όταν αγόρασα το Wii αισθάνθηκα λίγο ότι "απάτησα" την παλιά Nintendo ενθαρρύνοντας τη νέα. Αλλά πίστευα ότι το software θα με έκανε να το ξεχάσω. Τελικά, έγινε το αντίθετο. Αλλά εντάξει, δέχομαι ότι είμαι παράξενος σε μερικά πράγματα.

inboygr
17:08 23.05.13 inboygr χωρίς τίτλο
Δεν άκουσα τίποτα τέτοιο για την sony,M$ εδώ και τόσα χρόνια παρόλο τα σκατά οικονομικά που παρουσιάζουν τα αντίστοιχα τμήματα. Μόλις τον τελευταίο καιρό βγήκε βρώμα για την Sony που εντάξει είναι αλήθεια για μια εταιρία που στα οικονομικά της έτη από το 2008-2012 παρουσιάζει μόνο απώλειες. Δεν φτάνει την λασπολογία της Ν γιατί ενώ δεν είχαν ποτέ παρουσιάσει οικονομικά προβλήματα τα άρθρα έλεγαν το ακριβώς αντίθετο. Αντιλαμβάνεσαι νομίζω την διαφορά.

Επίσης έγραψα δεν "χαιρόμαστε" με τα οικονομικά της εταιρίας με τον τρόπο που τον παρουσιάζεις για να στηρίξεις την άποψη σου αλλά γιατί φαίνεται η λασπολογία και πως έχει πολύ καλή δυναμική σαν εταιρία. Φυσικά και θέλουμε παιχνίδια και υπηρεσίες και φυσικά δεν ισχύει "να φτάσουμε να είμαστε ικανοποιημένοι με τα κέρδη και όχι με τα παιχνίδια" που είναι καθαρά δικό σου συμπέρασμα.

Shinobi
17:18 23.05.13 Shinobi RE: χωρίς τίτλο
Το καημένο το PSVita έχει ακούσει ουκ ολίγα από την πρώτη μέρα και συνεχίζει να τ' ακούει μέχρι και σήμερα.

Τα γεμάτα ταμεία της Νintendo δε δικαιολογούν τις άδειες προθήκες των καταστημάτων.

inboygr
17:23 23.05.13 inboygr RE: RE: χωρίς τίτλο
Εντάξει ρε Shinobi από την μια άκρη το πας στην άλλη. Γιατί δεν παραδέχεσαι απλά ότι δεν ισχύουν όσα γράφεις πιο πάνω να τελειώνουμε. Γιατί αν είναι κάθε φορά να πετάς και κάτι άσχετο για να δικαιολογήσεις την λανθασμένη άποψη σου τότε άστο καλύτερα. Έγραψα και ποιο πάνω μακάρι να είχαμε μια υγιείς βιομηχανία.

Τέλος ακόμα και αυτό που γράφεις: "Τα γεμάτα ταμεία της Νintendo δε δικαιολογούν τις άδειες προθήκες των καταστημάτων" είναι λάθος αντίληψη των πραγμάτων αλλά δείχνεις ότι δεν είσαι κατάλληλος για τέτοια συζήτηση. Περίεργο πάντως γιατί είχες γράψει και ένα άρθρο για την αναδόμηση της Ν....

Shinobi
17:35 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Είπα ότι όλες οι εταιρίες τα ακούν κατα καιρούς. Μέσα σ' αυτές και η Nintendo. Δε ζητησα από την Nintendo να ρισκάρει όλο το απόθεμα σε φρέσκες δημιουργίες ή σε εξαγορές αμφιβόλου αξίας δυτικών στούντιο, αλλά δε μπορώ να χαίρομαι για τα οικονομικά όταν δε μου έχει δώσει ούτε έναν λόγο αγοράς του Wii U. Όλο στο περίμενε με έχει η άτιμη η Nintendo!

inboygr
17:47 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το διαχώρισα εξαρχής με βάση την λασπολογία. Φυσικά και τα ακούν οι εταιρίες κατά καιρούς, η Sony τα ακούει για την προς το παρόν ελάχιστη ανταπόκριση του κόσμου για το vita. Ξαναγράφω λοιπόν η λασπολογία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Γράφεις κάτι πολύ σωστό, ότι η Ν δεν μπορεί να ξοδεύει το αποθεματικό τις όπου γουστάρει. Η αναδόμηση γίνεται τώρα ώστε όταν ολοκληρωθεί τα πρώτα παιχνίδια από τα νέα στούντιο να κυκλοφορήσουν σε ένα σύστημα με την μεγαλύτερη δυνατή εγκατεστημένη βάση για ακόμα περισσότερα κέρδη. Τα πάντα περιστρέφονται γύρω από το κέρδος. Επίσης η Ν δεν έχει το μονοπώλιο στις οικιακές, υπάρχει και έντονος ανταγωνισμός αφού σε λίγο καιρό θα έχει να αντιμετωπίσει 4κονσόλες. Επομένως είναι θέμα στρατηγικής και όχι μόνο των δικών μας επιθυμιών.

Σχετικά με όσα γράφει ο Φωκίων αν η Ν ήταν ακόμα η ίδια με την εποχή του Snes και θα βάλω και το Ν64 γιατί θεωρώ με βάση τα δικά μου υποκειμενικά κριτήρια βρισκόταν ακόμα σε υψηλά επίπεδα δεν θα μπορούσε να επιβιώσει εδώ και καιρό. Ούτε εμένα μου άρεσε το Wii αλλά προτιμώ 1000φορές Wii παρά να καταλήξει σαν την Sega. Καλός είναι ο ρομαντισμός αλλά σε θέματα επιχειρήσεων και επιβίωσής δεν χωράει.

Dismiss
17:53 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Ίσα-ίσα που ο ρομαντισμός είναι να εξακολουθείς να υποστηρίζεις με τον ίδιο τρόπο μια εταιρεία που δεν είναι πια η ίδια. Αυτό που λέω εγώ είναι το αντίθετο του ρομαντικού, κυνικό αν θέλεις. Αν δεν μπορείς να μου δώσεις αυτό που θέλω, θα βρω μια εταιρεία που μπορεί. Δεν πρόκειται να προσκολληθώ, δεν το βρίσκω και υγιές.

Αν πάλι σου αρέσει πραγματικά αυτό που είναι η N σήμερα, τότε υποστήριξέ το, by all means.

inboygr
18:03 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Εντάξει, είτε ρομαντισμός, είτε κυνικό αυτό που ζητάς θα οδηγούσε στην καταστροφή την Ν.

Εξήγησε μου το "Αν πάλι σου αρέσει πραγματικά αυτό που είναι η N σήμερα, τότε υποστήριξέ το, by all means" και συγκεκριμένα το τι είναι σήμερα η Ν και θα σου απαντήσω.

Dismiss
18:04 23.05.13 Dismiss RE: RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Κυριολεκτικά το λέω, δεν είναι κάποιου είδους πρόκληση. Αν όντως θεωρείς τα προϊόντα της Ν τα ιδανικά για τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου, τότε καλά κάνεις και τα υποστηρίζεις. Αν όμως την υποστηρίζεις χάρην μιας άλλης Nintendo, τότε για μένα δεν κάνεις καλά. Προσωπική άποψη, πάντα.

Shinobi
18:08 23.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δε ζητάω από καμία εταιρία να κλείσει για να παίξω αυτά που εγώ θέλω. Ούτε όμως θα κάτσω να τις υποστηρίζω τυφλά αν δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

agrimi78
18:15 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Αν κάνει κάποια εταιρεία καλά την δουλειά της, το δείχνουν οι αγοραστές με το πορτοφόλι τους.
Για να πουλάει κάτι κάνει καλά, δεν μπορεί..

Μπορεί να απέχει από τα δικά σου γούστα αλλά τι να κάνουμε δεν μπορούν να είναι ικανοποιημένοι όλοι.

inboygr
18:19 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το τυφλά είναι δικό σου συμπέρασμα. Κατά τα άλλα δεν θα σου πω που να ξοδέψεις τα χρήματα σου.

blackpax
17:26 23.05.13 blackpax χωρίς τίτλο
ό,τι και να λέτε, αγαπάμε ή όχι μια εταιρία, τη θέλουμε μπροστάρα ή όχι, τίποτα από αυτά δεν θα συμβεί αν είμαστε ΑΚΡΙΤΟΙ υποστηρικτές/αντίπαλοι. Οι εταιρίες αξίζουν από μας την ωμή συμπεριφορά μας, όπου και όποτε η στάση τους παραβιάζει τα κεκτημένα και τις χαρές μας, και μόνο έτσι εξωθούμε τον ευγενή ανταγωνισμό. Η νιντέντο σήμερα πραγματικά είναι ένα πλαστό κακέκτυπο της κραταιάς κάποτε νιντέντο που μονοπωλούσε στις κονσόλες. Οι άλλες δύο διαμορφώνουν χαρακτήρα με βάσει τις πωλήσεις ακριβώς γιατί εμείς σκεφτόμαστε περισσότερο αν πχ θα έχει κέρδη η sony για να χαρούμε παρά αν θα βγάλει παιχνίδια για να μας κάνει να χαρούμε. Εδώ χρειάζεται ο συλλογικός ατομισμός, πρέπει να είμαστε στυγνοί απέναντι στο κεφάλαιο και ανοιχτόκαρδοι απέναντι στις αξίες και τα ήθη, έστω αν δεν κατακλύζουν την βιομηχανία των games. Όποιος σέβεται τον οβολό μας αξίζει να ανέβει, όποιος όχι αξίζει να σβήσει αν δεν μάθει να σέβεται.
Μου θυμίζει μερικά κοματόσκυλα, μεγαλύτερης κυρίως ηλικίας, που κλαίγανε με πύρινο δάκρυ για τον "καημένο" Καραμανλή junior που έχασε τις εκλογές πριν μερικά χρόνια. Ο τύπος είχε αποκαταστήσει 5 γενιές του και ο συνταξιούχος των 300ευ έκλαιγε, ενώ ο άλλος των επίσης 300ευ χαιρότανε που έχασε ο Καραμανλής. Δεν κοιτάζανε τη μιζέρια τους, μόνο εκτόνωναν τη "μαγκιά" και το "απωθημένα" τους σε παράφωνο επίπεδο.
Έτσι και τώρα πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε ή να γελάμε και να δούμε τί κερδίζουμε εμείς ντάμιτ! :) Ούτε αγαπες ούτε τίποτα. Στυγνοί εγωκεντριστές πρέπει να γινόμαστε όταν ακουμπάμε τον οβολό μας, για τον οποίο μοχθούμε.

υγ: όπως έκραζα τη σονυ το 2006, έτσι θα αγόραζα πρώτος ακόμα και νιντέντο αν με κέρδιζε. Απλά πράγματα.
υγ2: κρυμμένο μήνυμα: σταμτήστε να αγοράζετε DLC πριν κλείσει χρόνο κυκλοφορίας το παιχνίδι.

agrimi78
18:04 23.05.13 agrimi78 χωρίς τίτλο
Υπομονή μέχρι 10 Ιουνίου.
Θα ανοίξει ο ασκός του Αιόλου...

pirederas
18:26 23.05.13 pirederas RE: χωρίς τίτλο
Άσε τον Αίολο φίλε, δεν το βλέπω να γίνεται αυτό που λες για την Nintendo. Όσο για την "υπομονή", ο ίδιος ο Miyamoto συνέστησε μεγαλύτερη υπομονή απ' ότι για τις 10 Ιουνίου 2013.

agrimi78
18:30 23.05.13 agrimi78 RE: RE: χωρίς τίτλο
Κοντός ψαλμός, αλληλούια.

inboygr
18:43 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Καλά δεν υπάρχει κάτι δεδομένο. Πάντως ότι έχει ανακοινώσει ως τώρα η Ν είναι ικανοποιητικό. Μένει να μάθουμε ημερομηνίες κυκλοφορίας και τι άλλο ετοιμάζουν.

agrimi78
18:52 23.05.13 agrimi78 RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Wonderful 101
Bayonetta 2
Pikmin 3
3D Mario
Mario Kart
Super Smash bros
retro studios game (metroid prime?)
Windwaker HD
Xenoblade 2
sonic-sega?
fire emblem + shin megami

Και θα υπάρχει και καμιά έκπληξη.

inboygr
19:04 23.05.13 inboygr RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Χμμ δεν ξέρω, η Ν ανακοίνωσε παρουσίαση στις 11Ιουνίου, δεν νομίζω ότι θα δείξουν τόσο περιεχόμενο σε μια μόνο παρουσίαση.

nakata
18:17 23.05.13 nakata χωρίς τίτλο
Δεν αρκούν μόνο τα 1st party games (και ειδικά αν είναι μόνο GC 2.0 φιλοσοφίας...). Πρέπει οπωσδήποτε να φτιάξει τα πακέτα/τιμή και ιδιαίτερα το χάλι με τα accounts. Ναι μπορεί να εχει BC, να μην εχει DRM στα μεταχεισμένα αλλα εχει ενα ΕΛΕΕΙΝΟ συστημα λογαρισμών, παρά το πολυ καλό περιεχόμενο στο e shop. Επίσης να δούμε καρπούς από τα δυτικά studios, έστω κι αυτά τα λίγα αυτή τη στιγμή. Btw, πρόσφατα πέρασε στα ψιλά (κι αυτό), αλλά άνοιξε ενα studio R&D στην Γαλλια (N.E.R.D. = Nintendo European Research & Development). Σε καλό σενάριο, ίσως να δείξει και μεμονωμένη, αλλά έστω αξιόλογη 3rd party υποστήριξη πλην Ubi, indies & Activision, δλδ. GTA5 κτλ.

BTW, η Ν του Wii (τουλάχιστον στα 3-4 πρώτα χρόνια) ήταν η παλιά Ν του NES, SNES, GameBoy & DS. Άλλη νοοτροπία από τα Ν64, GC,3DS & U.

@Blackpax καλά τα λες συμφωνω σε γενικες γραμμες, αλλα με μια επισημανση: άλλο το damage control των σιχαμερων κομματοσκυλων κι αλλο η επισήμανση παραποιησης δεδομενων. Αν όλοι αγοράζαμε μόνο οταν (και όποτε) έπρεπε πολλά από τα σημερινά προβλήματα της ''βιομηχανίας'' δεν θα είχαν καν δημιουργηθεί

Dismiss
06:41 24.05.13 Dismiss RE: χωρίς τίτλο
Διαφωνώ. Επειδή το έζησα το SNES όταν βγήκε, ήταν ένα μηχάνημα που διαφημίστηκε για τις δυνατότητές του, που έσπρωξε μπροστά την τεχνολογία και το οποίο είχε μέσα στο κουτί μια τεράστια αφίσα με όλους τους 1st και 3rd party τίτλους. Τεχνολογία, αυτοπεποίθηση, ποικιλία και ποιότητα. Από αυτά, το μόνο που έμεινε στο Wii ήταν μια κάπως forced αίσθηση καινοτομίας, σε μεγάλο βαθμό για να δικαιολογηθεί η παρωχημένη τεχνολογία και, φυσικά η κλασική ποιότητα των μεγάλων first party. Ήταν μια άλλη Nintendo, η οποία πετούσε στα φτερά του DS, όχι του SNES. Δεν υπάρχουν πιο διαφορετικά συστήματα από άποψης φιλοσοφιας.

paokman
09:36 24.05.13 paokman RE: RE: χωρίς τίτλο
Συμφωνώ απόλυτα. Το SNES είχε μπει δυνατά στην αγορά με τα κορυφαία παιχνίδια να διαδέχονται το ένα το άλλο. Καμμία σχέση με οποιαδήποτε άλλη κονσόλα σε θέμα ποιότητας τίτλων first και trird party.

Teras
09:54 24.05.13 Teras RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Το SNES ήταν κορυφαίο. Τέλος!

Shinobi
10:03 24.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Όντως. Μετά το Mega Drive, αλλά κορυφαίο.

Teras
10:07 24.05.13 Teras RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Δεν νομίζω. Θυμάμαι τα Mortal Kombat, NBA Jam και στα δύο συστήματα και στο SNES ήταν καλύτερα τα γραφικά. Να μην πούμε για Killer Instinct, Donkey Kong Country και Star Wing :P

Shinobi
10:12 24.05.13 Shinobi RE: RE: RE: RE: RE: RE: χωρίς τίτλο
Κανένα δεν ήταν arcade perfect (καλά μόνο το Neo Geo μπορούσε να χρησιμοποιεί αυτόν τον όρο). Ναι, ήταν λίγο πιο όμορφα. Αλλά ποιός είχε το αίμα στο MK; Το KI ήταν, είναι και θα παραμείνει φρικτό από κάθε άποψη. Τα DKC και SW ήταν κορυφή!

paokman
09:33 24.05.13 paokman Μάλιστα...
1. Εξάρτηση από το διαδίκτυο αν το θέλουν οι εταιρείες; Και όταν πάω στο χωριό που ίντερνετ δεν παίζει ούτε μέσω κινητής τηλεφωνίας τι γίνεται;

2. Μπέρδεμα το θέμα με τα μεταχειρισμένα... Θεωρώ ότι δεν πρέπει να χτυπηθούν οι αγορές της ενοικίασης και των μεταχειρισμένων, διότι λειτουργούν ως έμμεση διαφήμιση. Και εξηγούμαι: Αγόρασα μεταχειρισμένο το Super Mario Galaxy, μου άρεσε, οπότε, όταν βγήκε το δεύτερο, το αγόρασα από τις πρώτες ημέρες κυκλοφορίας του, καινούργιο. Επίσης, είχα ενοικιάσει το Darksiders, μου άρεσε και έσπευσα να το αγοράσω την επομένη.

3. Αδιάφορο το λοιπό περιεχόμενο, αφού και αν ποτέ γίνει διαθέσιμο στην Ελλάδα, με αφήνει παγερά αδιάφορο. Αν θέλω να δω ταινίες κλπ. έχω άλλες συσκευές για αυτή την δουλειά. Η κονσόλα πρέπει να είναι παιχνιδομηχανή και τίποτα άλλο. Αν θέλω πολυεργαλείο, θα πάρω υπολογιστή.

4. Με την πολιτική που ακολουθεί έως τώρα η Microsoft έχει δημιουργήσει ένα κλίμα στους επίδοξους αγοραστές να σκέπτονται για την επόμενη γενιά την αγορά ενός PlayStation 4, ενός PC ή και ενός WiiU.

5. Και τι έγινε αν πεθάνουν οι ΑΑΑ τίτλοι; Αν εξαιρέσεις τα της Nintendo και κάποιους άλλους μεμονομένους τίτλους (Total War κλπ.), πιο πολύ ευχαριστήθηκα τα τελευταία χρόνια τις indie δημιουργίες. Εκεί βρίσκεται το μέλλον.

Teras
10:00 24.05.13 Teras RE: Μάλιστα...
Όσον αφορά το 2, ξεχνάμε και το εξής:

Όταν θέλεις να πάρεις ένα καινούργιο παιχνίδι μπορείς δίνοντας κάποιο(α) δικά σου σαν μεταχειρισμένα, να το πάρεις σε αρκετά μειωμένη τιμή. Σε αυτή την περίπτωση και ο κατασκευαστής/εκδότης θα πάρει τα λεφτά του και το κατάστημα θα καλύψει την έκπτωση με τις πωλήσεις των μεταχειρισμένων και εσύ θα αγοράσεις ένα καινούργιο παιχνίδι σε χαμηλή τιμή εφόσον δεν μπορείς να διαθέσεις όλο το ποσό.

GandalfST
12:20 26.05.13 GandalfST Στο γενικό κλίμα του άρθρου πάντως,
Συμφωνώ πως το επικοινωνιακό λάθος της Microsoft ήταν απλά αυτό: λάθος επικοινωνία. Το τι αντιστοιχεί στην πραγματικότητα για Sony και Microsoft δεν το έχουμε δει ακόμη. Και έχω την αίσθηση πως οι προσδοκίες που έχουν διαμορφωθεί για την πρώτη και η απογοήτευση για τη δεύτερη, θα μετριαστούν σε δυο εβδομάδες, καθώς οι δύο εταιρίες θα έχουν παρόμοιες υπηρεσίες και τίτλους.

Με ένα πράγμα δεν μπορώ να συμβιβαστώ και αφορά αυτό το κουτί. Εντάξει, το ξέρω πως η Microsoft θέλει να δημιουργήσει το επόμενο media/entertainment box, αλλά εγώ θέλω το κουτί που έχω δίπλα στην τηλεόραση να ΜΗ μοιάζει με ένα ακόμη βαρετό, ορθογώνιο home cinema set.