στήλες

Ο Χάρισον ξεκαθαρίζει το ζήτημα της χρήσης ενός παιχνιδιού σε περισσότερα από ένα Xbox One

""

Περισσότερο με μέτρο κατά των ενοικιαζόμενων παρά κατά των μεταχειρισμένων μοιάζει το σύστημα περί δικαιώματος χρήσης των παιχνιδιών στο Xbox One. Ο Φιλ Χάρισον μίλησε στο Eurogamer και ξεκαθάρισε κάπως τα πράγματα αναφορικά με το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό της νέας κονσόλας.

«Ο τρόπος με τον οποίο εμείς ή/και άλλοι χρησιμοποιούμε ένα παιχνίδι στο Xbox One δεν διαφέρει και πολύ με του Xbox 360. Έχοντας αγοράσει ένα παιχνίδι, αυτό έχει εγκατασταθεί στο Xbox One μου και μπορεί να παιχτεί από οποιονδήποτε σε αυτή την κονσόλα. Εάν επιθυμώ να παίξω το παιχνίδι μου στο σπίτι σου, θα φέρω το δισκάκι, θα το εγκαταστήσω στο Xbox One σου και θα συνδεθώ από την δική σου κονσόλα στον δικό μου λογαριασμό και θα μπορούμε να παίξουμε το παιχνίδι.

Στο τέλος εγώ θα φύγω είτε με το δισκάκι είτε χωρίς αυτό, αλλά σε κάθε περίπτωση αν εσύ θες να συνεχίσεις να παίζεις το παιχνίδι (σ.σ. "χωρίς τον λογαριασμό μου") θα χρειαστεί να μπεις στο online shop και να το πληρώσεις. Το παιχνίδι θα είναι ήδη εγκατεστημένο στην κονσόλα σου».

Οπότε, όπως σήμερα προκειμένου να μπορούμε να παίξουμε ένα παιχνίδι στο Xbox 360 χρειάζεται να έχουμε στα χέρια μας το δισκάκι με το παιχνίδι, στο Xbox One χρειάζεται να έχουμε το ίδιο το παιχνίδι.  

Βεβαίως αυτό σημαίνει ότι δεν θα μπορούμε να δανείζουμε τα παιχνίδια μας στους φίλους μας για να τα παίζουν, εκτός βέβαια και αν μαζί με αυτά τους δανείζουμε και την πρόσβαση στον λογαριασμό μας...

8 σχόλια συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις
Teras
11:59 22.05.13 Teras χωρίς τίτλο
Περιμένω τις κολοτούμπες λίγο μετά το launch του συστήματος (ίσως και νωρίτερα αν κρίνω από την κατακραυγή)..

cloud
12:10 22.05.13 cloud χωρίς τίτλο
Αυτό το βλέπω σαν δίκοπο μαχαίρι...
Από την μία είναι καλό και βολικό για την περίπτωση που 2 θα θέλουν να αγοράσουν ένα παιχνίδι, όμως και από την άλλη δεν ξέρω τι ζημιά θα κάνει στους δανεισμούς και τις ενοικιάσεις...

Τώρα για τα μεταχειρισμένα, τελικά φαίνεται να μην επηρεάζει και πολύ.. ΑΝ πάντα η υπόθεση είναι "αποδεσμεύω το παιχνίδι από τον δικό μου λογαριασμό, και το βάζεις στον δικό σου... Λογαριασμό πάντα... ;Ρ".

inboygr
13:09 22.05.13 inboygr RE: χωρίς τίτλο
Προσπαθούν να βγάλουν κέρδος από όπου μπορούν. Βέβαια δεν γνωρίζουμε ακόμα το ποσό που θα σε χρεώνει για να ξεκλειδώνεις το παιχνίδι. Σχετικά με τους δανεισμούς ενοικιάσεις μην ξεχνάμε πως μπαίνουμε στην ψηφιακή εποχή επομένως μπορεί να σου δίνουν την δυνατότητα να κατεβάζεις το παιχνίδι και να παίζεις δωρεάν ένα ελάχιστο χρόνο όπως νομίζω έχει δηλώσει κάτι αντίστοιχο η Sony για το ps4. Επίσης μπορεί να εξελίσσουν και ένα μοντέλο χρονοχρέωσης πέρα της πληρωμής για την "πλήρης" πρόσβαση στον τίτλο. Τα εισαγωγικά γιατί θα υπάρχουν και τα DLC (lol).

Εμένα δεν μου φαίνεται τόσο τραγικό αυτό το μέτρο. Μέχρι την Ε3 και κατά την διάρκεια της θα μάθουμε πολλά ακόμα και από τους τρεις μεγάλους.

Olorin
12:22 22.05.13 Olorin WTF, ρε Φίλιππα!
Το πώς ακριβώς το να πρέπει να μπει κάποιος από τον λογαριασμό μας για να παίξει ένα παιχνίδι μας -ακόμα κι αν του έχουμε πουλήσει/δανείσει/χαρίσει το δισκάκι γιατί π.χ. το τερματίσαμε και δεν το θέλουμε πια- ο αγαπητός Φίλιππος το μεταφράζει ότι "Ο τρόπος με τον οποίο εμείς ή/και άλλοι χρησιμοποιούμε ένα παιχνίδι στο Xbox One δεν διαφέρει και πολύ με του Xbox 360.", είναι κάτι που φτάνει πέρα από τα επίπεδα αντίληψής μου...

Δηλαδή, τι θα έπρεπε να γίνει για να "διαφέρει πολύ"; Να απαιτεί έλεγχο δαχτυλικών αποτυπωμάτων και σκανάρισμα αμφιβληστροειδούς χιτώνα για να τρέξει το παιχνίδι σε άλλη κονσόλα;;; :-S

Teras
12:30 22.05.13 Teras RE: WTF, ρε Φίλιππα!
Έλα ντε...

Στο μεταξύ ούτε οι ίδιοι δεν ξέρουν τι θα ισχύει τελικά.

http://kotaku.com/xbox-one-does-require-internet-connection-cant-play-o-509164109

Captain Kal
19:19 22.05.13 Captain Kal RE: WTF, ρε Φίλιππα!
Μάλλον θα έπρεπε να πει "Ο τρόπος με τον οποίο εμείς ή/και άλλοι χρησιμοποιούμε ένα παιχνίδι στο Xbox One δεν διαφέρει και πολύ με του Steam". Απλά το Steam το ανεχόμαστε για τα πολύ καλά sales του.

agrimi78
19:52 22.05.13 agrimi78 χωρίς τίτλο
Αυτό που συμβαίνει από χθες δεν αντιστοιχεί σε εικόνα "σοβαρής" εταιρίας.
Βγαίνει ο καθένας και λέει ότι του κατέβει, λες και έχει ακούσει φήμες και αυτός και δεν έχει ενημερωθεί στα meeting της εταιρίας ως όφειλε.

Πιστεύω ότι ούτε η Microsoft δεν ξέρει τι θα κάνει, τους έβγαλε "χύμα" για να λέει αρλούμπες ο καθένας και μετά να αξιολογούν τις αντιδράσεις του κοινού στις προτάσεις τους.

Μάλλον προσπαθούν να λάβουν feedback, έτσι ώστε να κάνουν την καλύτερη δυνατή επιλογή, αλλά ο χρόνος δεν είναι με το μέρος τους.
Αυτά έπρεπε να ξεκαθαριστούν εδώ και μήνες και έπρεπε όλοι να ξέρουν "νεράκι" ,σαν ποίημα, ποια είναι η κατεύθυνση της εταιρίας.

Πραγματικά είναι ντροπή για την Microsoft αυτή η (ηθελημένη?) μπαχαλοκατάσταση καφενείου.

pirederas
20:46 22.05.13 pirederas χωρίς τίτλο
Καταλάβατε γιατί έβαλαν το Kinect υποχρεωτικά σε όλες τις κονσόλες και δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς αυτό? Αν πας στο φιλαράκι σου να παίξετε FIFA14 με το δισκάκι ανά χείρας και συνδεθείς στον λογαριασμό σου για να μπορεί να χρησιμοποιηθεί το δισκάκι από την κονσόλα του (και το Kinect δει την μουτσούνα σου και την συγκρίνει με τα στοιχεία σου στον λογαριασμό σου στο XBL) μπορείτε να παίξετε. Αν βαρεθείς και φύγεις από το σπίτι του φίλου σου (αφήνοντάς του το δισκάκι), ακόμα κι αν του δώσεις τους κωδικούς σου, δεν θα μπορεί να παίξει, επειδή το Kinect του άλλου δεν θα δει την μουτσούνα του πραγματικού κατόχου.