στήλες

...δέκα ...έντεκα ...

του Χάρη Κλάδη

Καλώς ορίσατε στο τελευταίο 24/5 για το 2010. Όπως ίσως είναι εύκολο να φανταστείτε, αυτήν τη στιγμή δεν βρίσκομαι σε καμία μα καμία διάθεση για να στύψω το (^_^ σε ερεθιστικό βαθμό ^_^) δημιουργικό μυαλό μου και να γράψω κάτι σαν «wrap-up» της χρονιάς που φεύγει. Άλλωστε, όσον αφορά στο gaming και στη βιομηχανία γενικότερα, όσα χρειάζεται να θυμάστε για το (ομολογουμένως γεμάτο) 2010, θα τα βρείτε στα διάφορα αφιερώματα που δημοσιεύτηκαν τις δύο τελευταίες... άναρχες εβδομάδες. Αν κάτι θα ήθελα να γράψω, θα ήταν ένας μικρός απολογισμός για τα του οίκου μας – όχι τίποτε άλλο αλλά για να μήν πάνε χαμένες και οι σημειώσεις που κρατούσα παρακολουθώντας εχθές στην τιβί την παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη ταινία, Die Hard 2 :Ρ

Ας ξεκινήσω καλωσορίζοντας τον φίλο Γιάννη Μαργέτη με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί και στο παρελθόν όσο ακόμη εργαζόμουν στο PC Master. Ο Γιάννης εκτός από την ιδιαίτερη φιλοσοφία του (τι, δεν διαβάζετε;) θα δώσει στο byteme ένα γερό «push» και παρασκηνιακά, αναλαμβάνοντας ένα νευραλγικό επιχειρηματικό κομμάτι που έως τώρα μοιραζόμασταν εγώ, ο Φον Κηπουρόπουλος και ο Δον Κόντης – και ομολογουμένως με ουχί απόλυτη επιτυχία εφόσον ήδη έχουμε από 1315 πράγματα ο κάθε ένας στις πλάτες του.

Αυτά τα «1315» πράγματα φέτος μετουσιώθηκαν στην εκκίνηση του δεύτερου σημαντικού κομματιού του byteme.gr το οποίο αφορά στην κοινότητα και στο φόρουμ που, μετά από αρκετό διάστημα δοκιμών, λειτούργησε επισήμως στα τέλη Μαίου. Εδώ και δύο μήνες επίσης έχει ενεργοποιηθεί και η λειτουργία του εβδομαδιαίου newsletter μας μέσω του οποίου μπορούν να ενημερώνονται συνοπτικά τα μέλη του byteme για τα γεγονότα της εβδομάδας που προηγήθηκε αλλά και για να μην ξεχνούν το QTE, έναν μίνι διαγωνισμό που έχει πλέον καθιερωθεί σε εβδομαδιαία βάση -ναι, αυτή τη βδομάδα είπαμε να κάνουμε ένα διάλειμμα για να επανέλθουμε δριμύτεροι την επόμενη.

Το τελευταίο πράγμα για φέτος – ίσα που προλάβαμε, δηλαδή – είναι το byteme.digital, ίσως το πιο φιλόδοξο, για τα δεδομένα της χώρας μας, εγχείρημα που έχει γίνει στον χώρο. Το δοκιμαστικό «τεύχος #0» λειτουργεί σαν «playable demo» με το οποίο, με τη δική σας βοήθεια φυσικά, λύνουμε τα τελευταία τεχνικά προβλήματα και βελτιώνουμε το περιεχόμενο και τον τρόπο που αυτό προβάλλεται, συνεχίζοντας την ανάπτυξη μέχρι τα μέσα του Γενάρη όταν και θα κυκλοφορήσει στην κανονική του μορφή, με το επίσημο πρώτο τεύχος.

Οπότε το 2011 για εμάς ξεκινά με δουλειά. Αλλά το byteme.digital δεν είναι το μόνο πράγμα πάνω στο οποίο δουλέψαμε όλον αυτόν τον καιρό. Το ίδιο το byteme.gr επανασχεδιάζεται ώστε η δομή του να γίνει πιο ξεκάθαρη και πιο εύκολα προσβάσιμη, ενώ επιπλέον τα μέλη μας θα μπορούν συν τω χρόνω να απολαμβάνουν αποκλειστικό περιεχόμενο και να λαμβάνουν μέρος σε κληρώσεις που θα είναι αποκλειστικές για τα ενεργά μέλη της κοινότητας.

Βεβαίως το 2010 μπορεί να φεύγει αφήνοντάς μας τις καλύτερες αναμνήσεις όσον αφορά στο gaming, ωστόσο δεν ξεχνάμε (και πως θα μπορούσαμε, άλλωστε) ότι ήταν το πιο δύσκολο έτος που χρειάστηκε να διανύσει ο μέσος Έλληνας. Και το 2011 προμηνύεται το ίδιο δύσβατο. Δεν θα ήθελα πάντως να σας υποβάλλω στην ανάγνωση πολιτικο-λαϊκών απόψεών (μου) ωστόσο δεν μπορώ παρά να εκφράσω μία προσωπική άποψη που στην προκειμένη περίπτωση λειτουργεί ως ευχή για τον χρόνο που έρχεται. 

Το ότι ζω στην πιο σπουδαία Πόλη στον κόσμο δεν το ξεχνώ ποτέ. Τώρα είναι καθήκον μου να γίνω και εγώ σπουδαίος.

Είναι η μοναδική ευκαιρία που έχουμε να φτιάξουμε, καταρχήν την κουλτούρα μας και κατόπιν την ζωή μας, έτσι όπως θα την θέλαμε. Για πολλούς συμπολίτες μας θα είναι δύσκολο να απαλλαγούν από συνήθειες 30 και πλέον ετών. Όμως η δική μας γενιά – η λεγόμενη «παραγωγική» - οφείλει να πάρει τα πράγματα στα χέρια της και να τα πλάσει όπως αυτή τα έχει φανταστεί. Οι θυσίες που η «παλαιά Ελλάδα» μας ζητά να κάνουμε – διότι εμείς και μόνο εμείς θα κάνουμε θυσίες – ας γίνουν για εμάς. Ας απεμπλακούμε από κατάλοιπα του παρελθόντος και ας εμπλακούμε, επιτέλους, σε ζητήματα και προκλήσεις που αφορούν τη δική μας εποχή, τις δικές μας ανησυχίες.

// Farewell, 2Κ10. Welcome 2Κ11.

 

Καλή πρωτοχρονιά,
Χάρης Κλάδης

 

ΥΓ: Ε, ας πούμε «καλή χρονιά» και με λίγη ηλεκτρονική τέχνη :)

κανένα σχόλιο συνδέσου ή
γίνε μέλος για να σχολιάσεις